Αναδημοσιεύει από το Αυτονομία Ενάντια Στη Βαρβαρότητα ο risinggalaxy
Βλέποντας την Ιβηρική χερσόνησο σε αναβρασμό, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, κυρίως νέων, να κατακλύζουν τις πόλεις Ισπανίας και Πορτογαλίας, αναρωτιόμαστε γιατί κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ήδη στην Ελλάδα. Γιατί συνεχίζουμε να σερνόμαστε πίσω από τα καθεστωτικά συνδικάτα και τα κομματικά σωματεία…Γιατί περιμένουμε να χυθεί αίμα στο δρόμο ώστε να ξεσπάσουμε την οργή μας…Γιατί δεν ξυπνάμε από το λήθαργο του καφέ, κλαμπ, παραλία…
Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική. Η διεθνής οικονομική σκηνή πιέζει την κυβέρνηση να συνεχίσει την αφαίμαξη των πολιτών, και αυτή ανταποκρίνεται με όλο και μεγαλύτερες μειώσεις μισθών, με όλο και μεγαλύτερη αύξηση φόρων, με όλο και μεγαλύτερη καταπίεση των ανθρώπων που ζουν στον ελλαδικό χώρο. Όλων των ανθρώπων όμως; Μα φυσικά και όχι…Η καταπίεση αφορά μόνο αυτούς που δεν έχουν τεράστια περιουσία, αυτούς που αφιέρωσαν 18 χρόνια και πλέον στα θρανία με αντάλλαγμα μία κάρτα ανεργίας, αυτούς που δεν συμμετείχαν στο φαγοπότι των δανείων.
Ακούμε διάφορες προτάσεις για αναδιάρθωση, κούρεμα, επιμήκυνση και κατόπιν τους τραπεζίτες να δηλώνουν πως η οποιαδήποτε τέτοια διευκόλυνση προς την ελληνική οικονομία θα σημάνει αναγνώριση χρεωκοπίας της και παύση του δανεισμού…Τι σημαίνει παύση δανεισμού; Σημαίνει κατάρρευση της εθνικής οικονομίας, σημαίνει απότομο πέρασμα σε μια κατάσταση που κανείς από τους νέους ανθρώπους δεν έχει βιώσει ποτέ, και η πλειοψήφία του πληθυσμού φοβάται… Έτσι αφηνόμαστε στα χέρια της “αυθεντίας” των οικονομολόγων, των οίκων αξιολόγησης, των πολιτικών, ελπίζοντας πως αυτοί θα βρουν μια λύση…
Ακούμε αριστερούς και δεξιούς να ζητάνε αποχώρηση του ΔΝΤ, κατάργηση του μνημονίου και επιστροφή στο χθες…Αυτά ακριβώς τα αιτήματα κρατάνε τον κόσμο φοβισμένο μπροστά στα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας, αυτά ακριβώς τα αιτήματα μάς προκαλούν το αίσθημα ενοχής απέναντι στο παρελθόν και το μέλλον μας, μας μετατρέπουν σευποταγμένα ποίμνια του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν αρχίζουν και τελειώνουν στο χρέος. Αντιθέτως, έχουν πολλές διαφορετικές ρίζες και καταλήγουν στο χρέος. Συστημική διαφθορά, αδιαφορία για τα κοινά, κοινωνική διάσπαση, χαμηλού επιπέδου εκπαίδευση, έλλειψη αλληλεγγύης μέσα στην κοινωνία, μας έχουν οδηγήσει στην λογική του “κοιτάμε το δέντρο του χρέους και των ελλειμμάτων και όχι το δάσος μιας ζωής-κυνηγητό”.
