Το ιπτάμενο τσίρκο

Posted on 30 Οκτωβρίου, 2011 8:08 μμ από

60


[Updated]
Ο DrAluca θυμάται…

Κοιτάζοντας ψηλά, μια ζεστή ηλιόλουστη βραδιά του Δεκέμβρη, είδα με μεγάλη μου έκπληξη να πέφτουν απο τον ουρανό μερικοί περίεργοι (όπως αποδείχθηκε) τύποι…
  Αντιλαμβανόμενος τον σουρεαλισμό της κατάστασης, μιας και ΠΟΤΕ δεν πέφτουν τύποι τον Δεκέμβρη από τον ουρανό (ειδικά «περίεργοι»), αποφάσισα να παρακολουθήσω την παράξενη αυτή ομάδα ώστε να ανακαλύψω τι σκαρώνει. Είχα την βεβαιότητα πως από την στιγμή που πάτησαν το πόδι τους (ο καθένας το δικό του) στο έδαφος (ο καθένας το δικό του), ο κόσμος (ο ιδιος για όλους) δεν θα ήταν πλέον ο ίδιος για όλους….
Και δεν έπεσα και πολύ έξω. Για την ακρίβεια, έπεσα απο τα σύννεφα. Προφανώς κάποιος εκ της προαναφερθείσας ομάδας, είχε την βρώμικη ιδέα να σφουγγαρίσει πριν φύγουν…

Καθώς λοιπόν η βρόχα έπεφτε ράι θρου, και τα ηλιοβασιλέματα έπιασαν να γίνονται από ασπρόμαυρα, εμπριμέ με τόνους περτικαλί, τα σατανικά σχέδια της ομάδας ξεκίνησαν να λαμβάνουν χώρα….

Ήταν κοντά στο 1969 όπου οι Γκράχαμ Τσάπμαν (Graham Chapman), Έρικ Άιντλ (Eric Idle), Τέρυ Γκίλιαμ (Terry Gilliam), Τέρυ Τζόουνς (Terry Jones), Τζον Κλιζ (John Cleese) και Μίκαελ Πάλιν (Michael Palin) ξεκινούν επίσημα τα ακροβατικά τους στο «Ιπτάμενο Τσίρκο των Μόντυ Πάιθον»….
Το χθόνιο αυτό σχέδιο κατάκτησης (μέσω της ομότιτλης τηλεοπτικής σειράς) του νέου κόσμου (αλλά ίσως και του Συγγρού-Φιξ, η και ολόκληρης της κόκκινης γραμμής του μετρό) έφτασε μέχρι το 1974, κάνοντας μόνο ένα διάλειμμα για καφέ φρέντο-καπουτσίνο μέτριο, με λίγη κανέλα και μπισκοτάκι σοκολάτας, στο «And Now for Something Completely Different», το 1971, μια χρονία στην οποία οι Pythons κάνουν κοπτοραπτική των επεισοδίων του «Ιπτάμενου Τσιρκου» ώστε να δημιουργήσουν μια κινηματογραφική ταινία με σκετς από την τηλεοπτική σειρά.

Το 1975, ακριβώς την χρονιά που ο βασιλιάς Αρθούρος εισβάλλει στην χώρα του ποτέ, αποφασίζουν να πάρουν θέση για το κακούργημα αυτό… Έτσι οργανώνουν μια τρομοκρατική κινηματογραφική κίνηση, την επονομαζόμενη και «Monty Python and the Holy Grail«.
Γνωρίζοντας πολύ καλά, πως αν τους άφηνα από τα μάτια μου το σχέδιό τους θα ήταν ένα κομμάτι κέικ, αποφάσισα να δράσω.
Καταπιάνομαι λοιπόν με την Βίβλο, ψάχνοντας ένα στήριγμα, και έναν πνευματικό οδηγητή. Δυστυχώς ήταν γραμμένη σε αρχαία άγνωστη γλώσσα, και μου πήρε κοντα 4 χρόνια να την ολοκληρώσω…

Μάλλον όμως με είχαν ψιλιαστεί και είχαν ρίξει έναν ύπουλο σπιούνο να με παρακολουθεί.
Διότι…..με το που τελέυω την ανάγνωση του θείου μυστηρίου, ΤΣΟΥΠ…..«Monty Python’s Life of Brian» μόλις το 1979. Πλέον ο πόλεμος ήταν ανοιχτός….. Τα σκυλιά δεμένα. Ο φράχτης σπασμένος. Το αγιόκλημα στους δρόμους σπαρμένο….
Δεν θα άφηνα αυτή την βλαστήμια να περάσει έτσι.

Αλλά μου την έφεραν….. 3 χρόνια μετά, το 1982 προσπαθούν να αποδέιξουν στον κόσμο πως είναι υπαρκτά ΜΗ σουρεαλιστικά πρόσωπα, και κατασκευάζουν στα υπόγεια της MI6 το «Monty Python Live at the Hollywood Bowl» το οποίο -άκουσων άκουσων- και ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΝ (πιθανώς για να έχουν αποδείξεις, όταν θα τους λένε «καλά….δεν υπάρχετε»).

Όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη….ή και φράση…..ή και ολόκληρη παράγραφο… Τέλος πάντων….είχαν και άλλα να πουν….
Και πήραν την μεγάλη απόφαση να τα πουν όλα…..έξω απο τα δόντια και μέσα απο τα φρύδια…
Επιστρέφουν τον επόμενο χρόνο-έτος με ένα έργο γροθιά στο γαστρονομικό μας κατεστημένο, και κλωτσιά στο επαναστατικό υποκείμενο της πρότασης. Είμαστε στο 1983 και το «Monty Python’s The Meaning of Life» έρχεται να ταράξει τα ήρεμα νερά της λιμνούπολης.
Πάντα όμως πρέπει να γνωρίζουν και οι ίδιοι, πως από έναν πύργο ψηλά….. τους παραφυλλάω μαζί με την Πυργοδέσποινα Katy….. την ώρα που απολαμβάνουμε το τσάι μας – εκτός προκαθορισμένης ώρας- δημιουργόντας έτσι αναρχία στο UK…..

  Μιας και δεν μπορώ (όπως εχω πει πολλάκις) να χωρέσω το καλλιτεχνικό μεγαλείο των ανθρώπων αυτών σε μερικές αράδες θα αφήσω όποιον επιθυμεί να μοιραστεί μαζί μου τις αναμνησεις του απο εκείνο το ηλιοφώτιστο βράδυ που είδε τους Monty Python’s….

Εγώ, έχω να πω μόνο….

«There’s nothing an agnostic can’t do if he doesn’t know whether he believes in anything or not”

Χαμογελάτε…

Shortlink:http://wp.me/p1pa1c-dQ1