Κυβέρνηση-ΕΛ.ΑΣ-Δικαιοσύνη: στόχος ο εχθρός λαός

Posted on 27 Ιουλίου, 2011 8:34 μμ από

23


του Γαλαξιάρχη

Έχω κουραστεί να γράφω και να ξαναγράφω για τον πασοκικό γκεμπελισμό. Για την τακτική αντιστροφής της πραγματικότητας που έχει καταντήσει κομπολόι στα χέρια της κυβέρνησης, του επιτελείου και των υπαλλήλων της. Ξεκίνησα χθες το βράδυ να γράφω ένα αναλυτικό κείμενο με τις εξωφρενικές γελοιότητες που ακούστηκαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Λ. Οικονόμου, και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε. Για τις αφιλτράριστες αναμεταδόσεις των καθεστωτικών παραληρημάτων, βγαλμένων από τις πιο μαύρες σελίδες της δεκαετίας του ’50, από τους «ενσωματωμένους» ρεπόρτερ των ΜΕΕ (Μέσων Ενημέρωσης του Εφοπλιστή). Για το πρόγραμμα εξοπλισμών της αστυνομίας και τη λίστα των νέων όπλων που θα μας σημαδεύουν από τον προσεχή Σεπτέμβρη σε όλους τους δρόμους της χώρας. Αλλά σκυλοβαρέθηκα την ίδια καθεστωτική αηδία, μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα. Δεν την αντέχει το στομάχι μου. Αντιδρά και το τελευταίο μου εγκεφαλικό κύτταρο, πάνω στο οποίο ο πασοκισμός έχει την ίδια επίδραση με μισό μπουκάλι 70άρας βότκας.

Πριν πάμε παρακάτω λοιπόν, σας παρακαλώ ενημερωθείτε με δική σας πρωτοβουλία για τα γεγονότα:

  • Ομιλίες Οικονόμου και Τέντε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (Καθημερινή)
  • Τα νέα όπλα της ΕΛ.ΑΣ (Ελευθεροτυπία)
  • Ομαδική μήνυση κατά υπουργών και ΜΑΤ
  • Καταδίκες των «μελών» την «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» (Εποχή)

Από όλο τον οχετό που εκστομίστηκε χθες από τους επικεφαλής της ελληνικής αστυνομίας και δικαιοσύνης, κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να κρατήσουμε δύο πολύ σημαντικά σημεία που θα μας απασχολήσουν πολύ σύντομα.

1. Ο εχθρός λαός

Μέχρι στιγμής το είχαν επαναλάβει με νόημα δύο υπουργοί. Σειρά να πάρει και ένας υπάλληλός τους: «Κάποιοι θέλουν να υπάρξει νεκρός» (Λ. Οικονόμου). Όλοι όσοι έχουμε βρεθεί σε συνθήκες κρατικής καταστολής διαδηλώσεων γνωρίζουμε πολύ καλά το ποιος θέλει νεκρό – και ταυτόχρονα τον τρέμει, οπότε επιχειρεί να αποδόσει αλλού την «επιθυμία».

Παράλληλα, ο αποτυχημένος και τρισάθλιος αυτός απόγονος του Γεωργαλά, επιχειρεί να αποδώσει τα (καταγεγραμμένα και αποδεδειγμένα) ακροδεξιά «αμαρτήματα» της βαθύτατα φασίζουσας Ελληνικής Αστυνομίας, στους ίδιους τους διαδηλωτές.

