Ανυπακοή! Απεργία Γενική!

Posted on 15 Ιουνίου, 2011 10:30 πμ από

0


Στους δρόμους της χώρας μεταφέρεται σήμερα η πολιτική, με τον πραγματικό της πρωταγωνιστή να παίρνει τον λόγο.

Στην Αθήνα:

το σχέδιο περιλαμβάνει ολοήμερη περικύκλωση της Βουλής με τη Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος να καλεί σε συγκεντρώσεις στο Καλλιμάρμαρο, τον Ευαγγελισμό και το Σύνταγμα. Ταυτόχρονα τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, ΓΣΕΕ αλλά και Πρωτοβάθμιων Σωματείων θα καταλήξουν στο Σύνταγμα.

Η Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος αναφέρει:

24 ώρες στο δρόμο!

Δίνουμε τη δική μας ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

15 Ιουνίου περικυκλώνουμε τη Βουλή

Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μάη. Πρώτος σταθμός η γενική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα.Δίνουμε τρία μεγάλα ραντεβού:

Όλοι την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 7 το πρωί:

1. Μπροστά στη Βουλή.

2. Στο μετρό Ευαγγελισμός.

3. Στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Μέχρι τις 15 Ιουνίου οργώνουμε την Αθήνα για να μεταφερθεί παντού το κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος. Δίνουμε από τώρα αγωνιστικό ραντεβού για τη μέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.

Να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή:

ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Σε ανακοίνωσή τους, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αναφέρουν:

«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, είμαστε ξανά στους δρόμους του αγώνα και των κινητοποιήσεων γιατί το νέο μνημόνιο και τα νέα κυβερνητικά μέτρα που το συνοδεύουν συνεχίζουν την ίδια άδικη, σκληρή και αδιέξοδη οικονομική πολιτική. Τα δεσμά του νέου μνημονίου γίνονται ολοένα και πιο ασφυκτικά και εξοντωτικά, για εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους αλλά και για την ίδια την οικονομία και την προοπτική της χώρας. Με το νέο πακέτο μέτρων πραγματοποιείται η πιο βάρβαρη αναδιανομή εισοδημάτων, η πιο ακραία ανατροπή κοινωνικών δικαιωμάτων, χωρίς να εξαλείφεται κανένας απ’ τους παράγοντες του χρέους και των ελλειμμάτων. Οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε νέες, ακόμα πιο σκληρές και άδικες περικοπές των οικονομικών, εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων ενώ οι προνομιούχες και οικονομικά ισχυρές κοινωνικές ομάδες, συνεχίζουν ανενόχλητες το πάρτυ κερδοσκοπίας και όντας στο απυρόβλητο ελέγχου, διευρύνουν τα κέρδη, τα προνόμια και την εξαγωγή του πλούτου τους. Πακέτο με το μνημόνιο, προωθείται η εκποίηση των Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας, οι οποίες στη σημερινή συγκυρία μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της χώρας και οι οποίες παραδίδονται ως λεία στους τοκογλύφους δανειστές έναντι του νέου πακέτου στήριξης. Οι πλέον παραγωγικές και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις του δημοσίου ξεπουλιούνται όσο-όσο και άρον-άρον για να ικανοποιηθεί το αιμοδιψές τέρας των «αγορών» για να βρεθεί η χώρα «γυμνή» από αναπτυξιακά εργαλεία και μέσα παρέμβασης, σ’ ένα τοπίο ανεξέλεγκτης δράσης ιδιωτικών μονοπωλίων! Η ελληνική οικονομία και κοινωνία θα πληρώσει πολύ ακριβά αυτή την εγκληματική επιλογή η οποία δεν λύνει το πρόβλημα του χρέους και των ελλειμμάτων ενώ ταυτόχρονα υποθηκεύει το μέλλον και τη προοπτική της χώρας».

