19-20 Οκτ. 2011 – Όλοι στο δρόμο [Ενημερώνεται]

Posted on 19 Οκτωβρίου, 2011 10:33 πμ από

330


[Συνεχής Ενημέρωση]

Ξεκινά σήμερα το πιο κρίσιμο διήμερο κινητοποιήσεων της μεταμνημονιακής εποχής.

Οι Παραλληλογράφοι θα συμμετέχουν τόσο στις κινητοποιήσεις όσο όμως και στην προσπάθεια ενημέρωσης όσων δεν μπορούν να βρίσκονται εκεί, μεταφέροντας σε αυτό το post όσα θα συμβαίνουν στο δρόμο και τις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια του 48ώρου Τετ-Πεμ 19 και 20 Οκτωβρίου.

Short Link: http://wp.me/p1pa1c-dwh

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Και για τις δύο ημέρες 19 και 20 Οκτωβρίου, τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας παραλύουν, καθώς την 48ωρη απεργία έχουν κηρύξει από κοινού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία της 19ης Οκτωβρίου συμμετέχει επίσης η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και οι βιοτέχνες και έμποροι (ΓΣΕΒΕΕ). Το σύνθημά τους είναι «Κλείνουμε τα μαγαζιά μας για μια ημέρα για να μη μας τα κλείσουν για πάντα«.

Σε τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους βρίσκονται από την Τρίτη οι Τελωνειακοί υπάλληλοι, ενώ σε απεργία βρίσκονται από χθες έως και τις 27 Οκτωβρίου οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν έως και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και οι εφοριακοί. Επιπλέον σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα της απεργίας  των οικονομικών επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών.

Τα νοσοκομεία θα δέχονται μόνο έκτακτα περιστατικά, το ΕΚΑΒ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας ενώ  κλειστά θα παραμείνουν έως το τέλος της εβδομάδας τα ιατρεία του ΙΚΑ.

Τα φαρμακεία σήμερα θα παραμείνουν κλειστά και οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα.

Στη γενική απεργία μετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα συμμετέχουν και οι δικηγόροι ενώ οι δικαστές από τη Δευτέρα πραγματοποιούν τρίωρες στάσεις εργασίας που ξεκινούν από τις 12 το μεσημέρι.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΘΗΝΑ

19 Οκτ: πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων, τα συνδικάτα της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ το οποίο θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια. Το Συντονιστικό των πρωτοβάθμιων σωματείων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στο Μουσείο.

20 Οκτ: η συγκέντρωση των απεργών θα γίνει στις 11:00 το πρωί στο Σύνταγμα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί σε καθολική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία με συγκέντρωση στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο απ`όπου θα ξεκινήσει και η πορεία στους δρόμους της πόλης.

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει στις 10:30 σήμερα το πρώι απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Η Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικου τομέα καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10π.μ. στην Καμάρα ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει κοινή πορεία με το ΕΚΘ.

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Αναλυτικά το απεργιακό δελτίο στις αστικές συγκοινωνίες έχει ως εξής:

  1. Την Τετάρτη και την Πέμπτη το μετρό θα πραγματοποιεί δρομολόγια μετά τις 9 το πρωί.  Σημειώνεται ότι με εντολή της αστυνομίας οι στάσεις του Μετρό Ευαγγελισμός και Σύνταγμα θα είναι κλειστές και επιβίβαση και αποβίβαση.
  2. Στον ΗΣΑΠ, την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 10 το πρωί και από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας μέχρι τις 9 το πρωί.
  3. Οι εργαζόμενοι στο τραμ την Τετάρτη θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί και από τις 8 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας, ενώ την Πέμπτη θα έχουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί.
  4. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και τις δύο ημέρες δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.
  5. Από σήμερα, Τρίτη, μέχρι και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό πραγματοποιούν απεργούν από την Τρίτη και θα συνεχίσουν μέχρι και την Πέμπτη.  Υπενθυμίζεται ότι λόγω της απεργίας, το μετρό δεν θα εκτελεί δρομολόγια προς το αεροδρόμιο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παρακολούθηση και ενημέρωση στο twitter: Για τις κινητοποιήσεις του διημέρου χρησιμοποιούμε τα hashtags #19Ogr, #20Οgr και #greekrevolution

Συνεχής ενημέρωση και στο news.radiobubble από το πεδίο των κινητοποιήσεων. Αναζητήστε το hashtag #rbnews [χρησιμοποιήστε το #rbnews επίσης αν θέλετε να ανεβάσετε στο twitter τις δικές σας μαρτυρίες από τις κινητοποιήσεις]

Ζωντανή ενημέρωση στο Omnia TV

19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

10:30 π.μ.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν πάρει «θέση μάχης» στους δρόμους πέριξ της Βουλής και της πλατείας Συντάγματος. Σύμφωνα με τις εντολές της ΕΛΑΣ, οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμού και Συντάγματος, θα παραμείνουν κλειστοί.

11:00 π.μ.

Μπλοκ του ΠΑΜΕ με περίπου 3.000 άτομα κινήθηκε «αιφνιδιαστικά» προς το Σύνταγμα (η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συνεχίζεται στην πλ. Ομόνοιας). Θεωρείται εμπροσθοφυλακή για την περικύκλωση της Βουλής.

11:45 π.μ.

12:00 π.μ.

