του ΚΙΜΠΙ
«Έχεις χάσει το χιούμορ», μου είπαν τις προάλλες αναγνώστες της στήλης (όσοι επιμένουν, τουλάχιστον, να είναι αναγνώστες). Δεν ξέρω αν είχα ποτέ πραγματικό χιούμορ, οπωσδήποτε όμως απ’ αυτήν εδώ τη θέση έγιναν κάποιες φιλότιμες απόπειρες σκωπτικής και αθυρόστομης προσέγγισης της επικαιρότητας, στο πλαίσιο μιας στήλης που φιλοδοξούσε να προσεγγίζει περισσότερο το (οικονομικό, υποτίθεται) χρονογράφημα και λιγότερο την «καθωσπρέπει» ανάλυση. Πλην όμως, η μεν σαρξ πρόθυμη, το δε πνεύμα ασθενές. Δηλαδή, τι ασθενές; Στον πάτο. Μετά βίας αποφεύγω τα Ladose. Και τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί, με την κοινωνία μεταξύ οργής και κατάθλιψης, με το κράτος να συνθλίβει τις πλατείες με τη Σιδερένια Φτέρνα του και τις πλατείες ν’ απαντούν με απελπισμένο πετροπόλεμο;
Σκέφτηκα, παρ’ όλα αυτά, να αποζημιώσω τους φίλους της στήλης με μια απόπειρα αναδρομικού χιούμορ σε θραύσματα, σαν τα κομμάτια από τα μάρμαρα της πλατείας. Με είκοσι προσωπικούς μεσοπρόθεσμους αφορισμούς.
1. Βραχυπρόθεσμα το Μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε. Μεσοπρόθεσμα το Μεσοπρόθεσμο θα αποτύχει. Μακροπρόθεσμα όλοι θα πεθάνουμε, που θα ’λεγε κι ο θείος Κέινς. Αλλά κάποιοι νωρίτερα, λόγω Μεσοπρόθεσμου.
2. Οι Βρυξέλλες και οι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ανακουφίστηκαν με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Ναι, αλλά να τραβάμε και κανένα καζανάκι. Η ανακούφιση βρομάει…
3. Αφού κατά την Αστυνομία, στις αναμετρήσεις της με τους διαδηλωτές, ο απολογισμός δίνει πάντοτε περισσότερους τραυματίες αστυνομικούς, γιατί δεν εξοπλίζεται η ΕΛ.ΑΣ. με πέτρες, καδρόνια, μπουκάλια, στουπιά και βενζίνη; Κοστίζουν λιγότερο και είναι και πιο υγιεινά από τα χημικά.
4. Ο Βενιζέλος ανέλαβε, όπως ισχυρίστηκε, να αποκαταστήσει την ηθική ισορροπία των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου. Επομένως, σε λίγο καιρό το να δουλεύεις και να απαιτείς να αμείβεσαι θα θεωρείται ανήθικο.
5. Μέχρι τώρα, οι κοινωνίες γνώρισαν την αρσενική πλευρά του ΔΝΤ. Η Λαγκάρντ αναλαμβάνει να αναδείξει τη θηλυκή του. Όπερ σημαίνει ότι στο εξής οι κοινωνίες θα βιάζονται με δονητές και άλλα σεξουαλικά βοηθήματα.
6. Όπως βλέπετε, όλα επιμηκύνονται. Το χρέος, τα ομόλογα, η λιτότητα, ο βίος των κυβερνήσεων, τα κλομπ της Αστυνομίας. Το τίμημα είναι ότι σε λίγο θα σταματήσει και η επιμήκυνση του μόνου πράγματος που μας δίνει χαρά. Ει μη μόνον με Βιάγκρα.
7. Επί ενάμιση και πλέον χρόνο, μας έχουν πρήξει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι ολική καταστροφή. Ξέχασαν να μας πουν: είναι καταστροφή αν την κάνει ο οφειλέτης με τους όρους του. Όταν την επιβάλλει ο πιστωτής, πάλι με τους όρους του, είναι σωτηρία. Κι ας λέγεται κι επιμήκυνση.