Είναι καιρός να αφήσουμε πίσω μας το φόβο για το αύριο. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε πως όλες οι ριζικές αλλαγές στην ιστορία δεν προήλθαν από ειδικούς και αυθεντίες. Αν βασιζόμασταν σε αυτούς θα ζούσαμε ακόμη σε ένα θεοκρατικό καθεστώς, ή θα λιθοβολούσαμε τους αντιφρονούντες, ή θα χρησιμοποιούσαμε ως γλώσσα μια αρχαία διάλεκτο ακόμη. Η κοινωνία εξελίσσεται και προκαλεί τις εξελίξεις. Η ιστορία είναι η ιστορία της κοινωνίας και όχι των ειδικών. Ας αναλάβουμε τις ατομικές και συλλογικές μας ευθύνες απέναντι στο σήμερα και στο αύριο. Ο μόνος τρόπος να αναδειχθεί μια νέα πραγματικότητα δεν είναι η καταφυγή στο βιβλίο ενός νεκρού ιδεολόγου, ο μόνος τρόπος είναι το άνοιγμα όλων σε όλους, είναι η αλληλεπίδραση στους δρόμους. Ας χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο ως μέσο διάδοσης και ενημέρωσης και ας ανυψωθούμε σαν άνθρωποι, ας επαναστατήσουμε!
Ή “έξοδος από την κρίση” δεν είναι η άνοδος των οικονομικών δεικτών, δεν είναι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη. Η έξοδος από την κρίση είναι η ηθική και κοινωνική επανάσταση. Είναι μια πλατεία γεμάτη νέους ανθρώπους που ενώνουν τις φωνές τους, είναι μια συνέλευση που πλημμυρίζει από ιδέες και δημιουργικότητα. Είναι ένας χώρος εργασίας όπου οι εργαζόμενοι δεν είναι εκτελεστές του προιόντος, αλλά συνδημιουργοί του. Είναι το βίαιο σπάσιμο της αλυσίδας που μας έχουν περάσει στο μυαλό, στην καρδιά και στα πόδια. Έχουμε ευθύνη για το ότι ζούμε έτσι…έχουμε ευθύνη και χρέος να επαναστατήσουμε!
ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ
ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
anti
21 Μαΐου, 2011 5:07 μμ
Πολύ καλο! Αναδημοσιεύω
Γιάννης Κ.
21 Μαΐου, 2011 7:23 μμ
παιδιά, εξέγερση χωρίς αιτήματα δεν υπάρχει…το κείμενο είναι γλυκανάλατο και κρατάει ίσες αποστάσεις από όλους…δεν είμαστε Ισπανία…Εκεί δεν έχει μπεί ακόμα το ΔΝΤ…Αν είναι να μαζευτούμε για να παίξουμε, εγώ θέλω η πλατεία να έχει και παιδική χαρά, ίσως σκοποβολή και συγκρουόμενα, μαλλί της γριάς κλπ….αλλιώς θα βαρεθώ…και μάλλον δεν θα έρθω…σόρρυ
Γιάννης Κ.
21 Μαΐου, 2011 7:26 μμ
…και τί σημαίνει «Άμεσα Δημοκρατία;» γιατί όχι «Άμεση Δημοκρατία»; ούτε κάν αυτό;…μπουρμπουλίθρες και σαπουνόφουσκες; οκ…αλλά αυτό δεν είναι εξέγερση…
dimi
21 Μαΐου, 2011 8:02 μμ
Ειναι και αυτο κατι.
Απο καπου πρεπει να γινει η αρχη.
dimi
21 Μαΐου, 2011 9:33 μμ
κ επισης , μια δημοκρατια υπηρξε, στην ιστορια.
αυτο γιατι με τις ταμπελες τα εχουμε κανει λιγο πουτανα 😉
lucarelli
21 Μαΐου, 2011 8:17 μμ
Ελπιδοφορα η κινητοποιηση τοσων χιλιαδων ανθρωπων,αλλα οταν το αιτημα των διαδηλωτων στην ισπανια ειναι η αλλαγη του εκλογικου νομου.Δεν μπορεις να περιμενεις και πολλα αν δεν ριζοσπαστικοποιηθει,διαφρετικα θα καταντησει πανηγυρι τυπου atenistas…Αλλο ανεξαρτητο και ακοματιστο και αλλο απολιτικο.Επισης αν δειτε το γκρουπ «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!! – DEMOCRACIA REAL YA, GRECIA» στο facebook κανεις αιτημα για να μπεις…εξεγερση με face control πρωτη φορα βλεπω… και επειδη δε μπορω τις ισες αποστασεις που κρατανε βαζοντας σε ενα τσουβαλι την αριστερα με την δεξια,ας κανουν εξεγερση με τα «εθνικια» που εχει γεμισει το γκρουπ τους…
Oblivion
21 Μαΐου, 2011 9:03 μμ
Αντιφασιστικός και αντιεθνικιστικός χαρακτήρας, απαίτηση για άμεση δημοκρατία και αυτονομία σε όλους τους τομείς.Στην πλατεία θα μπορέσουν αν γίνουν και ομιλίες και να στηθεί γενικότερα ένα ωραίο σκηνικό.Ρίχτε και εσείς όμως καμιά ιδέα.