Το ΠΑΜΕ στη δική του πρόσκληση για συμμετοχή στην αυριανή απεργία, αφού αναφέρει ότι και η δική του συγκέντρωση θ΄αρχίσει στις 11 π.μ. (και όχι στις 10, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί), τονίζει:

«Όλοι στον αγώνα. Όλοι στη μάχη για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα. Στις 15 Ιούνη κανείς στη δουλειά. Νεκρώνουμε τα εργοστάσια, τα γραφεία, τα λιμάνια, τα γιαπιά.. Μηχανή να μην δουλέψει. Προπέλα να μην γυρίσει. Σε κάθε χώρο δουλειάς με μαζικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις παίρνουμε αποφάσεις καταδίκης των μέτρων, συμμετοχής στην απεργία και κλιμάκωσης του αγώνα με νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία την πρώτη ημέρα συζήτησης στη βουλή του αντεργατικού αντιλαϊκού τερατουργήματος. Αγώνας διαρκής έως την ανατροπή τους. Διαδηλώνουμε μαζικά με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ δυναμώνοντας το μήνυμά μας. Τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα περάσουν. Υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει φιλολαϊκή λύση. Ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ένωση για οικονομία και εξουσία που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων. Κανένας συμβιβασμός, καμιά υποχώρηση. Αντιστεκόμαστε στα τρομοκρατικά διλήμματα, στους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς εκβιασμούς. Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Όχι στα αντεργατικά τελεσίγραφα και στη διαρκή ανεργία και λιτότητα.

 • Δεν θα ζήσουμε με τον εφιάλτη της ανεργίας.
 • Δεν θα ζήσουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, έρμαια στα χέρια των εργοδοτών.
 • Δεν θα δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο, για ένα κομμάτι ψωμί, όποιες ώρες, όποιες ημέρες, όποιους μήνες, θέλει ο εργοδότης.
 • Δεν θα αποδεχτούμε να κάνουν τα μυαλά των παιδιών μας «κιμά» στα σχολεία και μετά να τα βασανίζουν, να χτυπάνε επί χρόνια κλειστές πόρτες για μια κακοπληρωμένη θέση εργασίας.
 • Δεν ανεχόμαστε να επιδοτούνται με δισεκατομμύρια οι εργοδότες και οι άνεργοι και οι οικογένειές τους να μην έχουν να αγοράσουν τρόφιμα, να τους κόβουν το φως, το νερό, το τηλέφωνο, να τους παίρνουν το σπίτι οι τραπεζίτες.
 • Ως εδώ η φόρο-ληστεία και η φοροκλοπή των μισθωτών, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων την ίδια ώρα που στους βιομήχανους, στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές, στους μεγαλέμπορους όχι μόνο τους μειώνεται αυτό που πληρώνουν, αλλά και τσεπώνουν ό,τι μαζεύουν τα κρατικά ταμεία από την αφαίμαξη των λαϊκών νοικοκυριών.
 • Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, που είναι αίμα και ιδρώτας δικός μας και των πατεράδων μας.
 • Καμία αναγνώριση του χρέους. Το χρέος  είναι δημιούργημα των καπιταλιστών και όχι των εργαζομένων.

Τώρα ξέρουμε ακόμα πιο πολλοί από ότι πριν, ότι όσο το κουμάντο θα το κάνουν οι μεγάλοι εργοδότες, τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές, όσο οι κυβερνήσεις θα αποτελούνται από τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, όσο θα παραμένουμε στην ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία, τόσο η πρέσα της εκμετάλλευσης θα συνθλίβει τις δικές μας τις ζωές και ας είμαστε εμείς που παράγουμε όλο τον πλούτο και ας μην γυρνά ούτε γρανάζι χωρίς εμάς. Γι’ αυτό η απάντησή μας πρέπει να είναι: Η οργάνωση πριν από όλα στον τόπο δουλειάς, η αλλαγή των συσχετισμών υπέρ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του ΠΑΜΕ, για να μεγαλώσει και να έχει αποτελέσματα η σύγκρουση με τους εργοδότες και το αστικό κράτος. Το κοινό μέτωπο και η ενιαία δράση των εργαζομένων με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια σε κυβέρνηση και πολυεθνικές. Η αποδυνάμωση των κομμάτων του κεφαλαίου και όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου».