8. Αφού η υπερψήφιση και η υποστήριξη του Μεσοπρόθεσμου ήταν υπόθεση πατριωτισμού, όσοι το καταψήφισαν ήταν προδότες. Θα περάσουν από δίκη ή θα τους στείλουμε κατευθείαν για εκτέλεση;
9. Οφείλουμε στον Κουρουμπλή πως απέδειξε ότι δεν χρειάζεται να είσαι τυφλός για να μη βλέπεις, κουφός για να μην ακούς, μουγκός για να μη μιλάς και τετραπληγικός για να είσαι εντελώς αναίσθητος.
10. Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε για πολλοστή φορά πόσο σέβεται τα μπάνια του λαού. Κολύμπησε όλη την Αθήνα στα ίδια τα δάκρυά της. Εξ ου και σκέφτεται να μετονομάσει την πλατεία Συντάγματος σε πλατεία Κλαυθμώνος. Θα έχει και πισίνα.
11. Η Αθήνα είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας. Από προχθές εξελίσσεται και σε νεκρική κλίνη της.
12. Σύνταγμα – Ταχρίρ, σημειώσατε 2. Στις παράλληλες συγκρούσεις της Τετάρτης, οι Αιγύπτιοι μας έριξαν στ’ αυτιά. Είχαν 590 τραυματίες.
13. Το Μεσοπρόθεσμο είναι το πρώτο βήμα για τη στροφή στην ανάπτυξη. Το ΕΣΠΑ θα αναδιαρθρωθεί για να ενισχυθούν οι επενδύσεις στους νέους αναδυόμενους κλάδους: τη χημική βιομηχανία, την παραγωγή ειδών εξοπλισμού ΜΑΤ, την παραγωγή αντιασφυξιογόνων μασκών και αντιόξινων.
15. Οξύς ανταγωνισμός αναμένεται μεταξύ των πολυεθνικών της φαρμακοβιομηχανίας στην ελληνική αγορά τα προσεχή χρόνια. Sanofi ενταντίον Lilly και Maalox εναντίον Ladose. Λογικό. Οι μισοί Έλληνες στα πεζοδρόμια κι οι άλλοι μισοί στην κατάθλιψη.
16. Το μόνο νόμιμο χρέος είναι το χρέος στον χασάπη, στον μανάβη και στον φούρναρη. Για να μπορεί να μας ξαναδώσει βερεσέ.
17. Το μόνο ανεκτό κρατικό χρέος είναι αυτό που διαγράφεται.
18. Ο Παπανδρέου πέτυχε να διχάσει τους Έλληνες. Ο Σαμαράς απέτυχε να τους ενώσει. Ο Καρατζαφέρης απέτυχε να ενώσει τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά. Η Αριστερά απέτυχε να ενώσει τον εαυτό της. Τουλάχιστον, όλοι μαζί πέτυχαν να ενώσουν την κοινωνική αγανάκτηση.
19. Αν έστω και ένας από τους 170 των στημένων παιχνιδιών και στοιχημάτων πάει λίγα χρόνια φυλακή, τι ποινή αναλογεί σ’ αυτούς που έστησαν, έπαιξαν και (νομίζουν ότι) κέρδισαν το στοίχημα εις βάρος της χώρας;
20. Δημοκρατία είναι το σύστημα στο οποίο οι εκλεγμένοι κρύβονται από τους εκλογείς τους. Δικτατορία είναι το σύστημα στο οποίο οι εκλογείς κρύβονται από τους εκλεγμένους.
21. Δημοκρατία είναι επίσης το σύστημα στο οποίο οι καταδικασμένοι επιλέγουν το όπλο θανάτωσής τους. Μαχαίρι ή πιστόλι; Ιδού η απορία, που θα έλεγε κι η Βάσω.
22. Αν η Ευρωζώνη με τα δάνειά της σώζει την Ελλάδα και η Ελλάδα με τα μνημόνιά της σώζει την Ευρωζώνη, ποιος τελικά χρωστάει περισσότερα σε ποιον; Βάσει υπολογισμών μου (πληθυσμός, ΑΕΠ, έκταση, διεθνής επιρροή), η αναλογία των οφειλών μας προς τις οφειλές τους είναι 1 προς 30. Το βλέπουν, το παίζουν, το χάνουμε.
23. Επεκτείνοντας τον προηγούμενο αφορισμό μπορούμε να συμπυκνώσουμε την ευρωπαϊκή «σωτηρία» μας στο εξής σύνθημα: Δουλέψτε να ζήσουμε γιατί θα πεθάνετε!
