QUIZ για προλεταριακή χρήση

Posted on 6 Ιουλίου, 2011 2:11 πμ από

79


Απόψε βρέθηκα στο Σύνταγμα όπου και μοιράζονταν το κείμενο που ακολουθεί. Θέλοντας να γράψω για το θέμα και εγώ, αλλά μην έχοντας και τη τρελή όρεξη, αντιγράφω το κείμενο που μοιράστηκε. risinggalaxy.

QUIZ για προλεταριακή χρήση

βρείτε τις απαντήσεις και κερδίστε μια πλύση εγκεφάλου,

με τη φρεσκάδα του απορρυπαντικού : «Αστυνομική αντίληψη της ιστορίας»

«Καταγγέλλουμε την απόπειρα προβοκάτσιας που κύκλοι του τρομοκρατημένου συστήματος εξουσίας επιχείρησαν και επιχειρούν ανεπιτυχώς στη Πλατεία Συντάγματος. Καταγγέλλουμε την παρουσία δεκάδων ασφαλιτών με κουκούλες που συνεργαζόμενοι με αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που για άλλη μια φορά κατέκλυσαν ειρηνικά το Σύνταγμα. Η μαζική ειρηνική πορεία του λαού δεν προβοκάρεται»

α) ΚΚΕ, β) ΣΥΡΙΖΑ, γ) Δημοκρατική Αριστερά, δ) Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

«Ο στόχος της αστυνομίας δεν είναι οι κουκουλοφόροι, των οποίων άλλωστε αξιοποίησε τη δράση, αλλά οι χιλιάδες ειρηνικοί διαδηλωτές. Στόχος της κυβέρνησης ήταν η διάλυση της συγκέντρωσης και η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου με μια ερημωμένη από το λαό πλατεία Συντάγματος»

α) ΚΚΕ, β) ΣΥΡΙΖΑ, γ) Δημοκρατική Αριστερά, δ) Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

» «Όλως περιέργως οι διάφορες ομάδες κουκουλοφόρων εμφανίζονται μαζί με τα ΜΑΤ τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων. Ο λαός και η νεολαία έχουν ένα επιπλέον στοιχείο να συμπεράνουν ότι το κίνημα που πρώτα απ’όλα φοβούνται το σύστημα, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και τα άλλα μέσα που το υπηρετούν, είναι το κίνημα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, το κίνημα της εργατικής τάξης που δίνει στο λαό προοπτική.

α) ΚΚΕ, β) ΣΥΡΙΖΑ, γ) Δημοκρατική Αριστερά, δ) Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

«Η ανεξέλεγκτη δράση των κουκουλοφόρων και η αλόγιστη χρήση χημικών, υπονομεύουν ανοιχτά τις ειρηνικές κινητοποιήσεις των πολιτών. ……………. είναι σταθερά απέναντι σε κάθε εξτρεμιστική τακτική με τυφλές πράξεις βίας. Αποδοκιμάζει την υπερβολική και επικίνδυνη χρήση δακρυγόνων προς τους διαδηλωτές. Επισημαίνει, επίσης, την «ανεπάρκεια» της ελληνικής αστυνομίας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα ακραία στοιχεία που κινούνται στις παρυφές των διαδηλώσεων»

α) ΚΚΕ, β) ΣΥΡΙΖΑ, γ) Δημοκρατική Αριστερά, δ) Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

«Καταγγέλλουμε τους κουκουλοφόρους αστυνομικούς που ηγούνται στις συμμορίες των γηπέδων και του υποκόσμου, κατευθύνουν τις λεηλασίες καταστημάτων, επιχειρούν να αξιοποιήσουν ένα κοινωνικό φαινόμενο προσφυγής στην τυφλή βία στο περιθώριο της νεολαίας, ενάντια σε όλη τη νεολαία και τον λαό και χρησιμοποιούν τις πέτρες και τις μολότοφ με την ίδια αποτελεσματικότητα που χρησιμοποιούν τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης»

α) ΚΚΕ, β) ΣΥΡΙΖΑ, γ) Δημοκρατική Αριστερά, δ) Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

«Για μια ακόμα φορά επιστρατεύθηκε η προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων και των ΜΑΤ, για να ασκηθεί τρομοκρατία κατά του λαού, για να καλυφθεί η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας, οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του ………….. και οι μαζικές κινητοποιήσεις»

α) ΚΚΕ, β) ΣΥΡΙΖΑ, γ) Δημοκρατική Αριστερά, δ) Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

«Για άλλη μια φορά οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής επιχείρησαν να διαλύσουν τη μαζική ειρηνική διαδήλωση των χιλιάδων αγανακτισμένων πολιτών ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, αξιοποιώντας την τυχοδιωκτική στάση ανώνυμων κουκουλοφόρων. Η απίστευτη χρήση χημικών σε ένα ατελείωτο και επικίνδυνο κυνηγητό ανάμεσα στα ΜΑΤ και ανώνυμους κουκουλοφόρους, είχε σαν προφανή στόχο την πλήρη εκκένωση της πλατείας, αλλά και να κάμψει το φρόνημα του υπέροχου κόσμου που περισσότερο από ένα μήνα δίνει τη μάχη για την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα του, την προστασία της εργασίας. Για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, για να βγούμε από το μνημόνιο. Καταγγέλλουμε τους επικίνδυνους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, την αστυνομική βία και την προκλητικά ανεύθυνη και τυχοδιωκτική στάση των ανώνυμων κουκουλοφόρων»

