Η ολοκληρωτική «δημοκρατία» των καθαρμάτων

Posted on 24 Σεπτεμβρίου, 2011 7:19 μμ από

29


του Ιουλιανού

Ο Χορστ Ράιχενμπαχ γκαουλάιτερ της Ελλάδος δηλώνει «Υπάρχουν δύο κατευθύνσεις για την ελληνική οικονομία: η παραγωγικότητα πρέπει να αυξηθεί και οι μισθοί πρέπει να μειωθούν» (…) «H Ελλάδα αποτελεί θαυμάσια ευκαιρία για επενδύσεις διότι χρήματα από τα διαρθρωτικά ταμεία υπάρχουν διαθέσιμα»

Ανγκελα Μέρκελ προϊσταμένη του γκαουλάιτερ  Ράιχενμπαχ δηλώνει: «Βλέπω ευκαιρίες στις πωλήσεις ελληνικών περιουσιακών στοιχείων και στην απελευθέρωση αγορών.»

Στ. Κάπφερερ υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, δηλώνει: «Θέλουμε την δημιουργία ειδικών επενδυτικών ζωνών».

Λογικές οι παραπάνω δηλώσεις μια και από την άνοιξη που μας πέρασε η ελληνική «κυβέρνηση» υπό την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπέγραψε  στο Βερολίνο «μνημόνιο συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας όπου  προβλέπεται το «επενδυτικό σχέδιο σε επενδύσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές και τους λιγνίτες της Ελλάδας,  και η αναδιοργάνωση στη διαχείριση των νοσοκομείων, η διά βίου μάθηση, η στρατηγική συνεργασία για τους σιδηροδρόμους, η αξιοποίηση των αεροδρομίων, οι αστικές συγκοινωνίες, οι οδικές μεταφορές και οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις, η συνεργασία στον τουριστικό τομέα, στην πολιτική προστασία, και στη διαχείριση των λυμάτων»

Όλα αυτά  θα τα συζητήσει ο ΓΑΠ παπατζής αυτές τις μέρες στην Γερμανία   όπου τον κάλεσε η Ένωση Γερμανικών Βιομηχανιών με ειδική ατζέντα το ξεπούλημα της Ελλάδας, και όπου στο περιθώριο της συνάντησης θα κουβεντιάσει και με την Ανγκελα Μέρκελ την πιθανότητα να συστήσουν μια εταιρία στα πρότυπα της Treuhand η οποία είχε εκπονήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων  για την Ανατολική Γερμανία.

Όλα αυτά τα καλά έχουν συμφωνηθεί και με τη Γαλλία αφού θα συμμετέχει και εκείνη στην μοιρασιά της πίτας.

Μετά από όλα αυτά και εφόσον η χώρα έχει παραδοθεί σε καμιά δεκαριά πολυεθνικές δεν θα είναι καθόλου απίθανο να προκύψει με τυμπανοκρουσίες ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους αφού Γερμανοί και Γάλλοι είναι οι βασικοί κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, άρα του ελληνικού χρέους. Ακόμα και 50% να είναι το κούρεμα οι κάτοχοι ελληνικού χρέους που είναι ταυτόχρονα και δανειστές μας δια του ελέγχου του χρέους μα και των δανείων θα ελέγχουν τα πάντα στην χώρα για δεκάδες χρόνια.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο παπατζής πρωθυπουργός και οι πεμπτοφαλαγγίτες υπουργοί και βουλευτές που τον ακολουθούν, συνεπικουρούμενοι απο την ΝΔ και το ΛΑΟΣ ,παρέδωσαν την χώρα με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα  στο Αγγλικό νομικό δίκαιο και πλαίσιο  οπότε η χώρα δεν έχει κανένα λόγο σε οποιαδήποτε απόφαση πάρουν οι κάτοχοι του χρέους,  δανειστές, ομολογιούχοι και επενδυτές μας.