24. Η τρόικα και η Eurostat αλλάζουν τα κριτήρια αξιολόγησης της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας. Στο εξής, αντί του ελλείμματος, του χρέους, του ΑΕΠ και του πληθωρισμού θα μετρώνται οι ετήσιες συλλήψεις διαδηλωτών, ο όγκος των χημικών και τ’ ανοιγμένα κεφάλια. Τη θέση του κατά κεφαλή ΑΕΠ παίρνουν τα κατά κεφαλήν χτυπήματα με κλομπ (με εισήγηση Λοβέρδου, εξετάζεται το ενδεχόμενο να περιληφθεί και ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των αυτοκτονιών).
25. Αν για να αδειάσει η πλατεία Συντάγματος χρειάστηκαν μερικοί τόνοι χημικών και 10.000 αστυνομικοί (κρυφοί και φανεροί), τι χρειάζεται για ν’ αδειάσει όλη η χώρα; Εύκολο: η πιστή τήρηση του Μεσοπρόθεσμου.
26. Αν τα διλήμματα «Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία» και «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» ισχύουν ταυτόχρονα, και εφόσον η χρεοκοπία οδηγεί με βεβαιότητα στη βαρβαρότητα, να υποθέσουμε ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι το πρώτο βήμα προς τον σοσιαλισμό; Επομένως, αν η Λούξεμπουργκ ήταν σήμερα βουλευτής, θα ψήφιζε φανατικά «ναι».
27. O Τρισέ δεν αποδέχεται τον όρο λιτότητα για τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου. Είναι λέει «διόρθωση» των παλαιότερων καταχρήσεων. Υποθέτω ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ θεωρεί κατάχρηση μια μέση ετήσια αμοιβή 20.000 ευρώ. Ενώ η δική του αμοιβή των 360.612 ευρώ (χωρίς τα «τυχερά» από το τοκογλυφικό λόμπι που υπερασπίζεται) είναι μια κατάφορη κοινωνική αδικία.
28. Ο Ανδρέας (Παπανδρέου) έλεγε: «Ή θα αφανίσουμε το χρέος ή το χρέος θα αφανίσει εμάς». Αλήθεια, όταν με την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου θα έχουμε αφανιστεί, αλλά το χρέος θα έχει διογκωθεί, ποιος θα το πληρώσει; Οι αφανισμένοι;
29. Το συντομότερο ανέκδοτο για την κρατική βία: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
30. Η κόρη του Λοΐζου απαγόρευσε στο ΠΑΣΟΚ να παίζει στις εκδηλώσεις του το «θα τον μεθύσουμε τον ήλιο». Ο Ανδριόπουλος του απαγόρευσε να παίζει το «Θα σε ξανάβρω στους μπαχτσέδες». Αν ζούσε κι ο Καρλ Ορφ θα απαγόρευε και τα «Κάρμινα Μπουράνα». Επομένως, τι θα παίζουν; Τον Σακαφλιά; («Τρολιά» εμπνεύσεως Γ. Κοσ. Ευχαριστώ).
Υ.Γ. Την άλλη εβδομάδα θα λείψω. Θα πνίξω τον πόνο μου στις Σποράδες. Μην το παίρνετε κατάκαρδα…
Αναδημοσιεύει από το blog του ΚΙΜΠΙ η Nefeli7
Τεχνική βοήθεια Jaquou Utopie
simon
3 Ιουλίου, 2011 9:20 μμ
Καλή ξεκούραση φίλε μου!
Αλά, καλού – κακού, πάρε και τα Ladose μαζί σου!
DrAluca
4 Ιουλίου, 2011 3:15 πμ
Χμμμμμμ
Ραψωδος και συ simon?
Χαμογελατε…
simon
4 Ιουλίου, 2011 9:29 πμ
Ραψωδός, σίγουρα όχι, Δόκτορά μου! Φιλόλογος θα ‘θελα να είμαι, αλλά… 🙂 🙂
DrAluca
4 Ιουλίου, 2011 2:19 μμ
Ε ποτε δεν ειναι αργα simon…;)
Εχει και αλλα Ladose εκτος απο τα χημικα..;)
Χαμογελατε…
simon
3 Ιουλίου, 2011 9:21 μμ
διόρθωση: αλλά…
Oblivion
3 Ιουλίου, 2011 11:56 μμ
Offtopic:Πιάστηκε ασφαλίτης στην συντάγματος σήμερα το βράδυ.Για ανεξήγητους λόγους «το πλήθος» από τα σκαλάκια της πλατείας τον «τράβηξε» μέχρι πιο κάτω από τα ΜακΝτόναλτς στην Ερμού.Εκεί ήταν τα ΜΑΤ, όπου έριξαν χημικά και ψέκασαν και σπάσαμε.Προφανώς αυτοί που τον κρατούσαν ,»οι αγανακτισμένοι» ήταν και αυτοί ασφαλίτες.Το χειρότερο πάντως είναι πως ο κόσμος αν τον είχε στα χέρια του θα τον σκότωνε.Μοσχάρια παντού..