Η αρχή είναι δύσκολη…
dimi
21 Μαΐου, 2011 9:51 μμ
Η (αμεση) δημοκρατια θα γεννηθει στις πλατειες κ στις ανοιχτες συνελευσεις.
Ποσοι ελληνες ειναι οντως αριστεροι ή δεξιοι?
Ας ειμαστε ρεαλιστες.
Η (αμεση) δημοκρατια δεν θα γεννηθει μεσα απο ανοιχτες-κλειστες συνελευσεις, μεσα απο τα blogs, μεσα απο το ιντερνετ, μεσα απο τα βιβλια.
Να κανουμε το φαντασιακο πραξη.
Ας μην μιζεριαζουμε αλλο, κ ας μην υπεραναλυουμε αλλο.. εχω βαρεθει τις συζητησεις, κ τις αναλυσεις.
ολοι εξω.
venceremos.
Oblivion
21 Μαΐου, 2011 10:15 μμ
Εγώ θέλω να δω ρε πούστη μου αν γίνει (που μακάρι) ,να δω αν θα έρθουν οι γραφικοί από το ΣΕΚ με τις χαρτινες πινακίδες πίσω στην πλάτη και την Εργατική Αλληλεγγύη στο χέρι.Θα φάνε φαπεςςςςςςς!
Julien Chaulieu
21 Μαΐου, 2011 10:46 μμ
Όλα ρεφορμιστικά, όλα πάνε για γκούλαγκ…
Oblivion
21 Μαΐου, 2011 11:24 μμ
Τι εννοείς?:P
Julien Chaulieu
22 Μαΐου, 2011 5:06 μμ
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6256839&publDate=20%2F5%2F2011
catalternative
22 Μαΐου, 2011 7:23 μμ
Αλλό είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας και αλλό το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας;; 😕
ammos
21 Μαΐου, 2011 10:37 μμ
κι εγω ειμαι υπερ πιο ριζοσπατικων ιδεων αλλα το κινημα στην ισπανια προχωραει πολυ καλα οπως φαινεται κα εχουν μερικες καλες προτασεις
http://realdemocracylondon.blogspot.com/2011/05/demands.html
το υποχρεωτικο δημοψηφισμα πχ που ειναι σε πληρη αντιθεση με την δικτατορια του υπουργειου οικονομικων στην ελλαδα που ψηφιζει τα μνημονια χωρις καν τους αλλους βουλευτες να ρωταει
στο “ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!! – DEMOCRACIA REAL YA, GRECIA” όντως πλακωσαν φασιστες και φυγαμε απο αυτη τη σελιδα
οπως εγγραψε και ο φιλος μας ο efor στο eagainst ¨Το ζήτημα είναι να βγουν στο δρόμο οι φοιτητές, οι μαθητές, αυτοί που σήμερα απέχουν από κάθε πολιτική πράξη. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αλλάξουμε τη φρασεολογία με την οποία απευθυνόμαστε δυστυχώς…Ακόμη και η έννοια “άμεση δημοκρατία” φαντάζει άγνωστη για το μεγαλύτερο μέρος των νέων.»
υπαρχει περιπτωση η γλωσσα των κομματων ή η πολιτικη γλώσσα να κραταει μακρυα από τους δρομους τους περισσοτερους που δεν ειναι φασιστες , απλως ανενημερωτοι.