Πάντως η Ελληνογερμανική συμφωνία είναι μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής «κυβέρνησης» όπου ήταν αδύνατο να μην είχε σπουδαία συμμετοχή ο Ανδρέας Ψυχάρης, σύμβουλος Α΄  της Ελληνικής πρεσβείας στην Γερμανία και γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο , μα κύρια γιος του Σταύρου Ψυχάρη, πρώην διοικητή του Αγίου Όρους , και νυν εκδότη  των εφημερίδων του ΔΟΛ( συμφερόντων του εφοπλιστή Ρέστη) στον οποίο ΔΟΛ ο Σταύρος Ψυχάρης τυγχάνει Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος.

Τώρα.  Το Μέγαρο Μουσικής του ΔΟΛ έλαβε από την Εθνική Τράπεζα το 2007 δάνειο 95 εκατομμυρίων ευρώ ΜΕ ΕΓΓΥΗΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Ο ΔΟΛ ουδέποτε πλήρωσε και έτσι το υπουργείο οικονομικών τον Απρίλιο του 2011 αναλαμβάνει με διαταγή του να πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Μεγάρου προς την τράπεζα. Η ρύθμιση για την ανάληψη του δανείου των 95 εκ ευρώ περιλαμβάνεται στο άρθρο 45 παράγραφος 11 του φορολογικού νομοσχεδίου και αναφέρει τα εξής:

«Για την εξυπηρέτηση του δανείου το οποίο έχει χορηγηθεί στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Ο.Μ.Μ.Α.) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου δυνάμει της υπ’ αριθμ. 2/48243/0025/8-8-2007 αποφάσεως του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών (Β΄1587), το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει απευθείας και εμπροθέσμως στην δανείστρια Τράπεζα το ποσό της εκάστοτε οφειλής, σύμφωνα με τους όρους της δανειακής συμβάσεως, χωρίς δικαίωμα αναγωγής ή και συμψηφισμού κατά του Ο.Μ.Μ.Α., και χωρίς εν γένει να διατηρεί αξίωση έναντι του Ο.Μ.Μ.Α. για την αναζήτηση οιουδήποτε ποσού καταβάλλεται από το Ελληνικό Δημόσιο εξ αυτής της αιτίας».

Πάντα άλλωστε δεν υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος, ενίοτε  μαζί με την κατάλληλη εταιρία, στην κατάλληλη θέση;

Ας πάρουμε ως παράδειγμα τον Αλέξανδρο Χατζόπουλο ο οποίος ανήκει στο στενό επιτελείο του παπατζή ΓΑΠ.

Ο κύριος  Χατζόπουλος είναι δικηγόρος, ένας από τους συγγραφείς των λόγων του παπατζή ,αντιπρόεδρος του Συνεδρίου Επανίδρυσης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ,μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα συνεργάτης της εταιρίας Egon Zehnder. Στα τέλη του 2010  ο κύριος Χατζόπουλος διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, από όπου αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους «ευθιξίας» μετά την αναφορά από μερικά ΜΜΕ στο πρόσωπο του. Η αδελφή  του κυρίου Χατζόπουλου, Κατερίνα, είναι η διευθύντρια του  γραφείου του Παύλου Γερουλάνου.

Τώρα η  Egon Zehnder, πέραν του ότι είναι η εταιρία στην οποία  εργαζόταν ο Γερουλάνος, πριν και όλως τυχαίως τον διορίσει στην πολιτική ο παπατζής ΓΑΠ, είναι η εταιρία που ανέλαβε να  παρέχει υπηρεσίες εξεύρεσης ανώτατων στελεχών για τις ΔΕΚΟ μα και γενικών γραμματέων και διευθυντών των υπουργείων, στα πλαίσια του πολυδιαφημισμένου opengov.

Ο Γερουλάνος τώρα μέσω της Egon Zehnder διόρισε ως πρόεδρο, της διαλυμένης με απόφαση του ίδιου, Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τον Νίκο Μουρκογιάννη.

Ο κ. Μουρκογιάννης,  είναι διευθυντής στρατηγικών ανασυγκροτήσεων της εταιρείας Roland Berger Strategy Consultants GmbH, και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Alapis του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος κατηγορείται (;) για την υπεξαίρεση 51 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της  Proton Bank, μαζί με τον  Aθανάσογλου και τον  Daniel Vern Spechhard πρέσβη των HΠA στην Αθήνα έως το 2010.

