Νέα αποστολή στη Γάζα στα τέλη Ιουνίου

Posted on 9 Ιουνίου, 2011 4:39 πμ από

8


Γράφει η Anakata-dyomenh

Νομίζω ότι όλοι θυμόμαστε τα γεγονότα της δολοφονικής επίθεσης στο στόλο της Ελευθερίας πέρυσι στις 31 Μαΐου από το Ισραήλ. Δυστυχώς, ο στόλος δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το στόχο του τότε, δηλαδή να σπάσει την πολιορκία της Γάζας. Όλοι θυμόμαστε τους  εννιά νεκρούς στο τουρκικό πλοίο της αποστολής Mavi Marmara, όπως και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων ακτιβιστών. Όλοι θυμόμαστε τις σκηνές που ακολούθησαν και τη σωματική αλλά και ψυχολογική βία που υπέστησαν οι ακτιβιστές με εντολή της δολοφονικής κυβέρνησης του Ισραήλ. Όλοι θυμόμαστε και τη συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης η οποία κράτησε αποστάσεις και σε καμία περίπτωση δε λειτούργησε προστατευτικά απέναντι στην αποστολή, όπως και των ελληνικών ΜΜΕ που κατά πλειοψηφία τήρησαν σιγή ιχθύος μέχρι τη μοιραία μέρα.

Επίσης, κανένας δε ξεχνάει την αναίτια βία της ελληνικής αστυνομίας στη διαμαρτυρία που ακολούθησε έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία μετά την επίθεση στο στόλο. Όλοι όσοι ήμασταν στην πορεία  που ακολούθησε μετά τα τραγικά γεγονότα και την επιστροφή των ακτιβιστών, θυμόμαστε τον συγκινητικό Βαγγέλη Πισσία να λέει  χαρακτηριστικά ότι η προσπάθεια θα συνεχιζόταν και μακάρι φέτος να πηγαίναμε όλοι μαζί στην ελεύθερη πια Γάζα (τρίτο βίντεο εδώ).

Η μέρα λοιπόν που ο στόλος θα επιχειρήσει εκ νέου να σπάσει την πολιορκία της Γάζας φτάνει! Γύρω τις 24-25 Ιουνίου, ο στόλος ξεκινάει το νέο του ταξίδι με μεγαλύτερη συμμετοχή από περισσότερες χώρες αυτή τη φορά. Φέτος, συμμετέχουν γύρω στις 20 αποστολές με περισσότερα από 10 πλοία. Τα ελληνικά πλοία της περσινής αποστολής δεν έχουν ακόμα επιστραφεί από το Ισραήλ. Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή πολλές και το Ισραήλ αμετανόητο απειλεί το στόλο με νέα επίθεση. Νομίζω ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά αυτή η προσπάθεια έχει ανάγκη από τη στήριξή μας.  Αναμένουμε μέχρι και τελευταία στιγμή να δούμε κατά πόσο και αυτή τη φορά η ελληνική κυβέρνηση θα παίξει το ρόλο του παρατηρητή εξ αποστάσεως θεωρώντας την αποστολή ιδιωτική υπόθεση.

Η ελληνική αποστολή θα ταξιδέψει με το πλοίο Ελεύθερη Μεσόγειος ΙΙ (καθώς το Ελεύθερη Μεσόγειος Ι δεν έχει επιστραφεί ακόμα). Ας ευχηθούμε αυτό το ταξίδι να φέρει επιτέλους το πολυπόθητο αποτέλεσμα για τον βασανισμένο λαό της Παλαιστίνης! 

Πλάνα από την άφιξη του πλοίου Ελεύθερη Μεσόγειος ΙΙ στον Πειραιά.

(Για περισσότερες πληροφορίες για την αποστολή και ενημερώσεις σχετικά με τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τη στήριξή της, διαβάστε εδώ: http://www.shiptogaza.gr/)

Shortlink: http://wp.me/p1pa1c-aAx