ΠΟΤΕ ξανά βρώμικη πλατεία!!!

Posted on 4 Ιουλίου, 2011 6:15 μμ από

81


Πριν 2 μέρες λάβαμε mail από τον Γ. Π. . Θέμα του email ήταν η μόλυνση της πλατείας συντάγματος αλλά και της ευρύτερης περιοχής από τα χημικά και όχι μόνο. Αντιγράφω γιατί βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την οπτική του φίλου. Είναι καιρός πλέον, να δούμε τα πράγματα πιο σφαιρικά και να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Πάμε…

Καλημέρα , ήλιε καλημέρα

Αγαπητοί Παραλληλογράφοι, αν και διαβάζω τακτικά το blog σας, πρώτη φορά επιχειρώ να επικοινωνήσω μαζί σας. Βέβαια, πολλές φορές η κριτική σας για κάποια πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης ,προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη κρίση , για να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο είναι κάπως άδικη, αλλά νομίζω πως η κριτική είναι αναγκαία. Για αυτό και παίρνω το θάρρος να σας ασκήσω κριτική. Έχω παρατηρήσει πως ανεβάζετε συνεχώς post , στα οποία περιγράφεται η εκτεταμένη χρήση χημικών και βίας από την ελληνική αστυνομία, κατά την διάρκεια της πρόσφατης διήμερης απεργίας . Κανείς όμως δεν στάθηκε στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται κάθε φορά που έχουμε απεργίες. Ούτε ένα ποστ δεν διάβασα, στο οποίο να συζητιέται το πως θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί, ούτως ώστε να καθαρίσουμε τα “σπασμένα” που προκύπτουν μετά από κάθε διαδήλωση.

Έχουμε πολλά προβλήματα, όπως είναι η ιδιοτέλεια των οίκων αξιολόγησης, όπως είναι το παιχνίδι των παραγώγων και των κερδοσκόπων, όπως είναι οι φορολογικοί παράδεισοι, οι οποίοι αφαιρούν ζωτικούς πόρους από χώρες και από προϋπολογισμούς, που θα έπρεπε να επενδύονται για την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικονομία σε κάθε κράτος, αλλά που πηγαίνουν σε διάφορες τράπεζες. Έχουμε διεθνώς ένα τραπεζικό σύστημα αδιαφανές, αδύναμο και φοβισμένο, όπως έχουμε και αγορές φοβισμένες. Και τέλος, πέραν όλων των άλλων, έχουμε και την ενασχόληση όλων των θεωρητικών και μη για το μέλλον της Ελλάδας, που έχουν γίνει «ειδικοί».

Για αυτό λοιπόν, δεν χρειάζεται να περιμένουμε άλλο. Προτείνω την δημιουργία ειδικών ομάδων καθαριότητας και ευπρεπισμού, οι οποίες θα στελεχώνονται από τους ίδιους τους διαδηλωτές είτε αυτοί είναι ακομμάτιστοι, είτε συρριζαίοι, είτε ανένταχτοι, είτε μουλάδες, είτε ασφαλίτες, είτε κοετζήδες, είτε μπάχαλοι, είτε αντεξουσιαστές. Η βία γεννά βία και η βρώμα γεννά βρώμα. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας, γιατί πλέον δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Την επομένη κάθε διαδήλωσης, οι ειδικές ομάδες θα αναλαμβάνουν να καθαρίζουν τους χώρους της διαδήλωσης από αίματα, δόντια,σπασμένα τζάμια, καμένους κάδους, χημικά, μπαταρίες, κράνη, παπούτσια και ό,τι άλλα αντικείμενα βρίσκονται πεταμένα στο χώρο, συνθέτοντας έτσι μια αταίριαστη εικόνα για το κέντρο της πόλης.

Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας. Όλοι μαζί οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά για να ομορφύνουν οι πλατείες. Έξω στους δρόμους. Μήπως αλλάξουμε κάτι. Την επομένη της ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης , προτείνω να μαζευτούμε όλοι στο σύνταγμα. Να έχουμε μαζί μας τα γάντια μας , τις σκούπες μας(τόσο τις ηλεκτρικές όσο και τις παραδοσιακές) , τις ποδιές μας, τα καθαριστικά μας , τις τσιμούχες μας, τα βέτεξ μας, τα σφουγγαράκια μας, τα συρματάκια μας, τις πετσέτες μας , τα πάντα μας.

Είναι επώδυνες οι αλλαγές αυτές , αλλά όσο πιο γρήγορα τις κάνουμε και όσο πιο σίγουρα τις κάνουμε, τόσο πιο γρήγορα θα φύγουμε από την αταξία και τόσο πιο γρήγορα θα απελευθερώσουμε δυνάμεις και δυνατότητες της χώρας μας. Αυτό που δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε, είναι να φυγομαχήσουμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να φυγομαχήσουμε. Είναι ώρα μάχης. Και σ’ αυτή τη μάχη, και εγώ, και όλοι οι πολίτες, είμαστε παρόντες. Και θα δώσουμε αυτή τη μάχη.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Συντροφικά ,

Γ.Π. (ποδηλάτης)

Υ.Γ. : Σε πείσμα των καιρών, θα ήθελα να σας αφιερώσω το κομμάτι “Καλημέρα, ήλιε καλήμερα” , ελπίζοντας στην δημοσίευση του mail.

Αναδημοσιεύει και ελπίζει σε κάτι πιο πράσινο ο Spin

Κοντοπούτανο : http://wp.me/p1pa1c-b4d