Ο Κάμερον πρέπει να λογοδοτήσει!

Posted on 11 Αυγούστου, 2011 9:24 μμ από

12


 

“Αυτός και η κυβέρνηση του πρέπει να φύγουν μετά τις λαϊκές διαδηλώσεις εναντίον του, και τη βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων από την αστυνομία.” Ο Λίβυος υπουργός εξωτερικών  δεν δίστασε να κατακεραυνώσει την κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, για την αυταρχική στάση που επιδεικνύει στη διάρκεια των επεισοδίων στις Αγγλικές πόλεις. “Είναι φανερό“, συμπλήρωσε, “ότι η κυβέρνηση αυτή έχει χάσει τη νομιμότητα της.”  Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων JANA, o υπουργός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, και κάλεσε το συμβούλιο το ΟΗΕ κα τη διεθνή κοινότητα “να μην μείνουν με σταυρωμένα χέρια απέναντι σε αυτή την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του βρετανικού λαού.”

Με τις εκκλήσεις του Λίβυου υπουργού για εφαρμογή των δημοκρατικών αρχών, συντάχθηκε και ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεχτη την βάρβαρη, όπως την χαρακτήρισε, αντιμετώπιση των διαδηλωτών από την αστυνομία. “Αντί να υιοθετούν μια τέτοια στάση, οι Βρετανοί ηγέτες, θα ήταν προτιμότερο να σταθούν στο πλευρό του λαού τους και να τον ακούσουν. Αντί να στέλνουν στρατιώτες στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στη Λιβύη για να λεηλατήσουν τα πετρέλαια, θα ήταν προτιμότερο να σκεφτούν τον λαό τους” συμπλήρωσε ο Ιρανός πρόεδρος.

Στο πλευρό του βρετανικού λαού τέλος τάχθηκε και ο Σύρος πρόεδρος, που υποστήριξε με αυτοπεποίθηση ότι το Λονδίνο έχει απολέσει τη νομιμότητα του.

Ανεπιβεβαίωτες βρετανικές πηγές, που υποστηρίζουν ότι ο Κάμερον θεωρεί τις παραπάνω δηλώσεις ως ατράνταχτη απόδειξη της σύνδεσης των ταραχοποιών με την Αλ Κάιντα, εξετάζονται ως ανακριβείς

Πηγή : Ελευθεροτυπία , Trolling World News
Shortlink: http://wp.me/p1pa1c-bP0