Εχουμε μια λιστα αιτηματων και δεν υπαρχει λογος να μη κατεβουμε στο δρομο αν συμφωνουμε ολοι (εξαιρω τους φασιστες, αυτοι δεν παιζουν με τιποτα)
Julien Chaulieu
21 Μαΐου, 2011 10:44 μμ
και δεν παίζονται με τίποτα…
ammos
21 Μαΐου, 2011 11:02 μμ
δεν ειναι απολιτικ στυλ ατενιστας στη ισπανια.. απλως δεν θελουν τα κομματα. Το CNT πχ βρισκεται εκει και βοηθαει, τα αιτηματα τους δειχνουν πολιτικη σκεψη και εχουν ωραια νοοτροπια, ειναι ξεκαθαρο οτι θελουν ισοτητα και αληθινα δικαιωματα για ολους
Oblivion
21 Μαΐου, 2011 11:23 μμ
Ας μην κολλάμε στην έκβαση.Αυτό δεν το ξέρει κανένας.Καλύτερα ένας μάταιος αγώνας που λέει και το σύνθημα:P
Και ας μην αφήσουμε την τωρινή κατάσταση να γίνει εμπόδιο στο να πούμε αυτά που θέλουμε.Για ποιο λόγο να περιοριστούμε σε «ρεαλιστικές» προτάσεις?Το θέμα είναι να μπολιάσουμε το «κίνημα με ιδέες» που θα προκαλέσουν συζήτηση.Ο μαρκουζέ δεν έλεγε «είμαστε πραγματιστές και ζητάμε το απραγματοποίητο»?
ammos
21 Μαΐου, 2011 11:38 μμ
που ειναι οι ελληνες? στις καφετεριες??
να πωε κινητοποιουνται αμεσως οι ισπανοι…
ammos
21 Μαΐου, 2011 11:39 μμ
οι ιταλοι ηθελα να πω
ammos
21 Μαΐου, 2011 11:40 μμ
συγγνωμη, ισπανοι στην ιταλια ειναι
Xanadu
21 Μαΐου, 2011 11:42 μμ
Εδώ που έχουμε φτάσει εγώ λέω από το ολότελα καλη και η παναγιωταινα…. αρκει φυσικα τετοια κινηματα να μην λειτουργουν εκτονωτικα για τον κόσμο (και χωρις αυτο να σημαινει οτι η κριτικη προς διόρθωση δεν ειναι θεμιτη)
Γιάννης Κ.
22 Μαΐου, 2011 12:58 πμ
παιδιά είναι ωραίο το κίνημα στην Ισπανία και πάει καλά, αλλά οι συνθήκες εδώ είναι διαφορετικές…Εδώ έχουμε μνημόνιο, σκληρές ταξικές συγκρούσεις κι ένα φασισμό που ανεβαίνει, μια επαπειλούμενη χρεωκοπία που αν συμβεί δεν θα ξέρουμε ποιός μαχαιρώνει ποιόν στον δρόμο…Χρειάζονται κάποια αιτήματα πιό σαφή…2-3, όχι αναλύσεις και τακτικές…αλλά πρέπει να αποκλειστεί ο εθνικισμός και το φασισταριό που σηκώνει κεφάλι…Χρειάζεται κάποιο σύνθημα κάποια 2-3 βασικά αιτήματα…Για ποιό λόγο θα κατέβει ο άλλος στο δρόμο; Ο κόσμος φοβάται, γιατί οι συνθήκες είναι σκληρές και απρόβλεπτες…μπορεί να έχουμε αίμα κι ανεξέλεγκτες καταστάσεις…μη νομίζετε οτι η καταστολή και οι χρυσαυγίτες είναι τυχαία γεγονότα…Δεν ξέρω πραγματικά τι μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο…Να πέσει η κυβέρνηση; Να φύγει το ΔΝΤ; Να αλλάξει το σύνταγμα; πραγματικά δεν ξέρω…Η δική μου η επιθυμία είναι η γενικευμένη αυτοδιεύθυνση, αλλά δεν φτιάχνονται κινήματα με τις ατομικές μας επιθυμίες…Πάντως το κείμενο το βρίσκω υπερβολικά πλαδαρό και ασυνάρτητο σε σχέση με τις συνθήκες στην Ελλάδα…τη γνώμη μου λέω…
kapoios apo emas
22 Μαΐου, 2011 2:42 πμ
Φίλε Γιάννη Κ.,
Μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κάποιος με την αυριανή συγκέντρωση-κατασκήνωση-διαμονή στο Σύνταγμα (που δεν βλέπω γιατί να διαφωνεί), ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ. Το αίτημα είναι να γίνουν πολλαπλά δημοψηφίσματα (3-4) για τα πιο καυτά θέματα στην ελληνική κοινωνία: 1) Διαγραφή χρέους, 2) Ακύρωση Μνημονίου-Δανειακής σύμβασης, 3) έξοδος από ευρώ-ΕΕ, 4) Νέο Σύνταγμα, 5) Ακύρωση βουλευτικής ασυλίας.