Και την οποία Proton Bank ο Μπενίτο Βενιζέλος πριμοδότησε με φωτογραφική ρύθμιση με δημόσιο χρήμα για «λόγους εθνικού συμφέροντος». (Τα παραπάνω αποτελούν μόνο ένα παράδειγμα των πεπραγμένων της Egon Zehnder)

 Ο τεράστιος Βενιζέλος, αυτός ο ρήτορας, είναι και ο άνθρωπος που πέρα του ότι κύρωσε- ως γνήσιος θεματοφύλακας του Συντάγματος,- τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi Mar από την ThyssenKrupp Marine Systems, με τροπολογία μέσα στο  νομοσχέδιο για την «Ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων»  με ταυτόχρονη, νομικά και θεσμικά  κατοχυρωμένη φορολογική αμνηστία των Γερμανών της ThyssenKrupp, είναι και ο άνθρωπος που απέδειξε και στην πράξη ότι «λεφτά υπάρχουν», αφού αναγνώρισε ότι το ελληνικό Δημόσιο οφείλει ένα νέο υπόλοιπο για τα 6 υποβρύχια τύπου «214» που κατασκεύασαν οι Γερμανοί το οποίο ανέρχεται σε 1,321 δισ. ευρώ, καταβλητέο σε δόσεις, μέχρι το 2018.

Ο τεράστιος συνταγματολόγος Βενιζέλος, για το θέμα δήλωσε πως είναι  «ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση σε σχέση με το αμυντικό αλλά και αναπτυξιακό όφελος».

Ένα «αναπτυξιακό όφελος» που επιβάλει, με την βοήθεια πάντα του πολιτικού προσωπικού που νομοθετεί στον ναό της δημοκρατίας, ένα τεράστιο πλέγμα  φορολογικών απαλλαγών και ελαφρύνσεων, στο όνομα της επιχειρηματικότητας, και της ανταγωνιστικότητας. (Ανταγωνιστικότητα απέναντι σε ποιους αλήθεια;)

Πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση να πληρώνουν φόρο εισοδήματος έχουν:

 • Οι πατριώτες εφοπλιστές που αποκομίζουν κέρδη από την εκμετάλλευση πλοίων.
 • Οι πατριώτες  εφοπλιστές και οι εταιρίες τους που εκτός από την εκμετάλλευση πλοίων έχουν και άλλες εκμεταλλεύσεις.
 • Τα γραφεία ή υποκαταστήματα  εφοπλιστικών πατριωτικών επιχειρήσεων που εγκαθίστανται στην Ελλάδα.
 • Όσοι εφοπλιστές πατριώτες αποκτούν κέρδη από την εκμετάλλευση πλοίου στο εξωτερικό.
 • Οι  τεχνικές εταιρείες, πχ πατριώτης Μπόμπολας , το κέρδος των οποίων προέρχεται από εργασίες στο εξωτερικό.
 • Οι ξένες τεχνικές επιχειρήσεις που έχουν κέρδη στη χώρα.
 • Οι εταιρείες πατριωτών που αποκομίζουν κέρδη κατά την πώληση ακινήτου τους σε εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης.
 • Όσες εταιρείες ή πατριώτες επιχειρηματίες αποκομίζουν κέρδη από την πώληση μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
 • Όσες εταιρείες ή πατριώτες επιχειρηματίες αποκομίζουν κέρδη από συναλλαγές σε παράγωγα προϊόντα του Χρηματιστηρίου.
 • Όσες εταιρείες ή πατριώτες επιχειρηματίες αποκομίζουν κέρδη από την πώληση μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων.
 • Οι εταιρείες που αποκομίζουν κέρδη από την παροχή επιχειρηματικού κεφαλαίου από τη μερική ή ολική πώληση των μετοχών ή των εταιρικών μεριδίων επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχουν.
 • Οι εταιρείες Διανομής Αερίου.
 • Οι ΜΚΟ
 • Τα ιδρύματα: «Γεωργίου Παπανδρέου»,  «Κων/νου Γ. Καραμανλή». Το ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη, και «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης». Το ίδρυμα «Κωνσταντίνου Σημίτη», το Μουσείο Μπενάκη,το ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», το ίδρυμα «Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα»,το ίδρυμα «Ευαγγέλου Αναστ. Αβέρωφ Τοσίτσα», το ίδρυμα «Μποδοσάκη» και βέβαια το  Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) – Ανδρέας Παπανδρέου.

