Διακήρυξη 3ης Σεπτέμβρη : Γράμμα στον Γιώργο Παπανδρέου

Posted on 3 Σεπτεμβρίου, 2011 2:16 μμ από

34


Αγαπητέ Γιώργο,

ίσως δεν θυμάσαι τις εποχές που προσπαθούσα να σου εξηγήσω με τις ώρες τι σημαίνει “Φιλάω τσίλιες” , τι είναι ο σοσιαλισμός αλλά και γιατί χρειάζεται η αλυσίδα στο ποδήλατο. Ίσως ακόμα δεν θυμάσαι τα BBQ που κάναμε εκεί στο Καστρί ανάμεσα στα δέντρα , τον αύγουστο του 1974, όταν συζητούσαμε με τον πατέρα σου και άλλους συντρόφους την επικείμενη αλλαγή. Ίσως μάλιστα δεν θυμάσαι, τότε που ήσουν πιτσιρίκος στο χωριό και με ρώταγες τι είναι αυτά τα περίεργα εφτάφυλλα φυτά που βρίσκαμε εκεί κοντά στης Θανάσαινας,δίπλα στις Μουρτζές, περνώντας από το Σκαλιμπάκι, πάνω από την Πουρναρόβρυση, όπου κάναμε πικ νικ και γελάγαμε με τις ώρες.

Πάρα ταύτα, έχω την ανάγκη να σου απευθύνω δημοσίως τον λόγο, μέσα από το μπλογκ του Παραλληλογράφου. Τριάντα επτά(7) χρόνια, 3 δεκαετίες και μια επταετία, 365 μέρες επί 37 έτη, 37 έτη επί 365 μέρες επί 24 ώρες, 24 ώρες επί 365 ημέρες επί 37 έτη επί 60 λεπτά Π-Ε-Ρ-Α-Σ-Α-Ν από τότε που ο ΠΑΤΕΡΑΣ ο δικός σου, αλλά και ο δικός μας , μας μάγεψε στον ημιώροφο του ξενοδοχείου “Κινγκ Πάλας” ,στις 3 Σεπτέμβρη του 1974.

Εγώ, ο Μιχάλης ο Σάλλας, ο Μάκης ο Κουρής,ο Κώστας ο Σημίτης, ο Κώστας ο Λαλιώτης αλλά και πολλοί άλλοι στεκόμασταν και θαυμάζαμε τον μεγάλο αναμορφωτή του έθνους. Σοσιαλισμός, εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία ,κοινωνική απελευθέρωση, δημοκρατική διαδικασία, δημόσια και δωρεάν παιδεία, έξοδος από το ΝΑΤΟ και άλλα πολλά… Από τότε πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι, πέρασαν τα χρόνια, πολεμήσαμε την δεξιά, τους πήγαμε γαμιόντας στα 80s με τον Κατσιφάρα να ξεχύνεται στις αντεπιθέσεις και το Λιβάνη να οργώνει το κέντρο κάτω από την ντισκομπάλα, νταξ χάσαμε και 2-3 ματσάκια ( ειδικά το διπλό που μας πήρε ο μπούλης δεν θα το χωνέψω ποτέ) αλλά να ‘μαστε και πάλι εδώ. Να οδηγούμε τις εξελίξεις…

Και φτάσαμε αισίως στις 3 Σεπτέμβρη του 2011, σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας του γένους, να διαχειρίζεσαι ΕΣΥ τις τύχες ολωνώνε μας. Προσπάθησες να το φέρεις το καράβι σιγούλια σιγούλια ,αλλά για να το πας μαλακωτά πρέπει να έχεις και την υποστήριξη των στενών συνεργατών σου. Πολύ φοβάμαι Γιώργο, ότι σε παραπλάνησαν. Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά, δεν είναι ώρα τώρα, καθώς ο Τοροσίδης δέχεται τούτη την ώρα που σου γράφω, μεγάλη πίεση από τους εβραιομασσόνους του Σόρος και του Μπεναγιούν.

Γιώργο, σε ξορκίζω να μην υποκύψεις μπροστά στα συμφέροντα. Μη λυγίσεις από την πίεση που δέχεσαι από τις γνωστές μειοψηφίες που ετσιθελικά δεν αφήνουν τη χώρα να λειτουργήσει. Μην αφήσεις τα σταλινικά απολιθώματα , που ΜΑΖΙ πολεμήσαμε στην κατοχή, να διαλύσουν την κοινωνική συνοχή. ΤΩΡΑ είναι η ώρα για την μεγάλη αλλαγή. Οι έλληνες θα κυβερνήσουν στη νέα εποχή που έρχεται και πρέπει να είμαστε όλοι οι σοσιαλιστές ενωμένοι αλλά και έτοιμοι. Γιατί ψίχα χωρίς καβούρι είναι καβούρι δίχως ψυχή. Και όπως λέμε και στον τόπο μας, αν δεν σου αρέσει, μην το πίνεις.

Για αυτό σε καλώ , να έρθεις ΑΜΕΣΑ στο Καλέντζι , στα δοξασμένα υψίπεδα του Ερύμανθου , να σμίξουμε ξανά οι δοξασμένες φυλές των Αβράμηδων, των Χαντζουραίων, των Κατσιφαραίων,των Μπαλασοπουλαίων, των Σταυρόπουλων και φυσικά των Παπανδρέου. Να φάμε κανά κοψίδι όπως τότε και να γράψουμε τη νέα διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη!

Είθε ο ΠαπάΑνδρέας να ευλογήσει τα όπλα της επανάστασης.

Άγης Σπίνας,

ο αρχηγός των ναϊτών πασόκων της αριστερής πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ

Y. Γ. 1 : Ευχαριστώ δημοσίως την Αγγέλα, για το πολύτιμο αρχειακό υλικό που μου διέθεσε.

Υ.Γ.2 : Ευχαριστώ τα παιδιά του Παραλληλογράφου που με δέχτηκαν παρ’όλες τις ιδεολογικές μας διαφορές.

Υ.Γ. 3: Ειδικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον παλιό σύντροφο, καθοδηγητή στην ΠΑΣΠ και πραγματικό ΕΛΛΗΝΑ και ΠΑΤΡΙΩΤΗ, αναδυόμενο γαλαξία.

Υ.Γ. 4 : Για το σοσιαλισμό, την επανάσταση και το κίνημα . VENCEREMOS!!!

http://wp.me/p1pa1c-ca1

Posted in: Πολιτική