α) ΚΚΕ, β) ΣΥΡΙΖΑ, γ) Δημοκρατική Αριστερά, δ) Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

«Για μια ακόμα φορά η δράση των κουκουλοφόρων επιχείρησε να αμαυρώσει τον ειρηνικό και μαζικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων. Οι ενέργειες αυτές πρέπει να βρουν την καθολική αποδοκιμασία όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, γιατί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πλήττουν την αξία των κινητοποιήσεων. Οι τυφλές πράξεις βίας τείνουν να αποτελούν μόνιμο στοιχείο στις μαζικές διαδηλώσεις. Είναι η ώρα όλοι όσοι με τις κουκούλες χτυπούν το λαϊκό κίνημα να βρουν απέναντί τους την αριστερά και τους δημοκρατικούς πολίτες»

α) ΚΚΕ, β) ΣΥΡΙΖΑ, γ) Δημοκρατική Αριστερά, δ) Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

«Σε διατεταγμένη υπηρεσία οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων και τα ΜΑΤ στρέφονται με αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή. Βρίσκονται στην υπηρεσία της κυβέρνησης, υπηρετώντας το σχέδιο τρομοκράτησης  του λαού και του λαϊκού κινήματος.»

α) ΚΚΕ, β) ΣΥΡΙΖΑ, γ) Δημοκρατική Αριστερά, δ) Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

«…….. απευθύνει έκκληση προς όλες τις πλευρές να σταματήσουν οι συγκρούσεις εδώ και τώρα και να επανέλθει η δημοκρατική ομαλότητα στην πόλη. ………. καλεί την αστυνομία να πάψει να χρησιμοποιεί ανεξέλεγκτα τα χημικά και να προχωρά σε επιθέσεις κατά ειρηνικών διαδηλωτών ενώ την ίδια ώρα οι κουκουλοφόροι επιδίδονται σε τυφλές πράξεις βίας.»

α) ΚΚΕ, β) ΣΥΡΙΖΑ, γ) Δημοκρατική Αριστερά, δ) Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Οι εξεγερμένοι διαδηλωτές που συγκρούονται με τους πληρωμένους δολοφόνους του κράτους είναι έμπρακτη έκφραση της γενικευμένης απονομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος και επομένως και της αριστεράς του κεφαλαίου. Πιστή στην υπεράσπιση του υπάρχοντος κόσμου, δηλαδή της απρόσκοπτης αναπαραγωγής του κεφαλαίου + κοινωνικό κράτος, η αριστερά του κεφαλαίου αντιμετωπίζει του αγώνες ως μια ακόμα ευκαιρία πολιτικής κεφαλαιοποίησης, ως μια ευκαιρία συνδιαχείρησης της κρίσης, αντιπροτείνοντας μας ένα υποτίθεται πιο «φιλολαικό» κράτος και ένα καπιταλισμό χωρίς την «άγρια» του πλευρά. Η προβοκατορολογία είναι απαραίτητο συστατικό στοιχείο αυτής της πολιτικής ώστε να ανακαλέσει στη τάξη και στη νομιμότητα ένα διευρυνόμενο κομμάτι εν δυνάμει ψηφοφόρων της για τους οποίους η αξία χρήσης της διαμεσολάβησης πέφτει ραγδαία. Ταυτόχρονα, η προβοκατορολογία της είναι αναγκαία για να συκοφαντήσει και να εξορίσει στη no man’s land του «παρακράτους» ένα εξίσου αυξανόμενο κομμάτι του προλεταριάτου στο οποίο η ιδεολογική της πραμάτεια φαντάζει καιρό τώρα πιο ευτελής ακόμα και από τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Η προβοκατορολογία της χρησιμεύει σαν ένα από τα τελευταία της οχυρά άμυνας ενάντια στην απειλητικά διαφαινόμενη αυτοοργάνωση της μορφής και του περιεχόμενου του αγώνα. Γιατί γνωρίζει καλά ότι το ξεπέρασμα αυτού του χρεωκοπημένου κόσμου θα τη συμπαρασύρει σαν έναν εξίσου χρεοκοπημένο έμπορο πολιτικής. Τέλος, με την προβοκατορολογία εγκαλεί το καπιταλιστικό κράτος για την «απρόκλητη» βία του, την ίδια στιγμή που του προσφέρει το τέλειο άλλοθι.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΟΛΟΓΙΑ

Σύντροφοι βρεθήκαμε στους δρόμους και τις πλατείες και αγωνιστήκαμε μαζί στις συγκρούσεις ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου και του κράτους του. Με τις σχέσεις άμεσης επικοινωνίας που αναπτύσσουμε, αναζητούμε τρόπους να ξεπεράσουμε εμείς οι ίδιοι μια ζωή που η μιζέρια και η εκμετάλλευση έχουν το πάνω χέρι. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν διαμεσολαβητή και επίδοξο ιδιοκτήτη του κινήματος να μας διασπάσει και ανα αποδυναμώσει τον αγώνα που από κοινού δίνουμε τόσες μέρες.

τρελαμένοι, οργισμένοι και κουκουλωμένοι