Φωτορεπορτάζ – Στους δρόμους του κόσμου #occupytheworld

Posted on 15 Οκτωβρίου, 2011 11:05 μμ από

15


Το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί είναι λειψό, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αυτό που συνέβει δεν μπορεί να χωρέσει με κανένα τρόπο εδώ. Μπορώ μόνο να μεταφέρω κάποιες φωτογραφίες για να μας μείνει λίγη από τη γεύση του πλανήτη της 15ης Οκτώβρη 2011. Το υλικό είναι από τη σελίδα Cryptome

Jaquou Utopie

Βοσνία

Διαδηλωτές στο Σεραγεβο κρατούν πανό με συνθήματα ¨Για έναν ταξικό πόλεμο ενάντια στην δικτατορία του καπιταλισμού" (πάνω) και ¨Εμείς τι κάναμε; Οι τράπεζες χρεοκόπησαν¨ (κάτω) . Εκατοντάδες βγήκαν τους δρόμους σε πόλεις της Βοσνίας με αφορμή το κάλεσμα της 15ης Οκτώβρη.

Γερμανία

Διαδηλωτές στους δρόμους του Βερολίνου

Ελβετία

Διαδηλωτές στην Place des Nations μπροστά από την έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Σουηδία

Διαδηλωτές που συμμετέχουν στο "Occupy central" στην Στοκχόλμη. (Maja Suslin)

Ολλανδία

Παιδιά παρακολουθούν καθώς διαδηλωτές ετοιμάζουν πλακάτ έξω από το χρηματιστήριο NYSE Euronext στο Άμστερνταμ. Διαδηλωτές σε εκατοντάδες πόλεις σε όλον τον κόσμο βγήκαν στους δρόμους ενάντια στην εξουσία των εταιριών και των τραπεζών.(Peter Dejong)

Νότια Κορέα

Νοτιοκορεάτες διαδηλωτές συμμετέχουν στην συγκέντρωση του "Occupy Seoul" στη Σεούλ, 15 Οκτώβρη 2011. Η διαδήλωση έγινε σε αλληλεγγύη με την "Occupy Wall Street" ενάντια στην εξουσία των εταιριών. Τα πλακάτ γράφουν The Korean letters read: "Φορολογείστε το πλούσιο 1%, κοινωνικό κράτος για το 99%." (Ahn Young-joon)

Ιαπωνία

Διαδηλωτές πορεύονται μέσω της διοικητικής περιοχής του Τόκυο Kasumigaseki κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας "Occupy Tokyo" της 15ης Οκτώβρη. Όπως και στην Occupy Wall Street στο επίκεντρο της διαδήλωσης η αντίθεση στην εξουσία των εταιριών. (Itsuo Inouye)

Ταϊβάν

Ακτιβιστές κρατούν το περιοδικό "Socialist" κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας "Occupy Taipei" που οργανώθηκε μπροστά από το κτήριο Taipei στην Ταϊπέι της Ταϊβάν. Κι αυτή η πορεία ήταν μέρος του παγκόσμιου καλέσματος του Σαββάτου, 15 Οκτώβρη. (Chiang Ying-ying)

Φιλιππίνες

Διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα καθώς πορεύονται προς την αμερικανική πρεσβείας ένδειξη αλληλεγγύης προς τις διαδηλώσεις "Occupy Wall Street", στην Μανίλα των Φιλιππίνων. (Pat Roque)

Ελβετία

Νέοι διαδηλώνουν στο οικονομικό κέντρο της Ζυρίχης στην Ελβετία. Οι οργανωτές του κινήματος Occupy Wall Street ανακοίνωσαν μέσα από το website τους ότι διαδηλώσεις έγιναν σε πάνω από 951 πόλεις σε 82 χώρες. (Ennio Leanza)

Αυστραλία

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Reserve Bank of Australia στο κέντρο του Σίδνεϋ, στην Αυστραλία. (Rick Rycroft)

ΗΠΑ

Διαδηλωτές συγκεντρώνονται μπροστά από το Καπιτώλιο της Pennsylvania στο Harrisburg, Pa. Είναι μία από τις πολλές διαμαρτυρίες που έγιναν σε πόλεις των ΗΠΑ σε ένδειξη αλληλεγγύης της Occupy Wall Street. (Bradley C Bower)

