Ελευθερουδάκης: Εγκαίνια με 18 απολύσεις – Μπουφές για τους χορτάτους

Posted on 19 Μαΐου, 2011 4:09 πμ από

5


Είχα τη ευχαρίστηση να καλύψω τη παρέμβαση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής στα εγκαίνια του καινούργιου καταστήματος του Ελευθερουδάκη επί της Πανεπιστημίου. Η παρέμβαση γίνεται μετά το πογκρόμ απολύσεων που εξαπολύθηκε απο την εργοδοσία και που άφησε 18 εργαζόμενους χωρίς δουλειά.

Να σημειωθεί ότι και οι υπάλληλοι που δούλευαν εκείνη την ώρα είναι απλήρωτοι εδώ και ένα μήνα.

Το σώου των εγκαινίων περιελάμβανε επισήμους, λυγερόκορμες κυρίες, κοστούμια, κρασί και καναπεδάκια αλλά και μια διμηρία των ΜΑΤ λίγο πιο πέρα, μερικούς ειδικούς φρουρούς, μια μηχανή της ΕΛ.ΑΣ και… τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Πρέπει να ομολογήσω ότι ο μπουφές ήταν ο πιο καλά φρουρούμενος μπουφές τουλάχιστον του λεκανοπέδιου.

Σε εκείνο το πεζοδρόμιο λοιπόν ήταν όσοι για τους οποίους τα λεφτά όντως υπάρχουν.

Στο απέναντι πεζοδρόμιο βρίσκονταν οι εργαζόμενοι, άνεργοι, απολυμένοι και επισφαλείς για τους οποίους υπάρχουν μόνο η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, η εργοδοτική τρομοκρατία και τα επόμενα μέτρα του ΔΝΤ.

Οι υπάλληλοι Βιβλίου-Χάρτου Αττικής είχαν φέρει μαζί τους μικροφωνική η οποία και χάλαγε το γιορτινό κλίμα στους «απέναντι» ενώ μοιράζονταν κείμενα για τις απολύσεις και τα τεκτενόμενα. Το άκρως ενθαρρυντικό ήταν η αποδοχή και οι αντιδράσεις του κόσμου. Άλλοι συμφωνούσαν, άλλοι στέκονταν να μάθουν και κάτι παραπάνω ή να δουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει ενώ υπήρξα μάρτυρας σε δύο περιπτώσεις όπου διερχόμενοι περαστικοί έβριζαν το κυριλέ θεατράκι των εγκαινίων. Μοναδική παραφωνία μια κυρία η οποία ενω έβρισε για τις απολύσεις των εργαζομένων άρχισε να τσαμπουνάει στο κόσμο που περίμενε να περάσει το φανάρι, περί Εβραίων που ελέγχουν το κόσμο και εβραϊκής καταγωγής του πρωθυπουργού και άλλα τέτοια φαιδρά. Από εμένα την απάντηση της την πήρε αν και νομίζω ότι θα λέει ότι έπεσε σε πράκτορα του Σόρος και των Μασόνων..ας είναι.

Κάποια στιγμή οι εργαζόμενοι πέρασαν απέναντι και έκατσαν μπροστά στις εισόδους του καταστήματος φωνάζοντας συνθήματα για την αλληλεγγύη των εργαζομένων, ενώ δεν έλλειψαν και κάποιες μικρές αντεγκλίσεις με τους «υπεύθυνους» του καταστήματος.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το πανηγυράκι του Ελευθερουδάκη λοιπόν χάλασε. Χάλασε από την αλληλεγγύη των εργαζομένων στους απολυμένους. Από τα συνθήματα και το μοίρασμα κειμένων και από τις θετικές για την παρέμβαση αντιδράσεις των περαστικών.

Βέβαια δε ξέρω κατά πόσο χάλασε το κέφι των αστών μέσα στο κατάστημα , μιας και τέτοιου είδους εκδηλώσεις προσφέρονται, για ένα χαλαρό απογευματάκι με κουβεντούλα, στις πλάτες 18 απολυμένων. Ε δεν θα περίμενε κανείς και τίποτα περισσότερο από αυτούς…

Το πανό του σωματείου ήταν εύγλωττο.. :

«Τα εγκαίνια κόστισαν 18 απολύσεις ..καλορίζικο»

Το δυναμικό παρόν έδωσε και ο σύντροφος Λουκάνικος, πιστός στα ραντεβού του με το κίνημα.

Να ευχηθώ καλή συνέχεια από τη μεριά μου στους συναδέλφους του σωματείου και πάντα τετοια , δυναμικά και αλληλέγγυα.

risinggalaxy