Μπορεί να μας αρέσουν ή όχι, αλλά τα αιτήματα είναι εδώ. Εγώ πιστεύω ότι το κεντρικό αίτημα «ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ» είναι κομβικό.
Δεν έχω ψευδαισθήσεις και δεν είμαι στους οργανωτές αυτού του κινήματος, αλλά εννοείται ότι αύριο θα είμαι στο Σύνταγμα και για όσο χρειαστεί. Εκεί θα συζητήσω με όλους τους άλλους για όλα και εκεί θα συναποφασίσω σε συνελεύσεις. Και αν το εγχείρημα πιάσει, θα δώσω ότι έχω και δεν έχω και θα παλέψω να πάρει την καλύτερη τροπή για την γενική ανατροπή του συστήματος.
Εγώ δεν θα κάτσω στο PC μου να μεμψιμοιρώ και να κάνω κριτικοί στους άλλους. Και νομίζω ότι το ίδιο πρέπει να κάνουμε όλοι. ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ!
(ΥΓ: Όσοι «είμαστε » «επαγγελματίες κινηματίες» εδώ και χρόνια δεν πετύχαμε ως τώρα να βγάλουμε τον κόσμο μαζικά στους δρόμους. Ας μη μένουμε στα ίδια και στα ίδια γιατί αργά και σταθερά μετατρεπόμαστε σε συντηρητικά άτομα, που φοβούνται ότι το καινούργιο… Κάπως έτσι, πρώην επαναστάτες και αντάρτες έγιναν ΚΚΕ, Συνασπισμός, ΠΑΣΟΚ και η γνωστή πολιτική μπόχα… Ας μην τους μοιάξουμε με άλλο τρόπο…)
Γιάννης Κ.
22 Μαΐου, 2011 12:21 μμ
δε διαφωνώ μαζί σου κάποιε από εμάς, αλλά δεν μπορώ να ισοπεδώνω τα πάντα, αυτό είναι φτηνός λαϊκισμός…το όλοι φταίνε, και όλοι τα ίδια είναι, είναι λογική Πάγκαλου και Χρυσής Αυγής…και είναι μάλιστα τόσο «αυτοενοχικό» που δεν κατεβάζει κανέναν στον δρόμο!…εγώ αυτό που λέω είναι απλό: το οτι δεν έχουμε εξέγερση στην Ελλάδα πολλοί το ερμηνεύουν στο «επειδή μαζί τα φάγαμε»…θέλουν σώνει και καλά να ενοχοποιήσουν όλον τον κόσμο…Εγώ έδωσα μια άλλη ερμηνεία, οτι ο κόσμος ελπίζει σε άλλη λύση, πολιτική κι όχι εξεγερσιακή, γιατί φοβάται Λιβύη και Συρία, και δεν είναι καθόλου σίγουρος για νικηφόρα έκβαση, δεν είναι σίγουρος για Αίγυπτο ή Τυνησία…Στην Ισπανία θέλουν να προλάβουν μην πέσουν στα σκατά, εμείς είμαστε ήδη μέσα…Δεν κρίνω κατ’ ανάγκη αρνητικά την συστολή του κόσμου στην Ελλάδα…μπορεί στην τελική να είναι και κάτι θετικό…μπορεί και να εγκυμονεί κάτι που ούτε καν το φανταζόμαστε…
johnk
22 Μαΐου, 2011 1:33 μμ
Γιαννης Κ. εδω johnk..Tα αιτηματα τα δημιουργει η ιδια η κατασταση,δεν υπαρχουν απο πριν..Εχουν βαλει καποια ορια οπως το οτι δεν θα απαγορευτει η συμμετοχη σε καποιον, οτι ειναι ακομματιστη χωρις σημαιες και παπαρες κλπ αλλα μεσα απο την αναοιχτη συνελευση θα βγει ενα διαφορετικο μανιφεστο απο αυτο της Ισπανιας..Ακομα και μονο για την ΕΛΕ να ειναι-εμενα μου φαινεται ρεφορμιστικο- αλλα συνηδητοποιεις ποσο σημαντικο ειναι και ποση πιεση θα ασκησεις ετσι..5 μερες στο Συνταγμα με σκηνες και καθε μερα απειρος κοσμος?
