Εκατόν πενήντα κιλά χυδαιότητας

Posted on 5 Ιουλίου, 2011 7:57 μμ από

16


του Γαλαξιάρχη

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αποτελεί την προσωποποίηση όλης της παθογένειας του πολιτικού συστήματος, από τη συγκρότηση του νέου ελληνικού κράτους. Δημαγωγία, αυθάδεια, ξετσιπωσιά, τραμπουκισμός, εξαπάτηση, υποκρισία, δειλία, αναξιοπιστία, ανυποληψία. Όχι, δεν πρόκειται να ασχοληθώ με το πλουσιότατο παρελθόν του εν λόγω «Αντιπροέδρου». Παρελθόν που αποδεικνύει έναν προς έναν τους παραπάνω χαρακτηρισμούς, συχνά δε και πολλάκις. Το έχουν κάνει άλλοι πολλοί και καλύτερα από μένα. Θα επανέλθω όμως στην περίφημη συνέντευξη στην El Mundo, στην οποία οι απειλές για την εμφάνιση των τανκς στους δρόμους σε περίπτωση στάσης πληρωμών, ξεσήκωσαν θύελα. Αλλά -ως συνήθως- ξεχάστηκαν χωρίς να πάρουμε ένα ακόμη σημαντικό μάθημα. Ειδικά, από τη στιγμή που ο κ. Πάγκαλος αποφάσισε να αυτοδιαψευστεί με αβυσσαλέο θράσος, σα να μην έχει συμβεί τίποτε…

Ολίγη (πολύ πρόσφατη) ιστορία

Επιστροφή στην συνέντευξη του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης στην ισπανική εφημερίδα El Mundo. Το Σαββατοκύριακο της ψήφισης της ανασχηματισμένης (σ.σ. «νέας» κατά ΓΑΠ) κυβέρνησης, ο Θεόδωρος Πάγκαλος έδωσε μία συνέντευξη στην ισπανόφωνη εφημερίδα El Mundo, όπου και ερωτήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, για τα ζητήματα διαχείρισης της οικομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Όταν ο δημοσιογράφος της El Mundo τον ρώτησε για το ενδεχόμενο παύσης πληρωμών και επιστροφής στη δραχμή, ο αντιπρόεδρος έβγαλε για μία ακόμη φορά την κακοσυντηρημένη μπουλντόζα που κρύβει μέσα του, ή καλύτερα το ανακατασκευασμένο τεθωρακισμένο. Ο κ. Πάγκαλος, αφού χαρακτήρησε «ανόητους» όσους λένε τέτοια πράγματα και «ανέντιμους» (σ.σ. προσοχή στην λεπτομέρεια αυτή) τους αναλυτές και τους καθηγητές που τα υποστηρίζουν, απείλησε τον (Έλληνα) αναγνώστη ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έβγαινε ο στρατός με τα τανκς στους δρόμους να προστατέψει τις τράπεζες!

Όπως ήταν φυσικό, ξέσπασε αμέσως θύελλα στα ελληνικά μίντια και την μπλογκόσφαιρα. Η προσπάθεια εκφοβισμού, όχι μόνο δεν έπιασε, αλλά μάλλον εξαγρίωσε περισσότερο τον κόσμο, με τον Πάγκαλο να διασύρεται για μία πολλοστή φορά. Ήταν δε τόσο το θράσος του αντιπροέδρου, ώστε όχι μόνο ανέβασε την μεταφρασμένη συνέντευξη στο site του, αλλά και ενημέρωσε μέσω twitter ότι το έκανε. Το ακριβές απόσπασμα της συνέντευξης διακινήθηκε αστραπιαία σε όλα τα μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά.

Την επόμενη ημέρα, και ημέρα ψήφισης της «νέας» κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε να μαζέψει τα αμάζευτα. Κανένα πρόβλημα για τον κύριο Πάγκαλο, αφού, όπως ανέβασε τη συνέντευξη στην ιστοσελίδα του, έτσι και την εξαφάνισε το απόγευμα της Κυριακής. Στη συνέχεια, και με τη γνώριμη κουραδομαγκιά του, πήγε στο Κοινοβούλιο, και από το έδρανο, κουνώντας το ευτραφές δάκτυλό του προς την αριστερή πτέρυγα, επιχείρησε να διαψεύσει την πραγματικότητα. Οι εμπαθείς με το πρόσωπό του, Έλληνες δημοσιογράφοι και μπλογκερ, τον είχαν παρερμηνεύσει και συκοφαντήσει. Ο αντιπρόεδρος δεν μιλούσε για την Ελλάδα, αλλά για την Αργεντινή (!) του 2001. Το παρακάτω απόσπασμα, από την ομιλία του στη βουλή, όπως μετέφερε το ρεπορτάζ των Νέων (σ.σ. εννοείται, χωρίς ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ να κάνει την παραμικρή προσπάθεια -ως όφειλε- να αντιπαραβάλει τα λεγόμενα με την πραγματική συνέντευξη):

«Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Είναι απόφαση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και συναντά η άποψη αυτή, πιστεύω, την ευρύτατη κατανόηση του ελληνικού λαού. Διότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει και έχει δει από την ιστορική του εμπειρία, αλλά και από άλλες χώρες του κόσμου τι σημαίνει χρεοκοπία: Παύουν οι πληρωμές από το κράτος, οι τράπεζες κλείνουν και οι καταθέτες κλείνουν και οι τράπεζες δεν έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους και σε μερικές περιπτώσεις όπως στην Αργεντινή χρειάζεται να παρέμβει η Αστυνομία και τα τανκς. Αυτή η μοίρα, την οποία έχει ζήσει ο ελληνικός λαός στην παλαιότερη ιστορία του, δεν τον απειλεί αυτή τη στιγμή, διότι η κυβέρνηση έχει γνώση και εφαρμόζει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας»

Ο κ. Πάγκαλος, γνωρίζοντας ότι η ειδησεογραφία των ημερών θα κάλπαζε (ψήφος εμπιστοσύνης, μεσοπρόθεσμο, εφαρμοστικός, 48ωρη απεργία) και η χονδροειδέστατη μπαρούφα του θα ξεχνιόταν εντός του επόμενου 24ώρου, αφού εκτόξευσε ό,τι ψέμα είχε βγάλει από το στομάχι του εκείνο το πρωί, πήγε ήσυχος -αν και μάλλον με άδειο στομάχι- για ύπνο. Ποιος δημοσιογράφος από τα κυρίαρχα μίντια θα τολμούσε να τον αμφισβητήσει; Ποιος ρεπόρτερ στην υπηρεσία εθνικών εργολάβων, θα αναζητούσε εκείνη τη μέρα τη συνέντευξη για να τον διαψεύσει; Κανείς. Του αρκούσαν λίγα εικοσιτετράωρα και διόμισι χιλιάδες δακρυγόνα για να ξεχαστεί η υπόθεση και να πάμε παρακάτω…

Με τη βεβαιότητα ότι οι ψηφοφόροι του είναι χρυσόψαρα και οι δημοσιογράφοι άκακα κανίς, τις επόμενες ημέρες, ο κ. Πάγκαλος ξανανέβασε τη συνέντευξη στο site του και την άφησε εκεί ως ξεχασμένο πειστήριο της ξετσιπωσιάς και του θράσους του. Τι κι αν, όχι μόνο στο επίμαχο απόσπασμα, αλλά και σε όλη τη συνέντευξη, όσο και να ψάξει κανείς, δε θα βρει τη λέξη Αργεντινή, ούτε καν ως τόπο εκτροφής νόστιμων βοοειδών. Η μόνη επικοινωνιακή ζημιά (πλην της αρχικής), ένας γραφικός και εξίσου κωλοτούμπας Ανδρουλάκης να γρυλίζει και να ξεφυσάει στους διαδρόμους της βουλής. Τι είναι ο Μίμης άλλωστε; Ένα κοκκαλάκι υπόθεση…

Ακολουθεί το απόσπασμα από το σενάριο της τραπεζικής χούντας, όπως το περιέγραψε γλαφυρά ο αντιπρόεδρος στο δημοσιογράφο της El Mundo και όπως φιλοξενείται στηνιστοσελίδα της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

El Mundo: Κάθε φορά υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι που πιστεύουν ότι το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν να κήρυττε στάση πληρωμών, να έβγαινε το ευρώ και να επέστρεφε στη δραχμή… Η κυβέρνηση συμμερίζεται αυτή την πιθανότητα;