Chandragupta
4 Ιουλίου, 2011 4:05 πμ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4639569
Capybara
4 Ιουλίου, 2011 9:35 πμ
Λίγο απροκάλυπτα δεν το λέει;
Commissioner
4 Ιουλίου, 2011 9:46 πμ
What you mean?
He is lying?
Capybara
4 Ιουλίου, 2011 9:51 πμ
Όχι, αλλά το λέει στα μούτρα μας 😉
Commissioner
4 Ιουλίου, 2011 10:18 πμ
Κι εγώ το έχω πει να μην είμαστε τόσο προκλητικοί με τον Ελληνικό Ιμπεριαλισμό αλλά είμαι μειοψηφία. Κυριαρχεί στην Κομισιόν η αφελής άποψη ότι δεν υπάρχουν τα Ελ κι ότι το 2024 δεν κινδυνεύουμε από τη πλήρη επικράτηση του Ελληνισμού.
Ας ελπίσουμε να μην συνεχιστεί αυτή η πρόκληση των απανταχού Ελλήνων, τώρα ειδικά που η Δαμανάκη ελέγχει τα 4/5 του πλανήτη…
Commissioner
4 Ιουλίου, 2011 11:14 πμ
Εντωμεταξύ δείτε και λίγα για την Treuhand του Γιούνκερ και το πάρτι που όχι μόνο δεν τελείωσε στην Ελλάδα, αλλά μόλις τώρα αρχίζει:
«Να ποια ήταν τα κατορθώματα του Τρόιχαντ: Στα μέσα του 1990, υπήρχαν στη ΓΛΔ γύρω στα 9.000.000 επαγγελματικά απασχολούμενοι, ανάμεσα στους οποίους 3,5 – 4 εκατομμύρια σε κρατικές επιχειρήσεις, που περιήλθαν στη διαχείριση του Τρόιχαντ. Στα τέλη του 1994, οι ιδιωτικοποιημένες στο μεταξύ επιχειρήσεις απασχολούσαν περί τα 1,4 εκατομμύρια προσωπικό. Σύμφωνα με έρευνες: Από τους απολυμένους εργάτες, τεχνικούς και επιστήμονες των επιχειρήσεων, ο ένας στους τέσσερις έμεινε άνεργος, μερικοί συμπεριλήφθηκαν σε προσωρινά μέτρα δημιουργίας εργασιακών σχέσεων και πολλοί – ικανοί ακόμα για δουλειά – αναγκάστηκαν να περάσουν σε μειωμένη σύνταξη. Οκτώ χιλιάδες επιχειρήσεις παραδόθηκαν σε προηγούμενους ιδιοκτήτες, ενώ 3.700 επιχειρήσεις διαλύθηκαν με το δικαιολογητικό ότι δεν συνέφερε ο εκσυγχρονισμός τους. Οι νέοι ιδιοκτήτες είχαν αναλάβει υποχρέωση να επενδύσουν 142 δισ. μάρκα, που ποτέ δεν τήρησαν. Σαράντα δύο χιλιάδες ακίνητα (σε σύνολο 104.000) επιστράφηκαν σε παλιούς ιδιοκτήτες, ενώ 62.000 οικόπεδα πουλήθηκαν κοψοχρονιά. Μαζί με 1.500.000 εκτάρια χωραφιών και λιβαδιών, όπως και 770.000 εκτάρια δασών, καθώς επίσης και η διαχείριση της περιουσίας των επιχειρήσεων εξωτερικού εμπορίου της ΓΛΔ. Το Τρόιχαντ έκλεισε με χρέος 270 δισ. μάρκων, που ανέλαβε το ομοσπονδιακό κράτος να πληρώσει.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον γερμανικό Τύπο, το Τρόιχαντ υπήρξε το πιο διεφθαρμένο, διαπλεκόμενο ακόμη και με το οργανωμένο έγκλημα, ίδρυμα που υπήρξε ποτέ στο έδαφος της Γερμανίας από την εποχή του χιτλερισμού.»
http://topontiki.gr/article/18879
…………………………………………………….
