Δεν θα μας φοβίσουν μερικές δεκάδες παπαγάλοι

Posted on 3 Ιουνίου, 2011 12:55 μμ από

25


του Mind the Gap

Μερικές δεκάδες παπαγάλοι τηλεμεταφέρονται καθημερινά στον μονοδιάστατο κόσμο της «ενημέρωσης», με την ευγενική χορηγία της «Κοινοβουλευτικής Χούντας ΑΕ»  που είναι μια offdemocracy θυγατρική των τραπεζών. Οι παπαγάλοι είναι συνήθως πολύχρωμοι και εντυπωσιακοί από τη φύση τους, αλλά οι χούντες επιλέγουν τους τεμπέλικους χαμηλής ευφυίας, αδιάφορους γκρίζους, ειδικά αυτούς που θα εξέλιπαν από αδυναμία να ζήσουν ελεύθεροι και αυτότροφοι στο φυσικό περιβάλλον της εργατικής τάξης. Δεν είναι βέβαια η φιλευσπλαχνία , ο λόγος της επιλογής. Είναι η προθυμία με την οποία οι παπαγάλοι αυτοί θα υπηρετήσουν τον «ευεργέτη» τους, που τους προσφέρει ένα ευρύχωρο κλουβί να τους προστατεύει. Είναι η εξάρτηση που θα έχουν για να τρέφονται πλουσιοπάροχα χωρίς να κοπιάζουν. Είναι η δυνατότητα να τους βάψουν σε όποιο χρώμα θέλουν και να αλλάζουν τα χρώματα όποτε θέλουν, ο γκρίζος παπαγάλος χαίρεται να έχει οπουδήποτε χρώμα. Είναι κυρίως ότι είναι εξασφαλισμένο πως θα αναπαράγουν ότι τους μαθαίνουν επίμονα και αδιάκοπα και ζώντας στο αποστειρωμένο τους κλουβί φυσικά δεν θα μάθουν ποτέ «κακές λέξεις».

Οι παπαγάλοι «μιλάνε», αλλά δεν σκέφτονται και ούτε νοιάζονται για το τι λένε, «μιλάνε» ότι γλώσσα τους μάθουν, αναπαράγουν ακούραστα και σταθερά όποιες φράσεις τους μάθουν για μερικά φιστίκια, αλλά το πιο βολικό απ όλα είναι πως αντιγράφουν ότι ακούν και έτσι αφού ζουν σταθερά μέσα στο περιβάλλον των ιδιοκτητών τους, μετά από λίγο καιρό δεν χρειάζονται «εκπαίδευση», λένε αυτόματα ότι ακούν. Ξεχωριστή ατραξιόν της χούντας είναι ένας μεγάλος πράσινος «Αλλαζονίου», που τον ονόμασαν «Γιώργο» προς τιμήν του δικτάτορα. Είναι αποκοιμιστικός, είναι θρασύς και ακούραστος μπορεί να επαναλαμβάνει πειστικά, σχεδόν αφοπλιστικά κάθε ψέμα, είναι σχεδόν ανθρώπινος.

«Το μνημόνιο βγαίνει», «Το μνημόνιο βγαίνει», «Το μνημόνιο βγαίνει» … Μπράβο Γιώργο είπε ο Μεγαλοτραπεζίτης πάρε ένα φιστίκι !

«Οι πολίτες συναινούν, έχουμε λαϊκή εντολή», «Οι πολίτες συναινούν, έχουμε λαϊκή εντολή», «Οι πολίτες συναινούν, έχουμε λαϊκή εντολή» … Μπράβο Γιώργο είπε ο ΣΕΒ πάρε ένα φιστίκι !

«Κινδυνεύει η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία», «Κινδυνεύει η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία», «Κινδυνεύει η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία» … Μπράβο Γιώργο είπαν σύσσωμοι οι Μεγαλοεργολάβοι πάρε ένα φιστίκι !

«Μερικές δεκάδες τραμπούκοι», «Μερικές δεκάδες τραμπούκοι», «Μερικές δεκάδες τραμπούκοι», «Μερικές δεκάδες τραμπούκοι», «Μερικές δεκάδες τραμπούκοι», «Μερικές δεκάδες τραμπούκοι», «Μερικές δεκάδες τραμπούκοι», «Μερικές δεκάδες τραμπούκοι», «Μερικές δεκάδες τραμπούκοι», «Μερικές δεκάδες τραμπούκοι», «Μερικές δεκάδες τραμπούκοι», «Μερικές δεκάδες τραμπούκοι», «Μερικές δεκάδες τραμπούκοι». «Μερικές δεκάδες τραμπούκοι» … Μπράβο Γιώργο είπαν σύσσωμοι οι ημέτεροι πάρε ένα φιστίκι !

Μαζί του εν χορώ οι υπόλοιποι χουντοδίαιτοι παπαγάλοι, άλλοι κρόζουν αποστηθισμένες «αναλύσεις» και υπαγορευμένες «αλήθειες», άλλοι μιμούνται σειρήνες πανικού, άλλοι απαγγέλλουν «κομματική ποίηση», άλλοι τραγουδάνε ναζιστικούς ύμνους και άλλοι κελαηδάνε πολιτικά ορθά. Καθένας ανταγωνίζεται τον άλλο για την εύνοια του αφεντικού και για περισσότερα φιστίκια.  Ο Γιάννης, ο Νίκος, ο Μπάμπης, ο Άρης …… παπαγάλοι με διάφορα χρώματα στο ίδιο μεγάλο κλουβί της «αντικειμενικής ενημέρωσης», κάνουν το «νουμεράκι» τους με απόλυτη αφοσίωση στη χούντα – εργοδότη.

Όμως, τα φιστίκια τελειώσανε αγαπητοί μου παπαγάλοι και στις πλατείες μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες φυτεύουν … Μαϊντανό !

Mind the Gap

http://wp.me/p1pa1c-att