Επίσης, με άλλη ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ εξαγγέλλει νέα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις, για το Σάββατο 18 Ιουνίου, καθώς και 48ωρη απεργία, κατά τις ημέρες που το νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, θα συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής.

Και ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων με τη σειρά του αναφέρει:

Οι τεράστιες συγκεντρώσεις στις πλατείες που συνεχίζονται για σχεδόν τρεις εβδομάδες, οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη, οι πολύμορφες διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες της πολιτικής της κυβέρνησης και της Τρόικας, ένα πράγμα δείχνουν. Ότι είναι γελασμένη η κυβέρνηση εάν νομίζει ότι θα περάσει το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» οριστικού σφαγιασμού των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων
Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι έχουμε τη δύναμη τους ανατρέψουμε, έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε να πάρουν πίσω το Μνημόνιο και το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα», να μπει φραγμός στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας των μισθών και των συντάξεων.

Η απεργία στις 15 Ιούνη πρέπει να είναι σταθμός. Να είναι μια μέρα όπου η κυβέρνηση και η Τρόικα θα αντιμετωπίσουν ένα σεισμό οργής και αγανάκτησης. Να πλημμυρίσει η Αθήνα και το Σύνταγμα από μια εργατική λαοθάλασσα που θα περικυκλώσει ασφυκτικά τους θλιβερούς εκφραστές της πλήρους συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Μια λαοθάλασσα ειρηνική, αλλά και αποφασισμένη, περιφρουρημένη και ικανή, πρώτα και κύρια με τον όγκο της, να αποτρέψει τα όποια σχέδια κυβερνητικών κύκλων για προβοκάτσιες ή άλλες απόπειρες υπονόμευσης του κινήματος.

Η οργή και η αγανάκτηση κατέβηκαν στους δρόμους. Και δεν θα φύγουν παρά μόνο εάν νικήσουμε. Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης, τώρα είναι η ώρα για ένα απεργιακό τσουνάμι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που να συντονιστεί με τις κινητοποιήσεις στις πλατείες και τις λαϊκές συνελεύσεις, σε ένα πλατύ ενωτικό και νικηφόρο αγωνιστικό μέτωπο για:

• ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, Η ΤΡΟΪΚΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

• ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.-ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΣΥΜΦΩΝΟ

• ΝΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

• ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων και η Επιτροπή Σωματείων, Συνελεύσεων, Κινήσεων «Δεν χρωστάμε – Δεν πουλάμε – Δεν πληρώνουμε» καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να στηρίξουν με τον πιο αποφασιστικό και ενεργητικό τρόπο την απεργία στις 15 Ιούνη και τη μεγάλη πανεργατική παλλαϊκή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος για περικύκλωση της Βουλής από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, να πλαισιώσουν τα αγωνιστικά ραντεβού των εργατικών σωματείων στο Μουσείο, στις 10.30 π.μ. όσων σωματείων και ομοσπονδιών έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις. Όλων όσων θα συναντηθούν στο στέκι της επιτροπής «δεν πουλάμε δεν χρωστάμε δεν πληρώνουμε» ΄Οθωνος και Αμαλίας.

15 ΙΟΥΝΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα ξεκινήσει στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο ενώ η προσυγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων έχει οριστεί για τις 10 στη Καμάρα και θα κατευθυνθεί προς το ΕΚΘ για να ξεκινήσει η πορεία. Το ΠΑΜΕ έχει καλέσει συγκέντρωση των ταξικών σωματείων στο Αγ. Βενιζέλου. Τρείς διαφορετικές συγκεντρώσεις και δύο πορείες θα γίνουν μέχρι στιγμής στη Θεσσαλονίκη ενώ αναμένεται η απόφαση ενός μικρού αριθμού των Αγανακτισμένων που βρίσκονται στο Λευκό Πύργο.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών, λόγω των στάσεων εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι.

 • Οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα κινηθούν από τις 8 το πρωί μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.
 • Το τραμ θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 7 το πρωί και οι συρμοί θα αποσυρθούν στο αμαξοστάσιο στις 11 το βράδυ.
 • Τα λεωφορεία αναμένεται να κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
 • Τα δρομολόγια των τρόλεϊ θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί και θα σταματήσουν στις 10 το βράδυ.
 • Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών στην 24ωρη γενική απεργία.
 • Το μετρό θα κινηθεί κανονικά, ωστόσο, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο, λόγω της απεργίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σημειώνεται ότι μπορεί να υπάρξουν περαιτέρω τροποποιήσεις σε ορισμένα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς, ανάλογα με τις τροχονομικές παρεμβάσεις.

Επίσης σημειώνεται πως στην Αθήνα κλειστός παραμένει ο σταθμός του Μετρό στον Ευαγγελισμό.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – 24ώρες χωρίς τρένα

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν από τις 6 το πρωί της Τετάρτης η ΠΝΟ και η ΟΜΥΛΕ. Κατόπιν αυτού τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι και τις 6 το πρωί της Πέμπτης. Στην απεργία συμμετέχουν και οι λιμενεργάτες, γεγονός που θα επηρεάσει τις εμπορευματικές μεταφορές και τα κρουαζιερόπλοια.

Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συμμετέχουν στην απεργία.

Ωστόσο, κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια μετά την απόφαση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να μη συμμετάσχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις.

Ρολά κατεβάζουν καταστήματα, τράπεζες, νοσοκομεία και υπηρεσίες

Στη γενική απεργία θα συμμετάσχουν η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, με τρίωρη στάση εργασίας, κατά την οποία επιχειρήσεις και καταστήματα θα κατεβάσουν «ρολά» από τις 12:00 έως τις 15:00.

Απεργία εξήγγειλε και η ΟΤΟΕ καλώντας τους εργαζόμενους στις τράπεζες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, ενώ σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν και οι εργαζόμενοι στον όμιλο του ΟΤΕ, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίησή του.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει αύριο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων έχουν εξαγγείλει για αύριο 24ωρη πανελλαδική απεργία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας «στις βλαπτικές πολιτικές του Μνημονίου», ενώ συμμετοχή στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία αποφάσισε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Και οι γιατροί του ΙΚΑ καλούνται να συμμετάσχουν, έπειτα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ.

Λουκέτο θα βάλουν και τα φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία.

Τα μέσα ενημέρωσης

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν και οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με απόφαση της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και των άλλων ενώσεων και σωματείων στο χώρο του Τύπου. Ωστόσο, αργά το βράδυ της Τρίτης το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ συνεδρίαζε συζητώντας ακόμη και αναστολή της απεργίας, λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχουν οι αυριανές πανεργατικές κινητοποιήσεις, ενδεχομένως δε και οι γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. Η συνεδρίαση πρόκειται να επαναληφθεί σήμερα το πρωί, οπότε και θα ληφθεί οριστική απόφαση για την αναστολή ή όχι της απεργίας.

Τα σωματεία του Τύπου κήρυξαν την απεργία, ζητώντας να υπογραφούν ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να σταματήσουν οι απολύσεις. Αν δεν ανασταλεί η απεργία, καμία είδηση δεν πρόκειται να μεταδοθεί από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως και τις 6 το πρωί της Πέμπτης από ραδιόφωνα, τηλεοπτικούς σταθμούς και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ενώ καμία εφημερίδα δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη.

 Πηγές: enet.gr,  http://syntonismos.blogspot.com/ , http://www.pamehellas.gr/ , http://real-democracy.gr/ , http://alterthess.gr/

Μεταφέρει η Jaquou Utopie