Λαϊκή Συνέλευση: Ενημέρωση για το Χρέος

Posted on 1 Ιουνίου, 2011 11:35 πμ από

10


Ανάμεσα στις αποφάσεις της χθεσινής (31/5) Λαϊκής Συνέλευσης της πλ. Συντάγματος, ξεχωρίζει η εκείνη για ημέρα λαϊκής διαβούλευσης και ενημέρωσης σχετικά με το χρέος.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 31/5/2011 ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΛΑΪΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Πιθανότατα τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τη συνέλευση στο Σύνταγμα, αλλά και όλη την κοινωνία είναι δύο και από αυτά πηγάζουν όλα τα άλλα:

  • η αντιμετώπιση του προβλήματος του δημοσίου χρέους
  • η έλλειψη ή και απόλυτη απουσία δημοκρατικών διαδικασιών στη λήψη αποφάσεων σε αυτή τη χώρα (με δυο λέξεις αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς)

Για να αποκτήσει πλήρη γνώση ο λαός και να μπορεί να αποφασίσει δημοκρατικά και με καθαρή κρίση αποφασίσαμε:

Το συντομότερο δυνατό, ιδανικά το ερχόμενο Σάββατο (4/6), να οργανώσουμε μία ημέρα λαϊκής διαβούλευσης και ενημέρωσης με 4-5 καλεσμένους ομιλητές που να αναπτύξουν όλες τις αντίστοιχες απόψεις σχετικά με την αντιμετώπιση του χρέους και τη δανειακή σύμβαση του μνημονίου. Μετά από σύντομες και κατατοπιστικές παρουσιάσεις θα μπουν στη βάσανο των λαϊκών ερωτήσεων, που θα απαντούνται με σύντομο και περιεκτικό τρόπο.

Αν η ημέρα λαϊκης διαβούλευσης είναι επιτυχημένη θα επαναληφθεί.

Χρειάζεται εξοπλισμός, όπως μεγάλες μικροφωνικές και εξέδρες και ευρεία ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την ημέρα της λαϊκής διαβούλευσης.

Για το θέμα αυτό δημιουργήθηκε ανοιχτή ομάδα οργάνωσής του, για την οποία συμμετοχές μπορούν να κατατίθενται στη γραμματεία.

http://real-democracy.gr

Ζαphod

Short URL: http://wp.me/p1pa1c-ar6