Ζωντανή Βιβλιοθήκη στη στοά του Booze Cooperativa

Posted on 16 Ιουλίου, 2011 8:03 μμ από

6


Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη δε διαθέτει χάρτινα βιβλία, αλλά ανθρώπους με διάθεση να μοιραστούν τη δική τους προσωπική εμπειρία με τους αναγνώστες τους, με στόχο να καταπολεμήσουν τις κοινωνικές διακρίσεις, να σπάσουν τα στερεότυπα και να ενισχύσουν την προώθηση ενός πολιτισμού πολυμορφίας.

Μια τρανς γυναίκα, ένας οροθετικός, μια ηθοποιός με αναπηρία, ένας πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, μια γυναίκα με νανισμό, άνθρωποι που έχουν αντιμετωπίσει χρόνιο θεσμικό και κοινωνικό ρατσισμό, προσφέρονται για «διάβασμα» μέσα από μια προσωπική συζήτηση του αναγνώστη / αναγνώστριας με το «ζωντανό βιβλίο» που αυτός / αυτή έχει επιλέξει.

Την Κυριακή 17 Ιουλίου από τις 18.00 ως τις 23.00 διοργανώνεται μία ακόμα Ζωντανή Βιβλιοθήκη στο κέντρο της Αθήνας, στον εδώ και χρόνια δραστήριο πολυχώρο Booze Cooperativa, στο νέο αίθριο χώρο του (Κολοκοτρώνη 57-59).

Ο χώρος είναι προσβάσιμος για Άτομα με Αναπηρία, ενώ θα υπάρχει και κατάλογος βιβλίων σε Braille και μεγαλογράμματη γραμματοσειρά.

Θα παρέχεται ακόμα ζωντανό λεξικό (διερμηνεία) στα Αγγλικά, τα Νταρί και τα Φαρσί και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα σε περίπτωση που ο αναγνώστης δεν μιλάει τη γλώσσα του βιβλίου.

Ελάτε να διαβάσετε εκείνες τις ιστορίες που σας προκαλούν, σας δυσκολεύουν, σας ιντριγκάρουν. Ελάτε εκεί που οι ιστορίες ζωντανεύουν…

ΤΙ: Ζωντανή Βιβλιοθήκη, μια βιωματική δράση για τις διακρίσεις, την προκατάληψη, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

ΠΟΥ: Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57-59
Τηλ.: 210 3240944

ΠΟΤΕ: Κυριακή 17 Ιουλίου, ώρα 18.00-23.00

Περισσότερα για τη Ζωντανή Βιβλιοθήκη στο http://humanlibrary.gr/

Αναδημοσιεύει η sitcha

Τεχνική υποστήριξη: loophole

http://wp.me/p1pa1c-bl4