Οι συγκεντρώσεις της Αθήνας αλλά και των πόλεων της περιφέρειας είναι πολυάριθμες. Στην Αθήνα η Πατησίων, από το Μουσείο ως τα Χαυτεία είναι γεμάτη κόσμο. Πολύ, έως πάρα πολύ, κόσμο έχουν συγκεντρώσει οι κινητοποιήσεις σε Λάρισα, Ιωάννινα, Ρέθυμνο ακόμη και Λιβαδειά

Πολύ μεγάλη και η συμμετοχή των καταστημάτων στην απεργία (κλειστά ακόμη και υποκαταστήματα αλυσίδων τηλεφωνίας).

12:10 μ.μ.

Τεράστιες πορείες σήμερα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισσα, Ηράκλειο, Λιβαδειά, Ναύπακτος, Χανιά. Ενδεικτικά:

12:45 μ.μ

Το μπλοκ του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

1:15 μ.μ.

1:34 μμ

4 προσαγωγές νεαρών στην Πειραιώς

1:41 μ.μ.

Δύσκολο να εκτιμήσει κανείς τον αριθμό των διαδηλωτών στην Αθήνα. Πατησίων, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Σύνταγμα και μέχρι τους Στήλους του Ολυμπίου Διός και όλοι οι πάροδοι γεμάτοι κόσμο.

Οι εκτιμήσεις στην Αθήνα πλέον κυμαίνονται από 300.000 μέχρι περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι στους δρόμους.

1:57 μμ

2:17 μμ

Εικόνα από το ελικόπτερο του Skai

via @serk01

3:00 μ.μ.

Συνεχής χρήση κρότου λάμψης στο Σύνταγμα, προσπαθούν να διώξουν τον κόσμο. Κάτι το οποίο είναι αδύνατον λόγο του όγκου της διαδήλωσης. (via Loophole)

Στο Σύνταγμα έχουν φτάσει τα πρωτοβάθμια σωματεία, πολύ μεγάλο φοιτητικό μπλοκ κτλ

3:30 μ.μ.

 Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχειρούν να διαλύσουν την πορεία και να απωθήσουν τον κόσμο από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Επιθέσεις σε διαδηλωτές και εκτεταμμένη χρήση χημικών. Ο κόσμος δε δείχνει να αποχωρεί. Σχετική οπισθοχώρηση από το σημείο αλλά εκ νέου επανασυγκρότηση. Φαίνεται πεισμένος να μην διαλυθεί η πορεία όπως επιδιώκει η κυβέρνηση. Άλλωστε σε όλο το υπόλοιπο κέντρο οι αγωνιζόμενοι έχουν παραμείνει. Μαζικότατα μπλοκ εργαζομένων σε εκπαίδευση και υγεία στο τέλος της Σταδίου στην κάτω μεριά της πλατείας.

via edopolytexneio.gr

[ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ]

Φωτογραφίες από την ομάδα multimedia του http://realdemocracygr.wordpress.com/  

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

4:30 μ.μ.

______________________________________________________________________________

20 OKTΩΒΡΙΟΥ

10:30 π.μ.

Από νωρίς έχει αρχίσει να μαζεύεται κόσμος στο Σύνταγμα. Πορεία του ΠΑΜΕ πέρασε μέσα από το Κολωνάκι!

1:45 μ.μ.

Πάνω από 100.000 ο κόσμος στο κέντρο της Αθήνας.

Φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές.

2:15 μ.μ.

Μπροστά από τη Βουλή (λεωφ. Αμαλίας) το ΠΑΜΕ, με έντονη περιφρούρηση που εμποδίζει την πρόσβαση προς τον Άγνωστο Στρατιώτη από κανέναν άλλον. Ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν εκεί έως και την ψήφιση (κατ’ άρθρο) του πολυνομοσχεδίου.

2:45 μ.μ.

Ισχυρή σύγκρουση μεταξύ αγνώστων και της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Έγινε απώθηση με καδρόνια προς την Αμαλίας, όμως οι άγνωστοι απάντησαν με μολότοφ μέσα στην περιφρούρηση (υπάρχει αναφορά ότι κάποιος «άρπαξε»).

3:00 μ.μ.

Τουλάχιστον δύο τραυματίες στο κεφάλι (από μάρμαρα). Ένταση και στο πρόχειρο ιατρείο της πλατείας Συντάγματος.

3:40 μ.μ.

Μάχες σώμα με σώμα κυριολεκτικά, ανάμεσα στην περιφρούρηση του ΠΑΜΕ και διαδηλωτών. 

4.30 μ.μ.

Η πλατεία Συντάγματος και ο χώρος έξω από τη Βουλή έχει γεμίσει και πάλι με κόσμο. Όλα ήσυχα (στο ενδιάμεσο «κάηκε» και η είδηση ότι ο Γκαντάφι είναι νεκρός)

6:30 μ.μ.

Απο zougla radio,

Ο άτυχος 53χρονος διαδηλωτής, με συνδικαλιστική δράση στο ΠΑΜΕ, γραμματέας του συνδικάτου στο Βύρωνα, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός απο ανακοπή καρδιάς

7:15 μ.μ.

Ανακοίνωση για το νεκρό διαδηλωτή

Σήμερα περί τις 16 45 προσεκομίσθη από το ΕΚΑΒ στο ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» ανδρας ηλικίας 53 ετών από την Αίγλη Ζαππείου χωρίς σφυγμούς, απνοϊκός με μυδρίαση και ισοηλεκτρική γραμμή στο καρδιογράφημα. Δεν έφερε κανένα τραύμα. Εγινε προσπάθεια ανάνηψης για 50 λεπτά ανεπιτυχώς

(ΓΝΑ Ευαγγελισμός)