*Εξαιρω τις προβοκατσιες που θα γινουν
*Τωρα το ζητημα των εθνικιστων..Κατ’αρχας ζητειται να μην υπαρχουν σημαιες..Κατα δευτερον αν πανε πολλοι απο μας/σας θα θεσουν αντιρατσιστικα και αντιφασιστικα πλαισια..Ακομα και αν εκφρασει καποιος τετοιο λογο θα φαει γιουχαρισμα και μπουλο..Ετσι θα ξεκαθαρισει λιγο το τοπιο αλλα πιστευω θα μαζεψει κοσμο που δεν ειχε ξανατολμησει..
Αξιζει η προσπαθεια παιδια..
johnk
22 Μαΐου, 2011 1:37 μμ
Οσο για το ολοι φταινε ετσι ξεκινησε και εδω στην Ισπανια αλλα με τη συζητηση και τις τοποθετησεις φανηκε οτι ολοι μιλανε για τα 2 κομματα εξουσιας..Δεν ειπαν ολοι φταινε και εννοουσαν το κομμουνιστικο αλλο που δεν βγαινει ο αλλος να βγαλει Δ.Τ. του κομματος του..Μπορουμε μια φορα να απαγκσιτρωθουμε ..Να δοκιμασουμε..Ο κοσμος στις κλασικες πορειες ΔΕΝ κατεβαινει και αυτο φανηκε και την 11 Μαη..Και ενας λογος ειναι οτι φοβαται τη βια..
ΤρελοΠετρής
22 Μαΐου, 2011 11:01 μμ
Θα καταχραστώ για άλλη μια φορά τη φιλοξενία του χώρου αυτού και θα αντιγράψω μήνυμα μου από άλλο thread επειδή εκεί είναι κάπως παλιότερη η ανάρτηση και φοβάμαι ότι θα το φάει η μαρμάγκα…
==============
Σίγουρα τέτοιες εκδηλώσεις μας γεμίζουν με αισιοδοξία και προβληματισμό. Χωρίς να θέλω να επεκταθώ σε αναλύσεις πολιτικο-κοινωνικής φύσης (μιας και δε το κατέχω το άθλημα 😛 ) θα ήθελα να μοιραστώ την αγωνία μου σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στον άμοιρο αυτό τόπο.
Στον μικρόκοσμο μου, αυτόν των φοιτητικών αμφιθεάτρων, προσπάθησα να δημιουργήσω συνθήκες τύπου άμεσης δημοκρατίας. Το εγχείρημα μου το επεξεργάζομαι εδώ και ένα χρόνο και εντυπωσιάστηκα από το “μανιφέστο” αυτό καθώς σε πάρα πολλά σημεία με έβρισκε σύμφωνο.
Κατέληξα σε μια συνολική πρόταση αναμόρφωσης της οργανωτικής δομής του φοιτητικού συλλόγου. Σε αρκετούς δε θα τους φανούν και πολύ ουσιώδη τα όσα αναφέρονται. Τα ανάρτησα διότι ενδεχομένως να υπάρχουν μεταξύ των αναγνωστών σας φοιτητές μικρής ηλικίας που προβληματίζονται από τον τρόπο που λειτουργεί ο συνδικαλισμός στις φοιτητικές αίθουσες. Τροφή για σκέψη λοιπόν…
http://mit-revolution.net/smf/index.php?topic=160
Stamatis
24 Μαΐου, 2011 9:32 μμ
Τα κινήματα είναι ζωογόνηση της κοινωνίας και εστία δημιουργίας πολιτικής σκέψης! Ας μας πει επιτέλους το ΚΚΕ αν η «δικτατορία του προλεταριάτου» είναι ή όχι δημοκρατία. Κι επειδή δεν είναι (γι’ αυτό χρησιμοποιείται ο όρος «δικτατορία του προλεταριάτου» — συγκρίνετέ το με έναν πιθανό όρο «δημοκρατία του προλεταριάτου»), έχω συντάξει εδώ μια απάντηση για τους κομμουνιστές που θέλουν να είναι αριστεροί και προοδευτικοί.
http://www.facebook.com/note.php?saved&¬e_id=217046521652884