Λαϊκή Συνέλευση πλατείας Συντάγματος – Ανταπόκριση[video]

Posted on 28 Μαΐου, 2011 3:05 μμ από

44


Μεταφέρει ο risinggalaxy

Θα προσπαθήσω να μη γράψω πολλά. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι όσο λιγότερα γράψω τόσο το καλύτερο. Όποιος-α διαβάζει θα πρέπει να καταλάβει ότι μόνο αν κατεβεί, συμμετέχει, μιλήσει στη συνέλευση η σε παρέες, γνωριστεί με αγνώστους και βρει παλιούς φίλους μπορεί να έχει πραγματική εικόνα. Ζούμε ιστορικές στιγμές. Και δεν μιλάω για την απόπειρα καπελώματος από τα 20 φυντάνια της ΧΑ(φέρτε σημαίες να φανούμε καμιά 50αρια). Ούτε για τα γηπεδικού τύπου συνθήματα που πολλοί φωνάζουν μη κάνωντας κάτι άλλο ουσιαστικότερο. Ούτε για τους Δαπίτες που ανεπισήμως ήρθαν να κάνουν παιχνίδι. Βλέπετε «αγαπητοί» ακροδεξιοί, οι δάσκαλοι της ΟΛΜΕ που τραμπουκίσατε επειδή φέραν το πανό τους να το στήσουν δίπλα στα άλλα είναι περήφανοι για αυτό που  είναι και δεν ντρέπονται. Δεν είναι τσουτσέκια κανενός πολύ απλά. Αυτό λοιπόν, το κάτι άλλο, το ουσιαστικό βρίσκεται στη μέση της πλατείας. Εκεί που έχουν στηθεί οι τέντες, η μικροφωνική και εκεί που κάθε βράδυ στις 9 στήνεται η Λαϊκή Συνέλευση με αμεσοδημοκρατικό τρόπο.

Πάνω από 3.000 κόσμος από τις 21:00 μέχρι και τις 02:00 που έφυγα(είχαν μείνει γύρω στους 400 να μιλάνε ακόμα).

[vimeo 24350083]

Χιλιάδες άλλοι περαστικοί που κοντοστάθηκαν, έστησαν αυτί,χειροκρότησαν και συγκινήθηκαν.Μίλησαν δεκάδες άνθρωποι σε ένα μεγάλο ημικύκλιο που περιελάμβανε: Άνεργους,εργαζόμενους,επισφαλείς,μετανάστες,λεύκους,εγχρωμους,φοιτητες,ηλικιωμένους κακοντυμένους και καλοντυμένους….οι πάντες.Η συγκίνηση πολλών ήταν έκδηλη. Πήρε το μικρόφωνο φίλος που ήρθα από τη Κάρπαθο για τη διαμαρτυρία και πρώτη φορά μίλαγε σε κόσμο για να πει τη γνώμη του. Ξέσπασε σε λυγμούς και είδα πολλούς συντρόφους μου και άγνωστους σε μένα να κλαίνε. Χαιρέτισε τη συνέλευση Ισπανός εργάτης μετανάστης χρόνια και αυτός στη Γερμανία και ξεσήκωσε θύελλα χειροκροτημάτων. Μίλησε 65χρονος άνεργος που του έχουν κόψει τα επιδόματα και το μόνο που ήθελε να μας μεταφέρει ήταν τα χαιρετίσματα από το γιο του που βρίσκοταν σε ανάλογη συνέλευση στο Παρίσι στη πλατεία της Βαστίλης. Ξανά κλάματα και επευφημίες. Κάποια στιγμή εκδιώχθηκε τραπεζάκι του KKE ΜΛ που στήθηκε δίπλα στη συνέλευση όπως και μέλη του ΠΑΜΕ που από ότι κατάλαβα μοίραζαν προκηρύξεις στη συνέλευση. Δεν το έχω λύσει ακόμα προσωπικά το θέμα αλλά μάλλον ούτε και η συνέλευση και είναι οπωσδήποτε κάτι που θα συζητηθεί παραπέρα. Το θέμα είναι να έχουμε υπομονή, γιατί πρέπει να γίνουν πολλά και με σωστό ρυθμό.

Αμέτρητες οι τοποθετήσεις για μια ακόμα φορά βρέθηκαν φίλοι που ζήτησαν συγνώμη για τη γενιά τους που παραδίδει έναν τέτοιο κόσμο στους νεότερους. Έγιναν τοποθετήσεις για το κείμενο του ψηφίσματος και συνδιαμορφώθηκε από όλους, μπράβο στα παιδιά του συντονισμού της συνέλευσης για τη πολύωρη εργασία τους. Έγιναν τοποθετήσεις για γενική απεργία διαρκείας. Ξανά θύελλα χειροκροτημάτων. Προτάσεις για να απαγκιστρωθούν τα σωματεία από τους εργατοπατέρες και να τα αναλάβουν οι εργαζόμενοι. Ξανά χειροκροτήματα.

Πάρθηκε απόφαση για ψήφισμα που θα καταδικάζει την επίθεση στα αδέλφια και της αδελφές μας στη Βαρκελώνη από τα ΜΑΤ.

Και άλλα και άλλα και άλλα…

Η ιστορία είναι εμείς. Δικό μας δημιούργημα. Κυοφορεί ξανά και η θα βγάλει τέρατα η θα βάλουμε θεμέλια για το μέλλον όλων μας. Αυτά.

http://wp.me/p1pa1c-alX

 

 

 Πρώτο ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης πλατείας Συντάγματος