«Το 1990, το ΑΕΠ των Ανατολικογερμανών έφτανε μόνον το 27% του αντίστοιχου των Δυτικογερμανών. Την εποχή εκείνη η κυβέρνηση Κολ προχώρησε σε ένα ριζοσπαστικό μέτρο, που ήταν απόρροια πιέσεων που άσκησαν οι πολίτες της Ανατολικής Γερμανίας, και μετέτρεψε το ανατολικογερμανικό μάρκο σε δυτικογερμανικό, σε αντιστοιχία 1 προς 1, ενώ στην πραγματικότητα η αντιστοιχία ήταν παραπάνω από 1 προς 5.
Η αλλαγή αυτή είχε μεγάλη επιρροή στην ανταγωνιστικότητα των ανατολικογερμανικών προϊόντων, τα οποία ήταν χαμηλότερης ποιότητας από τα δυτικογερμανικά, βρέθηκαν όμως ξαφνικά να έχουν την ίδια εμπορική αξία.
Ακόμη και οι Ανατολικογερμανοί σταμάτησαν να αγοράζουν τα προϊόντα που οι ίδιοι παρήγαγαν και να στρέφονται στα δυτικογερμανικά. Αυτό ήταν και το μεγάλο πρόβλημα της «Τρόεχαντ», που κλήθηκε να αποκρατικοποιήσει επιχειρήσεις που παρήγαγαν χαμηλής ποιότητα προϊόντα, η αξία τους όμως υπολογιζόταν σε δυτικογερμανικά μάρκα.
Η γκάμα των επιχειρήσεων ήταν τεράστια: από χαλυβουργεία και διυλιστήρια μέχρι κινηματογραφικά στούντιο.
Κρατική επιδότηση
Οι πιο πολλές εταιρείες και βιομηχανίες δεν έβρισκαν αγοραστές στην κατάσταση που ήταν και για το λόγο αυτό το κράτος αναγκάστηκε να επιδοτεί τους αγοραστές.
Η υπόθεση της «Τρόεχαντ» σημαδεύθηκε και από πάρα πολλά σκάνδαλα, κυρίως δωροδοκιών ή πλαστών στοιχείων, ενώ πολλά από αυτά είχαν να κάνουν με τις κρατικές επιδοτήσεις.
180 δικάστηκαν
Μέχρι το 1996, οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη 180 άτομα, με κατηγορίες σχετικές με σκάνδαλα που αφορούσαν τις αποκρατικοποιήσεις στην πρώην Ανατολική Γερμανία.
Το πιο γνωστό, αυτό των διυλιστηρίων Leuna και της κρατικής εταιρείας πετρελαίων Minol, που πουλήθηκαν στη γαλλική Elf Acquitaine.
Στην περίπτωση αυτή υπήρχε δεδομένη η θέληση της κυβέρνησης Κολ -σε ένδειξη καλής θέλησης προς την κυβέρνηση Μιτεράν- να δοθούν τα ανατολικογερμανικά διυλιστήρια στους Γάλλους.
Ωστόσο η επιχείρηση αυτή αποτελεί μία από τις μαύρες σελίδες στην ιστορία του Χέλμουτ Κολ, καθώς αργότερα αποδείχθηκε ότι από μαύρα ταμεία της Elf διοχετεύθηκαν 47 εκατομμύρια ευρώ σε μίζες προς Χριστιανοδημοκράτες πολιτικούς και πιθανότατα και το ίδιο το κόμμα.
Για την ιστορία αυτή στη Γαλλία καταδικάστηκε ο αξιωματούχος της Elf, Φλοχ Φριγκέρ, σε τρία χρόνια φυλάκιση, ενώ ποτέ δεν αποδείχθηκε ποιοι Γερμανοί πολιτικοί εισέπραξαν τις μίζες.»
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=279330
………………………………………….
