Κείμενο Γενικής Συνέλευσης Γρανάδας

Posted on 21 Μαΐου, 2011 4:39 μμ από

3


Αναδημοσιεύει από το athensindymedia ο risinggalaxy 

Βάση αυτού του κειμένου που ακολουθεί λειτουργεί η ανοιχτή συνέλευση 12000 ατόμων στη γρανάδα στην πλατεία δημαρχείου.τους επαναστατικούς μας χαιρετισμούς σε όλη την ελλάδα.
Que no nos representan
Δεν μας αντιπροσωπεύουν

Συμφωνίες της ανοιχτής συνέλευσης 17 Μαΐου 2011, Γρανάδα Minimum Η συνέλευση διακηρύσσεται Α-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ, Α-ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ Α-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ Δεν αρνούμαστε πως τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτή, μπορούν να ανήκουν σε τέτοιου είδους οργανώσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό το κίνημα βρίσκεται έξω από τις εν λόγω οργανώσεις και γι’αυτό είναι εντελώς ανεξάρτητο απ’ αυτές. Με τον ίδιο τρόπο άτομα που μπορούν να ανήκουν σε κάποια οργάνωση καλούνται να συμμετέχουν. Όμως σε καμία περίπτωση, το κίνημα αυτό δεν θα αποτελέσει χώρο διάδοσης και προώθησης των παραπάνω οργανώσεων αλλά θα είναι ένα σημείο συνάντησης με σκοπό να κατευθύνουμε την αγανάκτησή μας και μια μορφή κοινωνικής αυτοοργάνωσης. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε ταμπέλες,σημαίες και οργανωτικές ηγεσίες σε αυτό το κίνημα.

*Το κίνημα αυτό έχει ειρηνικό χαρακτήρα και με τον ίδιο τρόπο οι δράσεις μας θα είναι ειρηνικές. Αν μας απαντήσουν με βία, η στάση μας θα είναι πάντα της μη βίαιας αντίστασης. *Θέλουμε να επανακτήσουμε την δημιουργικότητά στις μορφές δράσεις μας. Να επανακτήσουμε την πρωτοβουλία και μαζί της την ικανότητά μας να δημιουργούμε.

*Θέλουμε να φτάσουμε σε όλη την κοινωνία. ‘Ολοι και όλες είναι προσκεκλημένοι, να συζητήσουν , να δημιουργήσουν και να είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό το κίνημα.

*Η ευθύνη του κινήματος είναι συλλογική: στις αποφάσεις και τις δράσεις που πραγματοποιούνται, όπως και στις θετικές ή αρνητικές συνέπειες που αυτές μπορεί να έχουν.

*ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΊ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΑ MINIMUM *

Πρωταρχική μορφή οργάνωσης και χώρος λήψης αποφάσεων θα είναι η ανοιχτή γενική συνέλευση. Στις συνελεύσεις θα υπάρχει συντονιστής, σεβασμός στον ομιλητή και καταγραφή των πρακτικών, ώστε όλοι να θυμούνται τα συμφωνηθέντα και να μπορούν να πληροφορούνται οι απόντες.

*Αν κληθεί αναγκαίο θα δημιουργηθούν ομάδες δράσεις, που θα διαμορφώνουν προτάσεις και θα αντιμετωπίζουν τα τεχνικά προβλήματα. Οι προτάσεις θα συζητιούνται, θα συνδιαμορφώνονται και θα αποφασίζονται στην γενική συνέλευση. Ακόμη, στις ομάδες δράσεις θα υπάρχει συντονιστής/στρια, σεβασμός στον ομιλητή και καταγραφή των πρακτικών. *Οι συντονιστές οι υπεύθυνοι των πρακτικών θα εναλλάσονται για να ενδυναμώσουνε τις διαδικασίες της δημοκρατίας και της μάθησης.

*Στόχος μας είναι η διάδοση σε γειτονιές, σε χώρους εργασίας και αυτοοργάνωσης κλπ. Όπως επίσης , σε ελεύθερα και αποκεντρωμένα δίκτυα σε εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης. Τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης θα ενημερώνονται μέσα από ανακοινώσεις και προσκλήσεις για τις δράσεις που θεωρούμε απαραίτητες. Είμαστε σε συνεχή διάλογο και επικοινωνία. Αφετηρία μας είναι η αλληλεγγύη με άλλες πόλεις και τα προβλήματα που μπορούν να έχουν οι πολίτες τους (ως συλληφθέντες). Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό καθώς και σε προώθηση όλων των δράσεων.

Συμφωνίες συνέλευσης, 17 Μαΐου 2011

http://wp.me/p1pa1c-adx