Επίσης δημοφιλής είναι και η μορφή παροχής φορολογικών προνομίων σε «επενδυτές» όπου οι  φορολογικές απαλλαγές ξεκινούν  από 40% μέχρι και 100% και όπου ο ιδιώτης επιχειρηματίας , στηριζόμενος σε δωρεάν δημόσιες και κοινοτικές  χρηματοδοτήσεις, σε επιδοτούμενα δάνεια, και στα ΣΔΙΤ, εκτελεί σθεναρά το πατριωτικό του καθήκον.

Ενδεικτικά είναι τα παραπάνω, μα δείχνουν πως το Δημόσιο, οι άνθρωποι του μόχθου δηλαδή , καρπώνονται τα χρέη και πως μια χούφτα  ιδιώτες τα κέρδη.

Μνημονιακή «ευλογία»

Στην εποχή άλλωστε του μνημονίου, των δανειακών συμβάσεων, των μεσοπρόθεσμων και των εφαρμοστικών νόμων, που απορρέουν από τα αστικά κόμματα της «συναίνεσης» των εγχώριων πατριωτών επιχειρηματιών, του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, καναλαρχών και εργολάβων, των τραπεζιτών κατόχων του «εθνικού συμφέροντος», των διεθνών συνεργατών τους, του ΔΝΤ και της τρόικας, ο δρόμος του μνημονίου είναι μονόδρομος. Ή καλύτερα και σύμφωνα με τον πάντα αισχρό Πάγκαλο, το «μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο».

Μια ευλογία που επέβαλε και

 • Μείωσε κατά 20% τους μισθούς των εργαζομένων.
 • Μείωσε κατά 15% τις συντάξεις.
 • Κατάργησε τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας των δημοσίων υπαλλήλων και όλων των συνταξιούχων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Επέβαλε «πάγωμα» (ουσιαστικά μείωση) των μισθών για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και όλων των συντάξεων των 1200 ευρώ μεικτά. Κατάργησε τις Συλλογικές Συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό.
 • Μείωσε την αμοιβή των νέων εργαζομένων (15χρονων και 17χρονων παιδιών) στο 70% του κατώτερου μισθού, μέσω της «μαθητείας».
 • Μείωσε την αμοιβή των νεοπροσλαμβανόμενων κάτω των 25 ετών στο 84% του κατώτερου μεροκάματου και μισθού, δημιουργώντας μισθούς της τάξης των 590 ευρώ μεικτά!
 • Μείωσε την αποζημίωση των εργαζομένων, λόγω απόλυσης κατά 50%.
 • Εκτίναξε τα όρια συνταξιοδότησης στα 40 χρόνια δουλειάς.
 • Επέβαλε στις γυναίκες να δουλεύουν από 5 μέχρι 17 χρόνια παραπάνω, στο όνομα της «εξίσωσής» τους με τους άντρες.
 •  Μείωσε την αμοιβή των υπερωριών και απελευθέρωσε τα όρια των ομαδικών απολύσεων.
 •  Αύξησε τρεις φορές τους ειδικούς φόρους στα καύσιμα, κάτι που προκάλεσε τεκτονικές ανατιμήσεις.
 • Αύξησε τρεις φορές τα τιμολόγια της ΔΕΗ επιβάλλοντας ταυτόχρονα και φόρο επί της δομημένης κάλυψης του σπιτιού. (σ.σ. Πόσα είπαμε ότι χρωστάει ο Μυτιληναίος στην ΔΕΗ; Και βέβαια είναι τυχαίο ότι ο διευθυντής ενέργειας του ομίλου Μυτιληναίου έως τον Ιούλιο του 2010 , Γ Σταμτσής  εγκατέλειψε την πλούσια αμειβόμενη θέση του για να διοριστεί σύμβουλος στην Γενική Γραμματεία Ενέργειας και να αμείβεται με μισθό Δημοσίου. Το έκανε γιατί είναι πατριώτης)
 • Οι υπηρεσίες της ΔΕΗ επιβεβαιώνουν ότι εντός του 2010 δόθηκαν διαταγές διακοπής του ρεύματος σε περίπου ένα εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούσαν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς.
 • Αύξησε τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, 40% .
 • Επέβαλε εισιτήριο 5 ευρώ σε κάθε εξέταση στα νοσοκομεία, συν την πληρωμή από 30 μέχρι 90 ευρώ για επίσκεψη στην ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και νομοθέτησε  την αύξηση των εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο 4%, όλων των συνταξιούχων.
 • Κατάργησε το αφορολόγητο όριο και επέβαλε πληρωμή φόρου ακόμα και από ανέργους.
 • Καταργεί τον μειωμένο φόρο για το πετρέλαιο θέρμανσης. ( το πετρέλαιο των εφοπλιστών είναι αφορολόγητο, ακόμα και από τον ΦΠΑ)
 • Επέβαλε την μαζική  μετάταξη χιλιάδων ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα, στο συντελεστή ΦΠΑ 23%.
 • Μείωσε τις  δαπάνες Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης και κοινωνικής πρόνοιας με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι με προβλήματα ακοής, όρασης ή ψυχικών παθήσεων ακόμα και ΑμεΑ να βρεθούν χωρίς κανένα κοινωνικό στήριγμα.
 • Η ανεργία εκτινάχτηκε στο 17%. Μόνο το 30% εξ αυτών, λαμβάνει ακόμα κι αυτό το εξευτελιστικό ποσό των 454 ευρώ, που το βαφτίζουν «επίδομα ανεργίας». Η πραγματική τους αξία, του μισθού για τους εναπομείναντες εργαζόμενους έχει πέσει στα επίπεδα του 1984.