«Το ίδρυµα Τρόιχαντ έµεινε µε τη σκιά ότι «ξεπούλησε» την περιουσία της DDR. Η κατηγορία αυτή τροφοδοτήθηκε από κραυγαλέες περιπτώσεις ιδιωτικοποίησης. Χαρακτηριστικό παράδειγµα ήταν η επιχείρηση WBB. Ηταν η µεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής εγκαταστάσεων θέρµανσης στην DDR µε αξία που υπολογιζόταν στα 160 εκατ. µάρκα. Το Τρόιχαντ την πούλησε µόλις για δύο εκατ. µάρκα στον δυτικογερµανό επιχειρηµατία Μίχαελ Ρότµαν. Αυτός απέλυσε τους 1.200 εργαζοµένους, έκλεισε την επιχείρηση, πούλησε τα ακίνητά της για 150 εκατ. µάρκα και έφυγε µε τα χρήµατα στο εξωτερικό. Επειτα από 14 χρόνια ο Ρότµαν καταδικάστηκε –το 2009 – για απιστία σε τρία χρόνια φυλάκιση, αλλά η περίπτωσή του δεν ήταν η µόνη. Πάνω από 4.000 δίκες έγιναν για κακοδιαχείριση σε σχέση µε το Τρόιχαντ. »
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4632077
Chandragupta
4 Ιουλίου, 2011 11:35 πμ
Η ειρωνια ειναι οτι το ΣτΕ πριν απο μερικες μερες μας ειπε οτι «oύτε η ένταξή μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περιορίζει την άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας.»
katy
4 Ιουλίου, 2011 8:35 πμ
«Ένας τραπεζίτης, είναι ο άνθρωπος που σου δίνει την ομπρέλα του όταν λάμπει ο ΉΛΙΟΣ και στη ζητάει πίσω όταν αρχίσει η βροχή».
Μark Twain (1835-1910), Αμερικανός Συγγραφέας.
DrAluca
4 Ιουλίου, 2011 2:21 μμ
Ο ηλιος ο πρασινος πυργοδεσποινα? 🙂
Χαμογελατε…
oldboy9
4 Ιουλίου, 2011 12:42 μμ
Φαντάσου να είχε και χιούμορ ο ΚΙΜΠΙ!
…και κάποιες επιμέρους συμφωνίες-διαφωνίες 🙂
1. Βραχυπρόθεσμα το Μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε. Μεσοπρόθεσμα το Μεσοπρόθεσμο θα αποτύχει. Μακροπρόθεσμα όλοι θα πεθάνουμε, που θα ’λεγε κι ο θείος Κέινς. Αλλά κάποιοι νωρίτερα, λόγω Μεσοπρόθεσμου.
———————————————————————————————–
Θείο λέμε μόνο τον καλό μου Κάρολο, τον Κέινς ένα μπάρμπα και πολύ του είναι!
3. Αφού κατά την Αστυνομία, στις αναμετρήσεις της με τους διαδηλωτές, ο απολογισμός δίνει πάντοτε περισσότερους τραυματίες αστυνομικούς, γιατί δεν εξοπλίζεται η ΕΛ.ΑΣ. με πέτρες, καδρόνια, μπουκάλια, στουπιά και βενζίνη; Κοστίζουν λιγότερο και είναι και πιο υγιεινά από τα χημικά.
——————————————————————————————————-
…σωστό! Στην πράξη το fear-play να δοκιμαστεί.
6. Όπως βλέπετε, όλα επιμηκύνονται. Το χρέος, τα ομόλογα, η λιτότητα, ο βίος των κυβερνήσεων, τα κλομπ της Αστυνομίας. Το τίμημα είναι ότι σε λίγο θα σταματήσει και η επιμήκυνση του μόνου πράγματος που μας δίνει χαρά. Ει μη μόνον με Βιάγκρα.
———————————————————————————–
Ο Μιχάλης δεν έχει πρόβλημα να πει το «πράγμα» με τ’ όνομα του (στο 1,06 λεπτό) και δίχως βιάγκρα!
…είναι πολλά τα 30 μεσοπρόθεσμα αφοριστικά σημεία, σταματώ εδώ, ας το συνεχίσει κάποιος άλλος 😛
pelopidas
6 Ιουλίου, 2011 9:11 πμ
αυτος ο Kibi ειναι αυτος που εγραψε αυτο?
http://tinyurl.com/66dl23u
..αστειο ειναι οτι αν δεν υπηρχαν «μπαχαλοι» θα εβγαιναν οι βουλευτες εξω να το συζητησετε ολοι μαζι , δημοκρατικα και να το καταψηφιζαν οι 300 (οι βουλευτες, οχι οι «συναγωνιστες» της πανω γωνιας)..