Στο ταξί πολλά μαθαίνεις..

Posted on 10 Οκτωβρίου, 2011 10:39 μμ από

12


10 Οκτωβρίου 2011. Ώρα 10 το πρωί.

Κατάσταση: Απεργία μ.μ.μ και βροχή σερβιρισμένη με χαλάζι. .

..Και εκεί που έχει κατασταλάξει μέσα μου η ίδεα οτι δεν θα πάω στην δουλειά σήμερα και έχω καταχαρεί,ντριιιν…

-Πάρε ταξί και έλα,μπλα,μπλα μπλα..θα στο πληρώσουμε..μπλα,μπλα,μπλα..

Μαλάκες,λέω και το παίρνω απόφαση.

Δρόμο παίρνω δρόμο αφήνω,και μια και δυο,βρίσκω ένα ταξί και μπουκάρω.Ο ταξιτζής ίσως πρέπει να είναι από τους πιο απογοητευμένους ανθρώπους που έχω συναντήσει ποτέ στην ζωή μου.Και αυτό χωρίς να μου πεί λέξη, μόνο και μόνο απο το βλέμμα του.Σε όλη την διαδρομή δεν έβγαλε λέξη, ούτε καν τα τυπικά.Ακόμα και όταν τον ρώτησα για απόδειξη,απλά κούνησε το κεφάλι του. Το προσπερνάω.

Το ράδιο έπαιζε ..Χατζηνικολάου.Αυτό δεν το προσπερνάω..

Ρε πούστη πρωί πρωί,πως το ακούνε τον μαλάκα σκέφτομαι,καθώς ο τροβαδούρος με την στενόρια φωνή του διαφήμιζε γνωστο βούτυρο..Και καθώς ξετύλιγε το κουβάρι της βλακείας,περνάει και στο παρασύνθημα..

Είναι σίγουρος είπε, οτι η λύση στα προβλήματα της χώρας είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας.Ήταν κατηγορηματικός και ξεκάθαρος σε αυτό το σημείο.Προσέξτε όμως, οχι με οποιαδήποτε σύνθεση.Όχι μόνο νδ-πασοκ ,μακρυά απο αυτόν τέτοιες συνθέσεις,αλλά όσο γίνεται πιο διευρυμένη.Χωρίς να διευκρινήσει το εύρος.Οπότε μπορώ να σκεφτώ εγώ οτι θα μπορούσα να συμπεριληφθούν,λέω εγώ τώρα, αριστεροί της εξωκοινοβουλευτικής μέχρι και φασίστες.Έτσι για να έχει ενδιαφέρον..

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε μυστήρια …εκδοτικά! συμφέροντα,ο ..εκδότης, που πιέζουν προς μια τέτοια λύση ή  απλά πιέζουν,γενικά και αόριστα.Και να σου  ο αρχιτραπεζοτσολιάς που μας παρουσιάζεται σαν ..μαχόμενος δημοσιογράφος, αντικειμενικός, μακρυά από συμφέροντα,όπως θέλετε πείτε το.

Η εκπομπή του στο ράδιο είναι τυπικότατο δείγμα σερβιρίσματος της προπαγάνδας,και οι μαλάκες του στέλνουν μηνύματα και τον αποκαλούν έντιμο,κύριο και άλλα φαιδρά.

Για να μην πείς λοιπόν οτι εξυπηρετεί και αυτός τα συμφέροντα τους ,σου πετάει κυβέρνηση εθνικής ενότητας αλλά όχι μόνο απο πασοκ-νδ,αλλά από όλους.Σου κλείνει και το μάτι με αιωρούμενα εκδοτικά συμφέροντα και έρχεται και δένει η σούπα στο κεφάλι του μαλακά. Κάπως έτσι νομίζω γίνεται το επικοινωνιακό παιχνίδι,κάπως έτσι διάφορες »γνώμες» και »ιδέες» μπολιάζονται σιγά σιγά στο μυαλό ..του ακροατή ή τηλεθεατή και τις πιστεύει για δικές του.

Kαι αυτά ήταν όσα πρόλαβα να ακούσω σε μια διαδρομή διάρκειας μισής ώρας.

Ας μην ξαναλέμε τι έιναι ο Χατζινικολάου,εδώ.

Το νου σας.

http://wp.me/p1pa1c-dek