Και όλα αυτά και άλλα πολλά  κατέστησαν εφικτά χάρη στην τροπολογία του ΠΑΣΟΚ, που ψήφησε ο ΛΑΟΣ η ΝΔ  και που προβλέπει ότι δε χρειάζεται να εγκρίνονται από τη Βουλή οι διεθνείς συμβάσεις που θα υπογράφει ο υπουργός οικονομικών. Απλά θα πηγαίνουν στις Βρυξέλλες, στο ΔΝΤ, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα υπογράφουν ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν και για όσο θέλουν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Ταυτόχρονα η Ελλάδα αποποιήθηκε κάθε δικαίωμα κυριαρχίας της με απόφαση του παπατζή ο όποιος την κατέστησε όμηρο του Αγγλικού «δικαίου» και επέβαλε το ΔΝΤ να είναι και αντισυμβαλλόμενος και δικαιούχος πάνω στην περιουσία της χώρας.

Αλήθεια, αναζητείται…

Μέσα σε αυτό το κουβάρι και το πολλές φορές ακατανόητο συνονθύλευμα ειδήσεων και «ειδήσεων», νοητών επιδράσεων από λογής γεγονότα , ασαφών δημοσιογραφικών πληροφοριών, κανόνων και ρολών, άντε να βρει κάποιος την αλήθεια. Μια αλήθεια, εμπόρευμα. Είδος προς αγορά σαν όλα τα αλλά, εξαρτώμενο από τον πωλητή-διαμορφωτή ειδήσεων που διαμορφώνονται ανάλογα το διακύβευμα και όχι από το συμφέρον του λαού.

