Παρατηρητήριο βιντεοσκόπησης διαδηλώσεων θέλει ο Παπουτσής

Posted on 13 Οκτωβρίου, 2011 4:22 μμ από

26


Αναδημοσιεύει  από την Ελευθεροτυπία   ,   ο risinggalaxy

***

Την δημιουργία ενός παρατηρητηρίου βιντεοσκόπησης διαδηλώσεων πρότεινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσής, μιλώντας σε εκδήλωσε που διοργάνωσαν τα σωματεία των αστυνομικών με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια βιαιοπραγίας κατά δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, το παρατηρητήριο θα στελεχώνεται από έγκριτους πολίτες κοινής αποδοχής, οι οποίοι θα είναι ως επί το πλείστον νομικοί.

Πρόσθεσε πως έχει εφαρμοστεί σε άλλες χώρες και ότι το υλικό αυτό θα μπορούσε να κρατείται με εγγύηση της Βουλής και να χρησιμοποιείται στις δίκες ως αποδεικτικό, σε περιπτώσεις οποιασδήποτε μορφής βίας.

Ο Χ. Παπουτσής τόνισε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν γίνεται οι δημοσιογράφοι να φορούν διακριτή στολή στις διαδηλώσεις. Τέλος τόνισε πως από όσο γνωρίζει οι ένστολοι δεν περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου.

 

***

 

Το δικό μου σχόλιο:

Είναι εξαιρετικά ανθεκτική η Πασοκιά μέσα στον χρόνο. Μόλις αρχίζουν και γκρινιάζουν οι συστημικοί συνεργάτες μας στα κανάλια ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν επικοινωνιακά το ξύλο που πέφτει στο δρόμο,  βγαίνουν στο κλαρί της αγανάκτησης όπως ο Χατζηνικολάου με τον Τράγκα και έπειτα ως καλός σοσιαλιστής πατερούλης έρχεται ο Παπουτσής με μια ακόμα τεράστια ιδέα διαχείρισης των βασανισμών, η οποία, θα φανεί καλή σε όσους είναι ακόμα τουρίστες της πραγματικότητας(που θα έλεγε και ο Γαλαξιάρχης) ή σε όσους έχουν να λαβαίνουν από το σύστημα Πασόκ-Τρόικα-ΔΝΤ. Φυσικά το κέντρο «παρακολούθησης διαδηλώσεων» θα κοστίσει και μερικά φραγκάκια -σύμφωνα με την αμερικάνικη λογική των επενδύσεων από το κράτος μόνο σε τεχνολογίες που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο και την επιτήρηση. Φυσικά επειδή είμαστε σοσιαλιστές την επιτήρηση δεν θα την κάνουν μπάτσοι, αυτοί είναι εξαιρετικά απασχολημένοι με το να οργανώνουν επιθέσεις, βασανισμούς σε διαδηλώσεις και με το να προστατεύουν το οργανωμένο έγκλημα και τους Νεοναζιστές με τα κατσαβίδια στο χέρι. Εξαιρετική λοιπόν η ιδέα να συμμετέχουν «έγκριτοι πολίτες» «κοινής αποδοχής». Άλλωστε μέχρι τώρα «έγκριτοι πολίτες κοινής αποδοχής» κυβερνούσαν τη χώρα, δίκαζαν, ενημέρωναν από εφημερίδες και κανάλια, έπαιζαν στο χρηματιστήριο συντάξεις, υπέγραφαν εξοπλιστικές συμφωνίες και έδιναν φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές, εκδότες και μαφιόζους με ομάδες στη πρώτη εθνική ποδοσφαίρου.

Θέλοντας να συμβάλω και εγώ ως «πολίτης» θα ήθελα να προτείνω να στελεχώσουν αυτό το παρατηρητήριο και προσωπικότητες από το χώρο της κοινοβουλευτικής αριστεράς. Είναι κρίμα να μην έχουν θέση στο παρατηρητήριο αυτό στελέχη της κοινοβουλευτικής αριστεράς που μέχρι πρότινος ενδιαφέρονταν για τα αναδρομικά των δολοφόνων της ΔΙΑΣ-Δελτα και γενικότερα των ένστολων προστατών του πολίτη και της δημοκρατίας(άραγε ο κόσμος της αριστεράς, ανένταχτος και μη που αγωνίζεται και τρώει στο δρόμο το ξύλο, τη γνώμη έχει για αυτό;) . .   Εντάξει, κάτι λεπτομέρειες όπως οι συζητήσεις στα φόρουμ των μπάτσων για το ποιο γκλοπ είναι το καλύτερο και αποτελεσματικότερο ή ποιο περίστροφο είναι ελαφρύτερο και για το αν είναι ομορφότερος ο μαίανδρος ή η σβάστικα, είναι ασήμαντες λεπτομέρειες μπροστά στο μεγάλο όραμα του «εκδημοκρατισμού» της αστυνομίας. Άλλωστε, μπορεί ο κόσμος -που δεν ψηφίζει ακόμα κοινοβουλευτική αριστερά- να μην έχει κατανοήσει πως έχουν το μαγικό ραβδάκι που μετατρέπει τα ΜΑΤ από παραστρατιωτικά σε σοσιαλιστικά, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

Επίσης θα ήταν αδικία, αναλογικά με το μέγεθος της προσφοράς τους στο σύστημα και την κοινωνία, να μην συμμετέχουν στην τηλε-νομιμοποίηση της καταστολής και τα μεγαθήρια της διανόησης όπως ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης και η κ. Σώτη Τριανταφύλου. Ιδίως η κ. Τριανταφύλλου θα έσπρωχνε την κατάσταση προς μια ποιο προοδευτική κατεύθυνση αφού θα γίνει και συζήτηση για τις αντιαισθητικές στολές των ΜΑΤ, που πρώτη αυτή πρόσεξε. Είναι πασιφανές ότι το κόκκινο του αίματος από άνθρωπο δεν ταιριάζει με το συγκεκριμένο πράσινο των ΜΑΤ. Αν και ταιριάζει ιδιαίτερα με το μπλε των ΔΙΑΣ-Δελτα και κάνει λίγο σε αμερικάνικη σημαία -γεγονός που από μόνο του είναι στη σωστή κατεύθυνση και αισθητικά και πολιτικά.

Εμπρός λοιπόν για τη δημιουργία ενός κάντρου τηλε-νομιμοποίησης της καταστολής από πρόθυμους αλλά πάνω από όλα «έγκριτους» «πολίτες».

Για όσους πάντως δεν κατάλαβαν, ο Παπουτσής, μη μπορώντας να κρατηθεί -ως  οριτζινάλε αυταρχικός- στο τέλος αναφέρει στο ζουμί σχετικά με τη συζήτηση αυτών των ημερών σχετικά με την αστυνομία:

«Τέλος τόνισε πως από όσο γνωρίζει οι ένστολοι δεν περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου.»

«Τέλος τόνισε πως από όσο γνωρίζει οι ένστολοι δεν περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου.»

«Τέλος τόνισε πως από όσο γνωρίζει οι ένστολοι δεν περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου.

Τέλος τόνισε πως από όσο γνωρίζει οι ένστολοι δεν περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου.»

«Τέλος τόνισε πως από όσο γνωρίζει οι ένστολοι δεν περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου.»

«Τέλος τόνισε πως από όσο γνωρίζει οι ένστολοι δεν περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου…..»

 

 

risinggalaxy  (κακός διαδηλωτής)