Υπουργείο ΠροΠο: Απαγόρευση απόπλου προς τη Γάζα

Posted on 1 Ιουλίου, 2011 5:07 μμ από

57


2010: Ο Υπουργός ΠροΠο με τον Μatan Vilnai, Υφυπουργό Άμυνας του Ισραήλ

Αποφασισμένη να επεκτείνει την αντιδημοκρατική της κατρακύλα σε κάθε επίπεδο, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε τέλος και στην ελεύθερη ναυσιπλοϊα προκειμένου να απαγορεύσει τον απόπλου οποιουδήποτε πλοίου από ελληνικά λιμάνια προς τη Γάζα, ενόψει της ανθρωπιστικής αποστολής που σχεδιάζεται από Έλληνες και ξένους ακτιβιστές. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρονται τα εξής:

Με σημερινή απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης.

Όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής Αγγελίας προς Ναυτιλλομένους στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ.

Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011.

Eπίσης, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου τούτο είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση.

Τέλος, διενεργούνται αστυνομικής φύσεως έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα, ενώ υπάρχει συνεργασία με τοπικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές για εντατικούς ελέγχους επί θεμάτων αρμοδιότητάς τους.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία προέτρεπε τους Έλληνες πολίτες να μη συμμετάσχουν στην αποστολή, δηλώνοντας ότι η όποια ευθύνη για το αποτέλεσμα θα βάρυνε αποκλειστικά τους ίδιους, ανάβοντας συνεπώς και επίσημα το πράσινο φως για βίαιη ενέργεια εναντίον τους από τις δυνάμεις του Ισραήλ. Τις επόμενες μέρες ακολούθησε σαμποτάζ στον άξονα της προπέλας επιβατηγού πλοίου του στολίσκου, καθώς αυτό βρισκόταν στη μαρίνα του Αλίμου. Καμία αντίδραση δεν υπήρξε από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ συκοφαντικά δημοσιεύματα με πανομοιότυπες διατυπώσεις ενάντια στους συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία «Καράβι για τη Γάζα» έκαναν την εμφάνισή τους στα ελληνικά ΜΜΕ. Μόλις χτες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξέφραζε τις ευχαριστίες του προς τους ηγέτες που «εργάστηκαν κατά της διοργάνωσής» της αποστολής, δηλώνοντας «ευχαριστώ ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον φίλο μου τον Έλληνα πρωθυπουργό».
Η Κύπρος είχε προβεί σε αντίστοιχη απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια της από τις 23 Ιουνίου.

http://wp.me/p1pa1c-b1y