Τι έγινε στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 5ης Οκτωβρίου

Posted on 5 Οκτωβρίου, 2011 5:32 μμ από

97


απο inflammatory

3 τραυματισμοί, 3 προσαγωγές και 9 συλλήψεις έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής που γράφονται αυτές οι σειρές, στα πλαίσια του σημερινού απεργιακού συλλαλητηρίου στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες υπάλληλοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, καθώς και μαθητές, φοιτητές και συνταξιούχοι. Χρήση χημικών έγινε απο τις αστυνομικές δυνάμεις όταν επιχειρήθηκε απο διαδηλωτές να μετακινηθεί το μεταλλικό φράγμα που είχε τοποθετηθεί έξω απο το υπουργείο Εξωτερικών. Τα επεισόδια γενικεύτηκαν όταν δυνάμεις των ΜΑΤ κηνυγούσαν νεαρούς στο κάτω μέρος της πλατείας. Σύμφωνα με μαρτυρίες ένας απο αυτούς, 17 χρονών προσάχθη απο την Αστυνομία. Μια άλλη προσαγωγή έγινε αργότερα στην πάνω πλευρά του Συντάγματος υπο την παρουσία πολλών φωτορεπόρτερς, οι οποίοι τραμπουκίστηκαν, επειδή  κατέγραψαν την ομαδική κατασταλτική  ωμότητα εις βάρος ενός μόνο διαδηλωτή χωρίς να προκαλέσει.

 

Πραγματοποιήθηκε χρήση χημικών μέσα στο Μετρό ενώ η αντιπρόσωπος εργαζομένων κυρία Πατεράκη, χτυπήθηκε απο αστυνομικό στο χέρι στην προσπάθεια της να βοηθήσει κόσμο. Ακολουθούν πλάνα που δείχνουν δυνάμεις των ΜΑΤ μπαίνουν  απο την είσοδο του Μετρό επι της λεωφ. Αμαλίας, ενώ αποδοκιμάζονται απο διαδηλωτές που μετέφεραν τραυματία.

 

Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία πολλών ξένων δημοσιογράφων για να καλύψουν τα γεγονότα αλλά και το μένος των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον φωτορεπόρτερς. Πληροφορίες αναφέρουν για επίθεση εναντίον δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού  Κόκκινο 105.5, Παναγιώτη Αντωνογιαννάκη