Η Ρουάντα, το κέντρο της Αθήνας και οι άνθρωποι «κατσαρίδες»

Posted on 19 Μαΐου, 2011 4:14 μμ από

13


Jοan Miro "Ο αστυνόμος"

Διαβάζοντας εχθές το κείμενο της Δέσποινας Κουτσούμπα «Απλώς Ανατριχιαστικό» , έμεινα άναυδος -όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι που διάβασαν το τι ειπώθηκε μέσα στο Δημαρχείο της Αθήνας:

“Τα πράγματα είναι απλά: όταν στο σπίτι σου μπαίνουν κατσαρίδες, δεν τρέχει όλη η οικογένεια να τις κυνηγάει μία μία. Κάνεις απεντόμωση. Το ίδιο και στο κέντρο της Αθήνας. Πρέπει να διώξουμε όλους τους λαθρομετανάστες”…

Μόνο που έχοντας προσωπικά ασχοληθεί και διαβάσει για τη γενοκτονία της Ρουάντα θα μου επιτρέψετε να πω πως η ανατριχίλα που ένιωσα ήταν κάτι πιο βαθύ. Πιο βαθύ γιατί θυμήθηκα το ιστορικό της γενοκτονίας. Το πως τα Μ.Μ.Ε. στη Ρουάντα βοήθησαν στην ηθική αποκτήνωση των ακροατών τους αποκαλώντας τους Τούτσι … «κατσαρίδες».

Τα ίδια αυτά Μέσα εκτός από την προπαγάνδα βοήθησαν στην οργάνωση και την διεξαγωγή των σφαγών.

Στη Ρουάντα η κεντρική κυβερνητική και παρακρατική γραμμή ήταν πως οι Τούτσι ήταν κατσαρίδες και έπρεπε να τελειώνουν με αυτούς. Οι σφαγές έγιναν στη βάση του χρώματος του δέρματος. Ποιο ανοιχτόχρωμοι οι Τούτσι, ποιο σκουρόχρωμοι οι Χούτου. Σας θυμίζει τίποτα από το κέντρο της Αθήνας;

Η σφαγή έγινε αποτελεσματικότερη με το στήσιμο ειδικών παρακρατικών ομάδων που είχαν σαν βάση τις γειτονιές και βαθμούς συγγένειας. Η γενοκτονία οργανώθηκε σε κεντρικό επίπεδο, με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας και τα αδιάφορα σφυρίγματα του ΟΗΕ.

Και τώρα πίσω στην Αθήνα..

Εδώ και μήνες πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως οι Γιατροί του Κόσμου αντιμετωπίζουν τη κατάσταση στην Αθήνα ως ανθρωπιστική κρίση. Αυτό σημαίνει ότι έρχονται ομάδες γιατρών στην Αθήνα όπως θα έκαναν για καταστάσεις σε χώρες της Αφρικανικής ηπείρου ή και αλλού. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά, τα συμφέροντα real estate που θέλουν να έχουν το πρώτο λόγο στο κέντρο των Αθηνών  αλλά και το οργανωμένο έγκλημα που λυμαίνεται το εμπόριο λευκής σαρκός, απαγορευμένων ουσιών και παροχής προστασίας, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η παραβατικότητα που κάνει αφόρητη τη ζωή των εργαζόμενων κατοίκων του κέντρου, έχει συγκεκριμένη διάρθρωση, ιεραρχίες, κίνητρα και στόχους. Αυτά δεν τα λέει κάποιος «αριστερός» «αναρχικός» «ευαίσθητος» και «θολοκουλτουριάρης» αλλά η ίδια η Ε.Υ.Π.

Και όμως εκεί που στράφηκε η «οργή» των νεοναζιστών, των αγανακτισμένων δεξιών και των Μ.Μ.Ε. των αφεντικών ήταν -δια μέσου της γενίκευσης- στο πόσο σκούρος είναι κάποιος ή στο πόσο «‘ύποπτος» φαίνεται.. σας θυμίζει κάτι;

Αλήθεια γιατί δεν στρέφεται η «οργή» των «ελλήνων» προς το οργανωμένο έγκλημα; Το οποίο από ότι φαίνεται έχει και διεύθυνση και τηλέφωνο.

