Μεγάλη επιτυχία της ΓΕΛ.ΑΣ ενισχύει την εικόνα της χώρας ως μπανανίας

Posted on 20 Ιουνίου, 2011 1:19 μμ από

33


Η φωτογραφία αλίευτηκε από το ιστολόγιο του Βασίλη Γαλούπη.

Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία του θεσμικού οργανωμένου εγκλήματος το οποίο λέγεται ΕΛ.ΑΣ.

Το περιοδικό TIME κάθε Κυριακή διαλέγει τις δέκα καλύτερες φωτογραφίες της εβδομάδας που πέρασε. Αυτή την εβδομάδα την τιμητική της είχε και η Ελλάδα.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι για το Κράτος, και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του, όλοι είμαστε αναλώσιμοι, πόσο μάλλον όσοι διαμαρτύρονται επειδή θέλουν αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη, οικονομική και κοινωνική. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Tην καταγεγραμμένη απόπειρα δολοφονίας του κτήνους των ΜΑΤ; Το άλλο κτήνος των ΜΑΤ σε δεύτερο πλάνο που επιτίθεται κρατώντας το γκλοπ -φυσικά- ανάποδα, κατά τη ΠΑΓΙΩΜΕΝΗ τακτική των ταγμάτων δολοφονίας;

Δεν φταίνε όμως τα ένστολα ινδικά χειρίδια μόνο. Φταίνε και οι κομματικοί μηχανισμοί εξουσίας που εξέθρεψαν τις λογικές ταγμάτων ασφαλείας παρόλες της διαβεβαιώσεις τους για το αντίθετο.

Φταίνε κάτι μίζεροι αριστεροί της κοινοβουλευτικής αριστεράς που επιμένουν για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας, όταν αναζητούν καινούργιες δεξαμενές ψήφων, την ίδια ώρα που θυμούνται σε εκδηλώσεις τα όσα πέρασε η Αριστερά στην Αργεντινή, τη Χιλή, στο κόσμο και τη χώρα, τις παλιότερες δεκαετίες.

Φταίνε όλοι όσοι πίστεψαν στο σύστημα ΠΑΣΟΚ και στα διαλείματα ΝΔ, μη αναλογιζόμενοι ποιο θα ήταν το τίμημα. Δύο πράγματα υποσχέθηκε κύρια ο καπιταλισμός τον 20ο αιώνα. Λιγότερο Κράτος και Ειρήνη. Αντί για αυτό μετράμε εκατομμύρια θύματα στους πολέμους και γνωρίζουμε πλέον την πλέον αποτρόπαια μορφή Κράτους, αυτή της Μπατσοκρατίας. Αυτό είναι το πραγματικό τίμημα των πελατειακών σχέσεων Εξουσίας και μικροαστών.

Μόνη διέξοδος ο πολύπλευρος και πολύμορφος ταξικός, συνειδησιακός αγώνας, είτε πρόκειται για ειρηνικές τακτικές πολιτικής ανυπακοής, είτε για απεργίες με τα συνδικάτα, είτε για την σύγκρουση με τους μηχανισμούς καταστολής. Το μεγαλύτερο σφάλμα είναι να πέφτουμε στη λούμπα της πολιτικής σκοπιμότητας διάφορων, που θέλει να μας πείσει ότι ο αγώνας πρέπει να είναι είτε «μόνο ειρηνικός», είτε «μόνο συγκρουσιακός», είτε «μόνο συνδικαλιστικός». Αυτά τέλειωσαν. Ο αγώνας ενάντια στα Κράτη Χωροφύλακες και το Κεφάλαιο είναι ένας και οι μορφές του πολλές.

Το Σύνταγμα δεν ανήκει σε κανέναν, ούτε στους χίππυδες, ούτε στους συγκρουσιακούς, ούτε στους πασιφιστές, ούτε στους «απολιτικ». Ανήκει στα μάρμαρα του και τα μάρμαρα δεν είναι μόνο για skateboarding. Η εργατική τάξη τα πλήρωσε, η εργατική τάξη τα κάνει ότι θέλει.

risinggalaxy

http://wp.me/p1pa1c-aNC