Ραγδαίες ανατροπές και εκτροπές

Posted on 15 Ιουνίου, 2011 7:32 μμ από

89


Κάτω από το βάρος της λαϊκής πίεσης οι τροχοί της ιστορίας άρχισαν σήμερα να κινούνται ταχύτατα, σημαίνοντας το τέλος της μεταπολίτευσης όπως την γνωρίζουμε από το ’74. Εν μέσω της μεγαλειώδους σημερινής συγκέντρωσης, αλλά και των πολυάριθμων συγκρούσεων που φαίνεται ότι προκάλεσαν προβοκάτορες παρακρατικοί, ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού έσπευσε για μία ακόμη φορά να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εμφανίζεται εδώ και λίγες ώρες έτοιμος να παραδόσει την πρωθυπουργία σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνοντάς του ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί προκειμένου να βρεθεί ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα μπορούσε να ηγηθεί μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Η είδηση όχι μόνο δεν διαψεύδεται, αλλά ανακοινώνονται από κύκλους της Νέας Δημοκρατίας, τα ανταλλάγματα που ζήτησε ο Α. Σαμαράς από τον Γ. Παπανδρέου, μεταξύ των οποίων και ο μεταναστευτικός νόμος. Τα δε δημοσιογραφικά πηγαδάκια, ήδη «μαγειρεύουν» το  όνομα του επόμενου «έκτακτου πρωθυπουργού» με τον (Σερ) Βασίλειο Μαρκεζίνη να συγκεντρώνει τις περισσότερες αναφορές. Πρέπει να τονίσουμε ότι κάθε πληροφορία μεταφέρεται με μεγάλη επιφύλαξη, καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και η πραγματικότητα ανακατεύεται επικίνδυνα με τις επιδιώξεις των καναλαρχών και «εθνικών εργολάβων».

Το αστικό σύστημα παίζει εδώ και λίγες ώρες τα ρέστα του, επιδιώκοντας με μία ακόμη κοινοβουλευτική εκτροπή να σιγάσει τα στόματα των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών και να κερδίσει χρόνο ώστε να περάσει όπως-όπως τις ρυθμίσεις του μεσοπρόθεσμου. Οι συγκεντρωθέντες του Συντάγματος ανασυντάσονται και είναι λίαν αμφίβολο αν μία κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» ή -ακόμη χειρότερα- «εθνικής σωτηρίας» όπως θέλει το πολιτικό σύστημα να βαφτίσει τους κοινοβουλευτικούς βυζαντινισμούς που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή, θα καταφέρει να υλοποιηθεί και να μακροημερεύσει.

Ζαphod

Short URL: http://wp.me/p1pa1c-aHT