H απάντηση Κουρή για την εισαγγελική έρευνα

Posted on 27 Οκτωβρίου, 2011 1:16 μμ από

8


Αναδημοσίευση απο το advertising.gr

Στην αντεπίθεση περνά η οικογένεια Κουρή και με ανακοίνωσή της τοποθετείται σχετικά με την εισαγγελική έρευνα που διετάχθη, προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα των δανείων που έλαβε το Alter.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως τα δάνεια του Alter είναι 200 εκατ ευρώ και όχι 500 ενώ σημειώνει πως ο σταθμός έχει πληρώσει 100 δις δραχμές τα τελευταία χρόνια σε μισθούς εργαζομένων, Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και Εφορία. Παράλληλα, η οικογένεια Κουρή σημειώνει πως «δεν είχε ποτέ ασχοληθεί ποτέ με τα οικονομικά και την διαχείριση του Alter»,  αφήνοντας σαφής αιχμές για τον Κώστα Γιαννίκο, ενώ υποστηρίζει πως «το τελευταίο εξάμηνο πούλησε ακίνητη περιουσία αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ στη μισή της αξία, για 10 εκατομμύρια», σε μια προσπάθεια να σώσει τον σταθμό. Τελος καλεί τον Εισαγγελέα κ. Πεπονή να επεκτείνει την έρευνα σε όλα τα ΜΜΕ, αφήνοντας να εννοηθεί πως μέσα από αυτή την έρευνα θα υπάρξουν σημαντικές αποκαλύψεις για φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής μεταξύ πολιτικού κόσμου και οργανισμών media.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας Κουρή, όπως ακριβώς απεστάλη στο advertising.gr, αναφέρει τα εξής:

«Επραξε πολύ καλά ο Εισαγγελέας κ. Πεπόνης που διέταξε έρευνα γύρω από τα οικονομικά του .

Ετσι, σύντομα θα μάθει ο κόσμος ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ είπε ο Πρωθυπουργός της χώρας ότι τάχατες ο τραπεζικός δανεισμός του είναι ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ ενώ στη πραγματικότητα είναι ΔΙΑΚΟΣΙΑ περίπου ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, όσο δηλαδή ο τραπεζικός δανεισμός πολλών άλλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Θα μάθει επίσης ο Λαός ότι το , τα τελευταία 10 χρόνια, ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμές σε μισθούς εργαζομένων, ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμές σε Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και άλλα ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμές στην εφορία.

Τέλος, θα μάθουμε και εμείς ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ συνέβη τα οικονομικά του καναλιού αφού είναι σε όλους γνωστό ότι η οικογένεια Κουρή ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ με τα οικονομικά και τη διαχείριση του . Πρέπει όμως να τονιστεί ότι το τελευταίο εξάμηνο, η οικογένεια Κουρή πούλησε ακίνητη περιουσία αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ στη μισή ης αξία, για 10 εκατομμύρια, στην προσπάθειά της να συνεχίσει να λειτουργεί το κανάλι χωρίς να είναι σίγουρο ότι τα χρήματα αυτά θα πιάσουν τόπο.

Τέλος, ελπιζουμε ότι από την έρευνα που θα γίνει, ο Εισαγγελέας κ. Πεπόνης θα καταλάβει ότι η ίδια έρευνα θα πρέπει να επεκταθεί ΣΕ ΟΛΑ τα ΜΜΕ (κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα) για να μάθει ο κόσμος ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ τα τελευταία 30 χρόνια το «σύστημα», πόσο ΒΡΩΜΙΚΟ είναι και ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ πολιτικοί ΕΚΒΙΑΖΑΝ τόσα χρόνια κανάλια και εφημερίδες και ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΝΤΑΝ μαζί τους για να τους κρατούν ΚΛΕΙΣΤΟ το στόμα με αποτέλεσμα να φτάσει ο τόπος στη σημερινή ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…»

Η εισαγγελική έρευνα

Υπενθυμίζεται πως την εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί αν τα δάνεια που έλαβε ο τηλεοπτικός σταθμός Alter δόθηκαν νόμιμα, καθώς και το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της απιστίας από μέλη διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών, που χρηματοδότησαν το κανάλι, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπονής.

Η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, έρχεται μετά από ερώτημα που έθεσε προ ημερών ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας «Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τράπεζες που δίνουν δάνεια σε τηλεοπτικό σταθμό που χρωστά 500 εκατ. ευρώ και να μη δίνουν δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις;». Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ευγενία Κυβέλου, με την εντολή να διαπιστώσει αν τα δάνεια προς τον τηλεοπτικό σταθμό χορηγήθηκαν νόμιμα και να εξακριβώσει αν υπήρξε μέριμνα για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που ήρθαν σε συμφωνία με το κανάλι.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Πεπόνη, η εισαγγελέας θα ερευνήσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της απιστίας εκ μέρους των στελεχών των ΔΣ των τραπεζών με ηθικούς αυτουργούς τα αρμόδια στελέχη του σταθμού.