Θ. Πάγκαλος: Όσοι το λένε αυτό είναι εξαιρετικά ανόητοι. Ακόμα και αν το λένε αναλυτές, καθηγητές πανεπιστημίου ή οικονομολόγους, το να λες αυτό είναι μια τεράστια ανοησία, τόσο τεράστια που υποπτεύομαι ότι γνωρίζουν ότι είναι ανοησία αλλά το λένε επειδή είναι ανέντιμοι. Το να επιστρέψουμε στη δραχμή, σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα, οι τράπεζες θα ήταν περικυκλωμένες από ανθρώπους που θα προσπαθούσαν να πάρουν τα λεφτά τους, ο στρατός θα έπρεπε να τους προστατεύσει με τανκς γιατί η αστυνομία δε θα ήταν αρκετή, θα υπήρχαν ταραχές παντού, τα μαγαζιά θα ήταν άδεια, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα… Και θα ήταν επίσης καταστροφικό για όλη την οικονομία της Ευρώπης. Γιατί πιστεύετε ότι οι εφημερίδες όλου του κόσμου ασχολούνται τόσο με την Ελλάδα; Δεν είναι ότι τους ενδιαφέρει η Ελλάδα, είναι γιατί αυτό που μπορεί να συμβεί θα έχει σημαντικές συνέπειες για όλο τον κόσμο. Όσοι μιλάνε για επιστροφή στην δραχμή είναι εντελώς ανεύθυνοι. Τόσο ανεύθυνοι όπως και αυτοί που λένε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να μας αφήσει να πέσουμε και με το ζόρι μας δανείζει χρήματα ώστε να συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που πάντα έχουμε κάνει.

Και για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το πού αναφέρεται ο αντιπρόεδρος, στο τέλος της συνέντευξής του καταλήγει με νόημα:

Αν δεν έχουμε αυτά τα χρήματα πριν τα μεσάνυχτα της 12ης Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το τρομακτικό σενάριο που σας περιέγραψα για την περίπτωση που εγκαταλείψουμε το ευρώ…

Openβόθρος.gov

Ας μη γελιόμαστε. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αποτελεί τον πλέον εμβληματικό χαρακτήρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Δεν κατανοώ γιατί υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αναρωτιούνται γιατί διατηρεί τη θέση του μετά από τόσες επικοινωνιακές γκάφες και ούτε πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου φοβάται το «βαθύ λαρύγγι» του Πάγκαλου σε περίπτωση που τον παροπλίσει. Ο Πάγκαλος παραμένει στη θέση του, ακριβώς γιατί… αυτή είναι η θέση του.

Λαγός και ψεύτης, τραμπούκος και μεγαλόστομος. Όλα τα χαρακτηριστικά της εικοσάμηνης διακυβέρνησης Παπανδρέου σε συσκευασία 150 κιλών και -προφανώς- σε πόστο αντιπροέδρου. Τοποτηρητής της άθλια υποκριτικής «σοσιαλδημοκρατίας» που ευαγγελίζεται τη χρηστή διαχείριση, τη διαφάνεια και την αξιοπιστία, για να κυβερνά με τα ακριβώς αντίθετα όπλα: τις υπόγειες συνεννοήσεις και τη διαπλοκή, την αδιαφάνεια και την αναξιοπιστία/αναξιοκρατία. Ένα εξόφθαλμα πρόστυχο πρόσωπο, καθρέφτης μίας πρόστυχης κυβέρνησης.

Κλείνω με μία ακόμη θρασύτατη ομολογία της υποκρισίας του βαθύτατου ΠΑΣΟΚ (σ.σ. αυτό είναι το βαθύ ΠΑΣΟΚ από γενησιμιού του) που μας κυβερνά:

El Mundo: Και για κάποιον που λέγεται σοσιαλιστής τι σημαίνει η εφαρμογή αυτών των μέτρων λιτότητας;
Θ. Πάγκαλος: Είναι κάτι το τελείως αφύσικο και σε κάνει να νιώθεις πολύ άσχημα. Είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που κάναμε στην πρώτη εκλογή μας το 1981. Πάντα ήμασταν ένα κόμμα που μεγάλωνε την οικονομία, που αύξανε τους μισθούς, που ανέβαζε τις συντάξεις, που επένδυε στις υποδομές, το κόμμα που έκανε τους Ολυμπιακούς Αγώνες… Τώρα φερόμαστε σαν φιλελεύθεροι, έναν ρόλο που τον παίζουμε με πόνο.


Αλλιώς, όπως λέει ο «σύμπλογκος» Καπυμπάρα:

Οι σοσιαλιστές μοιάζουν με τους εθνικιστές. Στην ευημερία και την ειρήνη και οι δύο είναι ιεροκήρυκες της ιδεολογίας τους. Στην κρίση και τον πόλεμο και οι δύο πάνε με το αντίπαλο στρατόπεδο.

Ζαphod

http://wp.me/p1pa1c-b5e