Και το διακύβευμα είναι αυτό που πάντα κρύβεται πίσω από την επίκληση του «πατριωτικού χρέους» της «συναίνεσης των αστικών κομμάτων» ακόμα και πίσω  την κουρτίνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της δημοκρατίας  της ελευθερίας και κυρίως της «κοινωνίας των πολιτών», όπως μας λέει και ένας από τους κύριους εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού Νίκος Μουζέλης με δίπλωμα στην Κοινωνιολογία από το London School of Economics και πρόεδρος της ΜΚΟ «Ένωσης Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»  διαβάστε εδώ: http://anoiktimathisi.pasok.gr/?p=985

Άρα, τι κι αν έκοψαν μισθούς συντάξεις , διαλύουν τα ψίχουλα της κοινωνικής ασφάλισης. Τι κι αν θυσιάζουν με «πόνο» στα εργασιακά κάτεργα των «ελεύθερων ζωνών» χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου; Τι και αν δυσανασχετείς με την κυβερνητική πολιτική; Έμεινες άνεργος; Έχεις πρόβλημα επιβίωσης; Δεν μπορείς να θρέψεις την οικογένεια σου; Σε ενοχλεί η φτώχια σου και νιώθεις τα αστικά κόμματα εχθρό;

Ο Μουζέλης και η ΜΚΟ του έχουν έτοιμο εμπόρευμα.

Το απολίτικο εθελοντικό δίκτυο των ΜΚΟ της  «κοινωνίας των πολιτών», είναι εδώ για να σε αποσυμπιέσει ψυχολογικά μέσω του «εθελοντισμού» και της συμμετοχής σου, που με κρατική χρηματοδότηση προσπαθεί να απαλύνει τον «αυταρχισμό και τη διαφθορά του κομματικοκρατικού συστήματος από τη μία μεριά και την αρπακτικότητα και ασυδοσία του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού από την άλλη.»

Αυτές οι ορδές των γενίτσαρων που επιβάλουν τις «μεταρρυθμίσεις» τους με καταιγιστικό τρόπο ώστε να νομίζουμε ότι βρίσκονται σε πανικό και χωρίς συνοχή ενώ στην πραγματικότητα η μεταφορά του δημοσίου πλούτου στον ιδιωτικό τομέα πραγματοποιείται σταδιακά, γεγονός που συμβάλει στην αποτελεσματικότητα της ακολουθουμένης πολιτικής πρακτικής με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε νέο στάδιο να λογίζεται ως συνέχεα του προηγούμενου, και όπου σε όλο αυτό το στημένο «πανικόβλητο» σκηνικό, οι επιπτώσεις θα φανούν εκ των υστέρων και μόνο όταν οι μεταρρυθμίσεις τους εξειδικεύονται στην πρακτική εφαρμογή τους.

Και όλα  αυτά κατασυκοφαντώντας  τρομοκρατώντας και συνθλίβοντας κάθε τι που έχει σχέση με το Δημόσιο και επιβάλλοντας δημοσιονομικά μέτρα που έχουν οριστεί εκ των προτέρων με άλλοθι τον μπαμπούλα του «χρέους» της τρόικας του ΔΝΤ και όλων των άλλων επιτηρητών και εταίρων μας.

Σε πείσμα όλων αυτών, από τα πολιτικά τσιράκια των εταιριών ως τους τιποτένιους χαρτογιακάδες που λυμαίνονται δημόσιους θώκους, και από τα κατακάθια του κυβερνητικού συνδικαλισμού ως τους τσανακογλείφτες δημοσιογράφους των ΜΜΕ των Εφοπλιστών, που ζητούν «ομοψυχία» «πατριωτισμό» «συναίνεση» , απέναντι σε όλο αυτό το δηλητήριο πρέπει και επιβάλλεται να παρατάξουμε την «υπέροχη αρμονία της Σύγκρουσης»

Γιατί υπάρχει και άλλος δρόμος…

Υ.Γ. Σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος «εκλέγεται άμεσα από τα μέλη και από τους φίλους του κινήματος κάθε τέσσερα χρόνια».όπως ο Παπατζής το όρισε την εποχή του «δακτυλιδιού». Ο παπατζής ΓΑΠ  εκλέχτηκε στις 11/11/2007 άρα σε λιγότερο από ενάμιση μήνα λήγει η θητεία του! Λέτε ο Παπατζής να τηρήσει το καταστατικό ή θα το κουρελιάσει και αυτό όπως το Σύνταγμα;

Για την τεχνική βοήθεια, Γαλαξιάρχης

ShortLink: http://wp.me/p1pa1c-cFv