Κοινή άσκηση Ελλάδας-Ισραήλ ( για τη καταστολή του στολίσκου της Γάζας; )

Posted on 5 Ιουλίου, 2011 2:11 μμ από

9


Μεταφέρω την είδηση από το προφίλ φίλου στο facebook, όπως επίσης και από το site της Ισραηλινής εφημερίδας haaretz όπου και δημοσιεύεται η είδηση.

Ελληνικά και Ισραηλινά Ελικόπτερα σε κοινή άσκηση. Η φωτογραφία δημοσιεύεται στο άρθρο της Χααρέτζ και είναι από την Ισραηλινή Αεροπορία

Τη Δευτέρα ολοκληρώθηκε κοινή άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ με την Ελληνική Αεροπορία. Η άσκηση έλαβε χώρα στην αεροπορική βάση της  Λάρισας και συμμετείχαν επίλεκτες μοίρες ελικοπτέρων των δύο χωρών καθώς και η επίλεκτη μονάδα διάσωσης του Ισραηλινού Στρατού, 669.

Στο άρθρο της Χααρέτζ εκτιμάται πως η άσκηση ήρθε να συσφίξει ακόμα περισσότερο τη συνεργασία σε πολιτικό αλλά και στρατιωτικό επίπεδο, των δύο χωρών.

Στο ίδιο άρθρο γίνεται αναφορά για τη προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης να σταματήσει τον απόπλου του στολίσκου για τη Γάζα( ο οποίος δεν αναφέρεται ως ανθρωπιστική αποστολή αλλά εντέχνως ως «φιλο-Παλαιστηνική»).

Αναφέρεται επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση προσφέρθηκε να βοηθήσει η ίδια στην αποστολή του ανθρωπιστικού υλικού, όπως ακριβώς ζητήθηκε από τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν. Η λύση περιλαμβάνει τη μεταφορά του υλικού με πλοία της ελλληνική κυβέρνησης, που σημαίνει ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα περάσει από τα λιμάνια του Ασντόντ ή του Αρίς και από εκεί θα ξεκινήσει για τη Γάζα υπό την εποπτεία του ΟΗΕ.

Από το δημοσιεύμα γενιούνται αρκετά ερωτήματα. Για παράδειγμα:

Ποιο ακριβώς ήταν το αντικείμενο της άσκησης ;

Γιατί συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν ελικόπτερα αλλά και επίλεκτη μονάδα διάσωσης; ;

Όλα αυτά δεν έχουν το άρωμα της περσινής δολοφονικής επίθεσης στο πρώτο στολίσκο για τη Γάζα;

 

Τα ερωτήματα είναι μάλλον για αφελείς, ιδιαίτερα υπό τη σκιά των τελευταίων γεγονότων με την απαγόρευση του απόπλου των πλοίων του στολίσκου από την ελληνική κυβέρνηση.  Μια εκτίμηση θα μπορούσε να είναι ότι τα δύο Κράτη είχαν στο τσεπάκι τους και δυναμικές εναλλακτικές καταστολής του Στολίσκου για τη Γάζα.

Επίσης η καταγγελία για υποβρύχιο σαμποτάζ στα πλοία του στολίσκου αποκτά άλλο ενδιαφέρον, μιας και αποδεικνύεται ότι την ίδια περίοδο, διάφορες «επίλεκτες μονάδες » του Ισραηλινού Στρατού βρισκόντουσαν σε Ελληνικό έδαφος.

Με άλλα λόγια: Τα γεωστρατηγικά σχέδια του διεθνούς Κεφαλαίου και της Κυριαρχίας δεν λογάνε τίποτα. Όλοι είμαστε αναλώσιμοι ανεξαρτήτως «εθνικότητας», και το μόνο που ίσως σταματάει τις δολοφονικές πρακτικές και διαθέσεις τους, είναι το -όποιο- πολιτικό κόστος σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο.

Οι μπάτσοι είναι ο εσωτερικός στρατός κατοχής. Οι καραβανάδες, μέσω των διεθνών συμφωνιών και οργανισμών, είναι οι μπάτσοι του πλανήτη.

 

risinggalaxy