Όλη η φρασεολογία του αρχηγού και η πολεμική που επιλέγει να ασκήσει έχουν έναν κοινό παρονομαστή: τον εχθρό λαό. Ένα φλερτ της κυβέρνησης με την στρατοκρατία, που ως αφετηρία έχει το Δεκέμβρη του 2008 και ήδη περνά από τη στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας αλλά -κυρίως- την ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων στο στρατό. Άλλωστε αν δεν ετοιμάζονταν για πόλεμο, ποιος ο λόγος των εσπευσμένων αγορών σιδερένιων φραγμάτων, πλαστικών σφαιρών, χρωμοσφαιριδίων, σκυλιών (κανονικών με κολλάρο και λυσσασμένων με γκλοπ), αλλά και μερικών δεκάδων χιλιάδων δακρυγόνων, τα οποία σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις δεν είναι πλέον ιδιαίτερα αποτελεσματικά, ειδικά τώρα που ο εχθρός έχει εξοπλιστεί με μάσκες και δεν κάθεται ήσυχος να πνιγεί. Ποιος ο λόγος να ρίξουν στη μάχη θωρακισμένα φορτηγά, αγορασμένα από την φίλη και σύμμαχο χώρα-πειρατή (με όλη την τεχνογνωσία των σύγχρονων «ναζί» του Ισραήλ).

Μη γελιέστε αφελείς της «αριστεράς της ευθύνης» και της «έντιμης σοσιαλδημοκρατίας». Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και φερέφωνο των προϊσταμένων του δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε οργανωμένους, ακροαριστερούς ή ακροδεξιούς. Ούτε καν σε κάποιους κακούς μπλόγκερ που ασκούν «ψυχολογική βία» (σ.σ. ζουμί τους έχει πάει τελικά, λόγω της δράσης και της ενημέρωσης που παρέχουμε). Δείχνει προς κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά που θα τολμήσουμε να βγούμε στους δρόμους και θα αμφισβητήσουμε ενεργά την πολιτική της κυβέρνησης. Το τσουβάλιασμα διαδηλωτών, αναρχικών, ακροδεξιών , ένοπλων διαρρηκτών και… ιδιοκτητών blog, μπορεί να μοιάζει με κακογραμμένο διαγώνισμα στο ΙΕΚ Γκέμπελς, όμως έχει στόχο.Όλους μας! 

2. Στρατηγική «εσωτερικής ασφάλειας»

Μπροστά στους βουλευτές της επιτροπής, και αφού φρόντισε να ορίσει τον εσωτερικό εχθρό και να τον χρωματίσει με τα πλέον μελανά χρώματα, ανακατεύοντας σε έναν κουβά τρομοκρατία, ακροδεξιά, αναρχία και ένοπλες ληστείες, ο Λ. Οικονόμου κατέληξε στο συμπέρασμα: «Είναι ανάγκη, να υπάρξει ένα δόγμα εσωτερικής ασφάλειας σε πνεύμα συναίνεσης που είναι απολύτως αναγκαίο για τη χώρα«. Μάλιστα. Δόγμα εσωτερικής ασφάλειας. Οι παλιότεροι ίσως να θυμούνται πότε είχαμε τέτοιο δόγμα, τι σήμαιναν τα αρχικά Ε.Χ. και τι εξυπηρετούσαν τα εξίσου ιστορικά Τ.Ε.Α. Αλλά ας μην είμαστε κακοί. Δεν είναι ανάγκη ο κύριος αρχηγός να αναφέρεται στα Τάγματα Εσωτερικής Ασφαλείας και την Ελληνική Χωροφυλακή. 2011 έχουμε, η σοσιαλδημοκρατία κυβερνά και για «ευρεία συναίνεση» μιλά ο άνθρωπος. Το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, η φιλολαϊκή Νέα Δημοκρατία και το πατριωτικό ΛαΟΣ να’ ναι καλά και όλα γίνονται. Αν μη τι άλλο, οι ταγματασφαλίτες του 21ου αιώνα επιτέλους θα φοράνε πράσινα.