Γιατί ακούμε μόνο για τις θρησκευτικές και τις εμφανισιακές διαφορές;

Πόσες σκέψεις μπορούν να περάσουν από το μυαλό σου όταν έχεις εξώφυλλα σαν αυτά του Κυριακάτικου Πρώτου Θέματος και δηλώσεις σαν και αυτές στο δημαρχείο της Αθήνας; Όταν ακούς για ανθρώπους «κατσαρίδες» και έχεις δει και διαβάσει για την Ρουάντα;

Όσοι ζούμε στο κέντρο της Αθήνας ξέρουμε πως η πραγματικότητα σε πολλές περιοχές έχει γίνει αβίωτη. Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων αναπαράγει και έλκεται από το νεοναζιστικό λόγο. Ναι αυτός ο λόγος είναι νεοναζιστικός. Είναι ελκυστικός και καταφέρνει σιγά σιγά να κάνει ανθρώπους συνένοχους σε μια γενοκτονία που συντελείται. Χιλιάδες πνίγονται στα νερά της Μεσογείου και χιλιάδες καταλήγουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή ως δούλοι να μαζεύουν τα λαχανικά της Ευρώπης όπως ακριβώς γίνεται στη Μανωλάδα. Μπορεί η λέξη γενοκτονία να μην είναι δόκιμη γιατί αυτοί οι μεγαθάνατοι δεν έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά διαλογής με βάση την εθνοτική καταγωγή. Έχουν όμως ένα άλλο πολύ πιο κύριο χαρακτηριστικό. Είναι μάζες εξαθλιωμένων που δεν μπορούν πλέον να ανήκουν ούτε στην εργατική τάξη. Περισσεύουν από το καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής όπως ακριβώς περισσεύουν οι χιλιάδες απόφοιτοι πανεπιστημίων που ψάχνουν για εργασία.

Τους στερήθηκε το δικαίωμα να μείνουν στη πατρίδα τους και να ζήσουν όπως αυτοί θέλουν. Είτε από δικτατορίες που στηρίξαμε ως Δύση, είτε από πολέμους που κάναμε για να έχουμε πρόσβαση στις περιοχές τους για γεωστρατηγικούς λόγους που έχουν να κάνουν με το κέρδος των καπιταλιστών και μόνο.

Ο κάθε Πάγκαλος προσπαθεί να μας κάνει να αισθανθούμε συννένοχοι που συνέβει το μεγάλο φαγοπότι παρότι δεν φάγαμε τίποτα εμείς.

Ακριβώς το ίδιο προσπαθούν κάνουν τώρα με τη γενοκτονία που συντελείται στα σύνορα της Δύσης και στα γκέτο των Μητροπόλεων. Θέλουν να μας κάνουν να σηκώσουμε εμείς το χέρι. Να αρχίσουμε να βλέπουμε και εμείς τους πιο εξαθλιωμένους από εμάς ως κατσαρίδες γιατί ακριβώς έτσι βλέπουν και αυτοί τους εργαζόμενους, τους ανασφάλιστους και τους επισφαλείς.

Αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι θα πρέπει να αλλάξουμε τη καθημερινότητα μας. Αυτό δεν γίνεται με τακτικές γενοκτονίας, επιστροφή στο ναζισμό και Καμίνειες κουτοπονηριές για «ανάπτυξη» ανάπλαση» και άλλα τέτοια.

Γίνεται με το να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους:

Δικαίωμα στην ασφάλεια όλων. Δικαίωμα στο να περπατάμε στο δρόμο ελεύθεροι χωρίς να μας τη πέφτουν ούτε μικροσυμμορίτες ούτε φασίστες.

Οργανωμένο έγκλημα με την ανοχή και σύμπραξη κομματιών της αστυνομίας.

Προσπάθεια εγκαθίδρυσης στις περιοχές του κέντρου κλίματος φόβου από ομάδες που βρίσκονται στις παρυφές του Κράτους με την ανοχή και στήριξη της αστυνομίας.

Οργανωμένα συμφέροντα real estate που προσδοκούν αγορές ακινήτων και γής για ένα κομμάτι ψωμί με το πρόσχημα της ανάπλασης. Ότι έγινε και σε περιοχές όπως ο Κεραμεικός, το Γκάζι και σε μικρότερο βαθμό στο Μεταξουργείο.

Γεωστρατηγικά συμφέροντα που καλούνται να εξυπηρετούν οι κυβερνήσεις σε βάρος των εργαζομένων. Είτε αυτοί βρίσκονται στα τηλεφωνικά κέντρα των πολυεθνικών για 500ευρώ είτε βρίσκονται πνιγμένοι σε παραπόταμους του Έβρου στη προσπάθεια τους να ταΐσουν τις οικογένειες τους.

Θα μιλήσουμε για αυτά και για τη καθημερινότητα μας ή θα λέμε «να οι κατσαρίδες, ευτυχώς είμαι ανώτερος»…. ώσπου να μας λιώσει και εμάς η μπότα του ΔΝΤ;

Ούτε «κατσαρίδες» ούτε «εντομοκτόνα». Συμμετοχή στην καθημερινότητα μας. Αλλά κάποιους αυτό δεν τους συμφέρει….

risinggalaxy

http://wp.me/p1pa1c-a9w

Για όσους θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τη γενοκτονία της Ρουάντα :

[http://video.google.com/videoplay?docid=6433789978304398721#]