H Ελλάδα μία από τις πιο άνισες χώρες στον κόσμο

Posted on 30 Οκτωβρίου, 2011 6:04 μμ από

10


Αναδημοσιευση απο ΣαlαταTV

Από τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ, λιγότερο οικείο από το διάσημο «λεφτά υπάρχουν», είναι το επίσημο σλόγκαντου Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος όσο ήταν στην αντιπολίτευση:

Ας επικεντρώσουμε στο «δίκαιη κοινωνία» που εξακολουθεί υποτίθεται να είναι ζητούμενο της πολιτικής ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τον Παπανδρέου(το «δυνατή Ελλάδα» έχει αποκτήσει πλέον ανεκτίμητη ανεκδοτολογική αξία και παραλείπεται). Είναι το ΣΟ- στο ίδιο το όνομα του «κινήματος», διάολε.

Σε έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου το μεγαλύτερο γερμανικό μη κερδοσκοπικό ερευνητικό ίδρυμα, το ίδρυμα Bertelsmann, οι δείκτες κοινωνικής δικαιοσύνης της Ελλάδας την φέρνουν να καταλαμβάνει την 29η θέση ανάμεσα σε 31 χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου.

Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση μόνο από την Τουρκία και το Μεξικό, ενώ είναι κοινωνικά πιο άνιση ακόμα και από τις ΗΠΑ! Είναι αξιοσημείωτο αυτό, διότι οι ΗΠΑ αποτελούν διεθνές σύμβολο ανισοτήτων στη γενική αντίληψη και γιατί οι πολίτες εκεί έχουν βγει στους δρόμους με το κίνημα “Occupy Wall Street” ενάντια ακριβώς σε αυτές τις ανισότητες.

Οι εγχώριοι αναλυτές που προπαγανδίζουν «λιγότερο κράτος» ας απαντήσουν στο απλό ερώτημα, αν με αυτό εννοούν και λιγότερο κοινωνικό κράτος. Δηλαδή, αν κατά τη γνώμη τους πρέπει να πέσουμε κάτω και από το Μεξικό και από την Τουρκία…

Το εντυπωσιακό είναι ότι στον αντίποδα των εγχώριων βρίσκονται πολλοί ξένοι αναλυτές οι οποίοι αναγνωρίζουν πλέον ότι η Ελλάδα έχει εξαντληθεί και ότι με την πολιτική ΠΑΣΟΚ-τρόικας η κατάσταση μόνο θα επιδεινώνεται. Σε άρθρο του με τίτλο «Αν ήμουν Έλληνας» την προηγούμενη βδομάδα, ο αρχισυντάκτης της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handlesblatt, Gabor Steingart γράφει χαρακτηριστικά:

«[Η Ελλάδα είναι] μια εξουθενωμένη χώρα… Τα αποτελέσματα που έχουν πετύχει οι «σωτήρες» της Ελλάδας είναι αποκαρδιωτικά… Αν ήμουν Έλληνας, θα είχα αρχικά καταθέσει μήνυση για πρόκληση σοβαρού τραυματισμού εις βάρος των «σωτήρων» μου και στη συνέχεια θα πήγαινα στο Σύνταγμα, προκειμένου να διαμαρτυρηθώ ενάντια σε μια πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης, που το μόνο που κάνει είναι να επιδεινώνει την κρίση… Το ξέρουμε και απ’ άλλες χώρες: ο Δρ. Σοκ είναι εχθρός της δημοκρατίας…»

Ο μπαμπούλας της ακροδεξιάς

Φυσικά, όποτε ο κόσμος δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι αποτελεί μέρος ενός πειράματος που είναι εξαιρετικά κακοποιητικό για τα πειραματόζωά του, μόλις υπάρξει αντίδραση, βγαίνουν οι γνωστοί χρήσιμοι αναλυτές και απειλούν με τον μπαμπούλα της ακροδεξιάς.

Έχουμε διανύσει σαράντα και βάλε χρόνια, από το «Καραμανλής ή τανκς» μέχρι το «ΠΑΣΟΚ ή χρεοκοπία», υπό την απειλή καταστροφής σε διάφορες παραλλαγές. Τελικά τα πάθαμε όλα και μάθαμε ότι δεν είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα.

Την ίδια απειλή χρησιμοποιούν και τώρα. Μόνο που τώρα υπάρχει ένα αντικειμενικό πρόβλημα στη βάση του εκβιασμού με την ακροδεξιά: το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον, κοινωνικά και οικονομικά, η πιο ουσιαστική ενσάρκωσή της.