Ευτυχώς που ο εκπρόσωπος της ελληνικής δικαιοσύνης, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, έκανε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα. Το μόνο που χρειάζεται, είπε, είναι να ενεργοποιηθεί το ήδη υπάρχον νομικό οπλοστάσιο της πολιτείας απέναντι στην κοινωνική βία. Προς Θεού. Ούτε αυτός θυμήθηκε την αστυνομική αυθαιρεσία, που ουδέποτε τιμώρησε, ουδέποτε διαπίστωσε και ουδέποτε μυρίστηκε την ύπαρξή της. Η επιχείρηση «καθαρά χέρια» της ελληνικής δημοκρατίας  αν μη τι άλλο, εξετελέσθη με απόλυτη επιτυχία προ μίας εβδομάδας, όταν μοιράστηκαν 130 χρόνια φυλακής συνολικά σε ένα τσούρμο νέους, για εγκλήματα χωρίς θύματα, χωρίς φυσικό αυτουργό και χωρίς μάρτυρες! Όταν για 11 από αυτά τα χρόνια υπεύθυνο ήταν μισό δακτυλικό αποτύπωμα. Όταν ως επιβαρυντικό στοιχείο θεωρήθηκε η βιβλιογραφία του αρχιτρομοκράτη… Μπακούνιν. Αυτής της δικαιοσύνης η ομιλούσα κεφαλή κατέληξε χθες στο συμπέρασμα ότι αν βάλουμε τις κάμερες να δουλέψουν, ο εχθρός λαός θα παταχθεί παραδειγματικά. Τι κι αν δεκάδες βίντεο που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο και έχουν μεταδοθεί σε δημόσιες συχνότητες, αποκαλύπτουν το πρόσωπο εκείνου που πραγματικά επιζητά νεκρούς. Δεν είναι οι «καλές» κάμερες αυτές. Είναι οι κάμερες της πλευράς που «ζητά νεκρό»…

Το πήραμε το μήνυμα. Θα λάβετε την απάντηση

Αγαπητέ κύριε Οικονόμου, αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ και υφιστάμενε του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή

Από όλους αυτούς τους συναδέλφους σας που φέρονται ως τραυματισμένοι από μολότοφ, τοξικά, δυναμίτιδα, πέτρες, μάρμαρα και… κάτουρα, γνωρίζουμε σίγουρα έναν. Εκείνο το ένστολο δίποδο στου οποίου τα χέρια έσκασε η χειροβομβίδα που ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει προς την «άλλη πλευρά». Κι επειδή το μνημονικό σας σάς ξεγελάει, υπενθυμίζω ότι το δάχτυλο του εν λόγω διπόδου το έσωσε εκείνη η πλευρά που «θέλει να υπάρξει νεκρός».

Το ασθενές μνημονικό σας που θέλει να ξεχνά τα 2.800 καρκινογόνα που ρίξατε σε ένα 24 ωρο. Τους ανθρώπους με τα σπασμένα κεφάλια, χέρια, πόδια, επειδή οι υφιστάμενοί σας είχαν εντολή να τους αντιμετωπίσουν σαν τις κατσαρίδες (και φρόντισαν να βγάλουν όλα τα συμπλέγματα και παιδικά τους απωθημένα, τα οποία εσείς συντηρείτε και ενισχύετε). Τους γηραιούς διαδηλωτές που έπεφταν σαν τα κουνούπια από τα αναπνευστικά προβλήματα που εσείς τους προκαλέσατε. Τον πετροπόλεμο όπου συμμετείχαν οι δικοί σας εκπαιδευμένοι επαγγελματίες.

Δε θυμάται ούτε αυτό:Ούτε αυτόν τον κύριο:Ούτε κι αυτό:Ούτε αυτό εδώ:Ούτε αυτό:Ούτε όλους αυτούς:Ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε, ούτε…


Ναι, το γνωρίζουμε ότι όλοι εμείς είμαστε ο Εχθρός. Όταν όμως θα συνειδητοποιήσετε έμπρακτα, ότι το πιάσαμε το μπαλάκι που μας πετάξατε, δε θα σας αρέσει καθόλου…

Ζαphod

Short Link: http://wp.me/p1pa1c-bBy