60.000 κατά της πυρηνικής ενέργειας στο Τόκυο

Posted on 20 Σεπτεμβρίου, 2011 12:36 μμ από

6


Αναδημοσιεύει και μεταφράζει από το DiaNuke.org,   ο risinggalaxy .

***

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου

Μια αντιπυρηνική διαδήλωση έλαβε μέρος στο Τόκυο, στο πάρκο Μέιτζι Κοεν.

Οι εκτιμήσεις μιλούσαν για 50.000 διαδηλωτές αλλά προς το παρόν 0 αριθμός ανέρχεται στους 60.000. Μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία κάνει λόγο για 100.000 διαδηλωτές. Αυτή τη φορά συμμετέχουν και πολλοί δικηγόροι οι οποίοι έμαθαν να παίρνουν βίντεο ώστε να μη μπορεί να αγγίξει τη διαδήλωση η αστυνομία. Οι διαδηλώσεις μεταδίδονται μέσω livestream από 6 διαφορετικά σημεία.

Ακόμα και μεγάλα ΜΜΕ όπως οι εφημερίδες Τόκυο και Κιότο Σιμπούν (Χρονικά) καλύπτουν το γεγονός. Το χαρακτηριστικό αυτής της διαδήλωσης είναι η ποικιλία των συμμετεχόντων. Νέες οικογένειες με μωρά  και ηλικιωμένοι συμμετέχουν στη διαμαρτυρία. Συμμετέχει και ένας 94χρονος σε αναπηρική καρέκλα ο οποίος δήλωσε:

«Δεν θέλαμε να φανούμε σαν αποστάτες του έθνους και για αυτό πολλοί Γιαπωνέζοι πήγανε στα πεδία των μαχών και πέθαναν. Τώρα έχει αρχίσει ένας εναλλακτικός πόλεμος. Τα πυρηνικά είναι το όπλο. Δεν πρέπει να τον αρχίσουμε ποτέ.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου φοβόμουν τη κυβέρνηση όπως όλοι οι υπόλοιποι. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου το μετάνιωσα βαθιά. Δεν θέλω να κάνω το ίδιο λάθος ξανά. Για αυτό βρίσκομαι εδώ.»

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.