Χιλή – έκρηξη ηφαιστείου

Posted on 7 Ιουνίου, 2011 1:21 πμ από

42


Στη Χιλή μια «αλυσίδα ηφαιστείων» που βρισκόταν 800km νότια της πρωτεύουσας Σαντιάγο (το Puyehue-Cordon-Caulle) ενεργοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου, στέλνοντας μεγάλες ποσότητας στάχτης και αερίων σε ύψος πολλών χιλιομέτρων και σε μεγάλες εκτάσεις γύρω από την περιοχή της έκρηξης. Η Χιλή βρίσκεται σε περιοχή του φλοιού της Γης που είναι ιδιαίτερα ενεργή καθώς σύμφωνα με το άρθρο του bbc  υπάρχουν 3.000 ηφαίστεια στη χώρα (τα 80 είναι «ενεργά») αλλά δεν είχε γίνει έκρηξη εκεί από το 1960 ως τώρα.

Κάποιες πόλεις βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης και περίπου 3.500 κάτοικοι αναγκάστηκαν με τις εντολές των αρχών να τις εκκενώσουν ενώ η στάχτη και ο καπνός εξακολουθούν να εκτοξεύονται ακόμα και μια μέρα μετά την έκρηξη.

Στη γειτονική Αργεντινή έχει κλείσει ένα αεροδρόμιο εξαιτίας της στάχτης που καταλήγει να πέφτει εκεί σαν χιονονιφάδες (θυμάστε τον χαμό με το ηφαίστειο της Ισλανδίας και πόσες πτήσεις ματαιώθηκαν πέρυσι..) και οι κάτοικοι έχουν συμβουλευτεί να παραμένουν εντός κτιρίων.

Και για να μη λέτε ότι σας αποσπώ από το θέμα των ημερών… κατά πάσα πιθανότητα, δε θα φτάσει η στάχτη στην πλατεία Συντάγματος…

😛

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

οι φωτογραφίες στο slideshow είναι από το http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=20276&cid=5

ΥΓ μάνικ ρούλζ!

ΥΓ2 εγώ θα μείνω μακριά από τις αλυσίδες βουνών.. τζάστ ιν κέισ..

Stachti+Burberi Link: http://wp.me/p1pa1c-ayo

koula, the trell

Posted in: Ζωή, Κόσμος