Ομίλια του ΥΠ.προ.πο για την επίθεση στον Μανώλη Κυπραίο,στις 15 Ιούνη

Posted on 4 Σεπτεμβρίου, 2011 4:33 μμ από

28


Προχθές 2/9 ο αξιότιμος υπουργός προ.πο απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση, όπως τις λένε,σχετικά με τον τραυματισμό του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου όπου στις 15 Ιουνίου έχασε την ακοή του απο κρότου-λάμψης που κάποιος φέρελπις ματατζής την έσκασε σε πολύ κοντινή απόσταση απο το κεφάλι του. Διαβάστε και φρίξτε:

Κύριοι και κύριοι συνάδελφοι,

Το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού ενός πολίτη, ενός ανθρώπου πρώτα – πρώτα, αλλά και δημοσιογράφου που παρευρισκόταν και κάλυπτε μία συγκέντρωση στην Αθήνα, είναι αυτό καθ’ αυτό τραγικό γεγονός.

Ιδίως μάλιστα για έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό που ενδέχεται, θέλω να ελπίζω ότι θα ξεπεράσει το πρόβλημά του, αλλά πάντα όμως υπάρχει και το απευκταίο να του αφήσει μόνιμη βλάβη.

Θέλω, λοιπόν πρώτα απ’ όλα, στον άνθρωπο να εκφράσω την συμπαράστασή μου, στον κ. Κυπραίο και στην οικογένειά του και να εκφράσω τις ευχές μου για ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Εντάξει,πως  να χαρακτηρίσω το γεγονός οτι ενώ ο άνθρωπος έχει χάσει οριστικά την ακοή του, ο ανεκδιήγητος υπουργός ελπίζει οτι θα ξεπεράσει το πρόβλημα του και παρακάτω εκφράζει τις ευχές του για ταχεία και πλήρη ανάρρωση..

Είτε ο υπ προ.πο δεν ξέρει τι έγινε στις 15 Ιούνη είτε είναι τελείως καραγκιόζης να ειρωνεύεται κάποιον που έχασε οριστικά την ακοή του απο τους έμμισθους πραιτωριανούς του.

Υστερα αφού αναρωτιέται για τις συνθήκες που έγινε ο τραυματισμός βεβαιώνει, βέβαια, οτι: θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση αλλά εφόσον προσδιοριστούν οι υπεύθυνοι η τιμωρία θα είναι και πάρα πολύ αυστηρή. 

Στην συνέχεια ο τύπος συνεχίζει κα αμφιβάλλει για την μόνιμη βλάβη στην ακοή του Μανώλη Κυπραίου λέγοντας: σας διαβεβαιώνω δε, ότι πρώτος απ’ όλους είμαι εγώ προσωπικά που ενδιαφέρομαι να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί αυτή η συγκεκριμένη υπόθεση. Διότι εάν επέλθει το απευκταίο αποτέλεσμα, δηλαδή εάν η βλάβη στην ακοή του κ.Κυπραίου κριθεί ότι είναι μόνιμη, τότε μιλάμε για μια βαριά σωματική βλάβη, η οποία τιμωρείται ως κακούργημα από τον ποινικό νόμο, ενώ πειθαρχικά – εφ’ όσον προκύψουν ευθύνες του συγκεκριμένου αστυνομικού οργάνου –  επισύρει απόταξη από το Σώμα της Αστυνομίας.

Στην συνέχεια μας αναφέρει και την τύχη που θα έχει η υπόθεση, ως εξής: Πριν όμως φτάσουμε εκεί, απαιτείται η διαπίστωση πέραν πάσης αμφιβολίας του τι ακριβώς συνέβη στο συγκεκριμένο περιστατικό. Αυτό είναι αρμοδιότητα της Πολιτείας, όλων μας, όχι της Κυβέρνησης, όχι του Υπουργού, όλων μας και της Βουλής των Ελλήνων που έχει την ευθύνη για την εφαρμογή των νόμων και τη συνεχή παρακολούθηση για την εφαρμογή της έννομης τάξης. Η Πολιτεία, λοιπόν, έχει δύο δρόμους. Ο ένας, είναι η Δικαιοσύνη. Ο άλλος, είναι η εσωτερική έρευνα στην αστυνομία.

Το πίασαμε το υπονούμενο κε προ.πο

Κατόπιν αφού κάνει επίκληση στο δημοκρατικό καθήκον του κου Τσίπρα και των πάντων για απόλυτη διερεύνηση και διαλέυκανση της υπόθεσης,μας λέει το εξής:

Τα λέω αυτά, γιατί έχω την αίσθηση ότι ορισμένες φορές μέσα στην ανάγκη μας να καταδικάσουμε τη βία, καμία φορά προτρέχουμε και καταλήγουμε σε συμπεράσματα πριν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Πιστεύω όμως ότι σε καμία περίπτωση στην παρούσα φάση δεν μπορεί κανείς να εκφέρει κρίση επί των επίμαχων γεγονότων, ιδιαίτερα βασιζόμενος μόνο στην καταγγελία και τα περιστατικά τα οποία αναφέρονται στην αγωγή. Γιατί όπως γνωρίζετε, είναι διαφορετικός ο τρόπος απόδειξης της αλήθειας, διερεύνησης της αλήθειας στις περιπτώσεις αγωγής και στις περιπτώσεις μήνυσης.

Ενώ αγαπητέ Παπουτσή στην συγκερκριμένη περίπτωση κάνετε έκκληση για συγκράτηση και  »… να περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας», (όταν όποτε και αν πραγματοποιηθεί) και οτι κανείς δεν θα ήθελε – ούτε ο κος Τσίπρας βέβαια που επικαλείστε την δημοκρατική του ευαισθησία – να καταδικαστεί κάποιος αστυνομικός και να αποταχθεί από το σώμα άδικα και χωρίς επαρκή στοιχεία (μακρυά απο εμάς τέτοιες αδικίες), σε άλλες περιπτώσεις με συνοπτικές διαδικασίες δικάζονται και καταδικάζονται ΑΘΩΟΙ άνθρωποι χωρίς κανένα στοιχείο και κρίνονται προφυλακιστέοι.

Υστερα συνεχίζει να επικαλείται την δημοκρατία, την αριστερά, το τεκμήριο αθωότητας και πολλα άλλα που φέρνουν την αίσθηση εμετού καθώς ξεχύνονται από το στόμα του και θα σταματήσω γιατι έχω αηδιάσει.

Δεν ξέρω αν η αλήθεια αποδεικνύεται διαφορετικά στην περίπτωση αγωγής ή μήνυσης ή αν οι μπάτσοι έχουν μεγαλύτερο δικαίωμα στο τεκμήριο αθωότητας από τους υπόλοιπους έλληνες πολίτες, αλλά τα γεγονότα ξεπερνούν κατα πολύ τις δημοκρατικές φανφάρες του  προ.πο και του κάθε καριόλη εκεί μέσα.

Ο εμετός του κου προ.πο βρίσκεται ολόκληρος στο site του υπουργείου προστασίας του πολίτη.

Σ.Σ.Τ.Τ.Π

http://wp.me/p1pa1c-cal