Ανταπόκριση από τη συγκέντρωση έξω από το TVXS (07/09)

Posted on 9 Σεπτεμβρίου, 2011 12:35 μμ από

20


Αναδημοσιεύει από το blog  της Κατάληψης ΕΣΗΕΑ   ,  ο risinggalaxy

 

                                                                                                ***

 

Δεκάδες (80-90) αλληλέγγυοι/ες στήριξαν με την παρουσία τους τη συγκέντρωση που κάλεσε η συνέλευσή μας έξω από τα γραφεία του Tvxs, ζητώντας την ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης Α.Σ. και την πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κατοχύρωση όλων των εργαζομένων στο site.

 Από τις 19:00 ως τις 21:30 τα αιτήματα κι ο λόγος μας έγιναν γνωστά σε περαστικούς και εργαζόμενους της περιοχής, μέσω κειμένων, πανό και μικροφωνικής εγκατάστασης. Δεν έγινε το ίδιο με τους εργαζόμενους στο ίδιο το site, μιας και ο ΣΚούλογλου προτίμησε να τους τοποθετήσει σε μια ιδιότυπη «εργασιακή καραντίνα» το χθεσινό απόγευμα, προφανώς για να αποφύγουν την επαφή τους με τον ιό της συναδελφικής αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης. Έτσι έδωσε εντολή στις εργαζόμενες των 290 ευρώ το μήνα («πρακτική άσκηση μέσω ΕΣΠΑ» λέγεται στην δημοσιογραφική αργκό) να μην έρθουν καθόλου να δουλέψουν το χθεσινό απόγευμα, καθώς και ότι από σήμερα θα δουλέψουν για ένα διάστημα από το σπίτι τους. Η δουλειά από το σπίτι μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα πειθαρχημένη και άρα αποδοτική, αλλά έχει το καλό ότι κάνει ακόμα πιο παραγωγικά αόρατους τους ήδη εργασιακά αόρατους.

 Υποθέτουμε δεν θα χρειαστεί να γίνει το ίδιο και με την μειοψηφία των «κανονικών» εργαζόμενων που έχουν την «τύχη» να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, εργασιακή συνθήκη που αν και ουσιαστικά παράλογη για εργαζόμενους συντάκτες (σε siteμάλιστα που το «λειτούργημα» εξασκείται με απαράμιλλο πάθος)  δεν θεωρείται τυπικά παράνομη για να χρειαστεί να κρυφτεί από «ξένα βλέμματα». Χθες πάντως τα γραφεία του Tvxs ήταν εντελώς άδεια και ο ΣΚούλογλου είχε καλέσει 5 μπλε ένοπλους και ένστολους υπαλλήλους του ελληνικού κράτους να φρουρούν τα ντουβάρια έξω από την πολυκατοικία της Δ. Αεροπαγίτου.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης φωνάχτηκαν τα συνθήματα: «Γουστάρω και σε διώχνω λένε τ’ αφεντικά, τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά», «τρομοκρατία είναι να ψάχνεις για δουλειά, καμιά ειρήνη με τ’ αφεντικά», «η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών», «ίδια είναι τ’ αφεντικά, δεξιά και αριστερά», «το αριστερό μου αφεντικό που ένσημα δεν δίνει, μέσα από το site εξέγερση προτείνει».

 Και προφανώς, όσο τουλάχιστον τα κάθε λογής αφεντικά κάνουν πως δεν ακούνε, έπεται συνέχεια…