Ιταλία

Διαδηλωτές εκσφενδονίζουν αντικείμενα στην αστυνομία στη Ρώμη. Βιτρίνες έσπασαν και αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στα επεισόδια που προκλήθηκαν με την αστυνομία να χρησιμοποιεί κάθε είδους βία στην διαδήλωση που ήταν κι αυτή μέρος του παγκόσμιου καλέσματος ενάντια στην απληστία των εταιριών και στα μέτρα λιτότητας. Οι διαδηλώσεις "Occupy Wall Street", που ξεκίνησαν στον Καναδά σε πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ, μετακόμισαν το Σάββατο στην Ασία και την Ευρώπη και συνδέθηκαν με τις διαδηλώσεις ενάντια στην λιτότητα, που επιβάλλεται στη γηραιά ήπειρο με τη δικαιολογία της κρίσης χρέους εδώ και μήνες.

Βέλγιο

Δύο διαδηλωτές κάνουν graffiti στη βιτρίνα τράπεζας, κατά τη διάρκεια της πορείας στις Βρυξέλλες. Η διαδήλωση στην πρωτεύουσα του Βελγίου ήταν κι αυτή μέρος των διαμαρτυριών Occupy Wall Street demonstrations ενάντια στον καπιταλισμό και τα μέτρα λιτότητας ανά τον κόσμο αυτό το Σάββατο, που οδήγησαν σε εκατοντάδες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις ανά τον κόσμο. (Yves Logghe)

Ρουμανία

Άντρας με τη γνωστή μάσκα κατά την διαμαρτυρία "Occupy Bucharest" στο Βουκουρέστι, Ρουμανία. Στη διαμαρτυρία που σκόπευε να είναι μέρος της παγκόσμιας διαμαρτυρίας "Occupy Wall Street", πήραν μέρος άνθρωποι που συχνά διαφωνούσαν, προσπαθώντας να ξεκαθαρίσουν τα γενικόλογα αιτήματά τους, με σκοπό να συνδεθούν με τις διαδηλώσεις ενάντια στην λιτότητα που ταλανίζει την Ευρώπη.(Vadim Ghirda)

Μεγάλη Βρετανία

Ο Julian Assange, στο κέντρο, συμμετέχει στη διαδήλωση Occupy London Stock Exchange στο Λονδίνο . Διαδηλωτές σε πόλεις σε όλη την Ευρώπη συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες που είχαν ως έμπνευση την Occupy Wall Street , εκφράζοντας την οργή τους απέναντι στην κοινωνική ανισότητα και την εταιρική απληστία. (Elizabeth Dalziel)

Καναδάς

Ο Frederic Carmel κάθεται δίπλα στη σκηνή του στο οικονομικό κέντρο του Μόντρεαλ. (Graham Hughes)

Διαδηλωτές συγκεντρώνονται στο οικονομικό κέντρο του Τορόντο για τη διαδήλωση το Σάββατο, 15 Οκτώβρη, 2011. (Chris Young)

Γαλλία

Διαδηλωτής κρατά πλακάτ κατά τη διάρκεια αντικαπιταλιστικής διαδήλωσης στο Παρίσι. Σε πόλεις ανά την Ευρώπη διαδηλώσεις έγιναν εμπνευσμένες από τους Occupy Wall Street, εκφράζοντας την οργή των συμμετεχόντων απέναντι στην κοινωνική ανισότητα και την εταιρική απληστία. Το πλακάτ γράφει: "Δικτατορία των οικονομικών αγορών. Αρκετά!!"(Thibault Camus)

ΗΠΑ

Διαδηλωτές κρατούν πλακάτ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Washington Monument στη Washington που είχε τίτλο "δουλειές και δικαιοσύνη". (Jose Luis Magana)

Η Diane Kuhn, του West Columbia, S.C. κρατά πλακάτ που καλεί τη δικαιοσύνη να δικάσει τους οικονομικούς εγκληματίες κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης Occupy Columbia έξω από τη βουλή της Νότιας Καρολίνας, στην Columbia. (Brett Flashnick)

————————————————————————————————————————————————

και Ελλάδα

στην πλατεία Συντάγματος στο ξεκίνημα της διαμαρτυρίας via @mpodil

http://wp.me/p1pa1c-doP

Ετικέτα: , , ,