Από πότε τα ΜΑΤ πληρώνονται για να κατεβάζουν αφίσες; (video)

Posted on 19 Μαΐου, 2011 12:04 πμ από

4


Μεταφέρει από το athensindymedia και σχολιάζει ο risinggalaxy

Aφήγηση από την χθεσινή αφισοκόλληση και προσαγωγή στην ΓΑΔΑ


Η συλλογική αφισοκόλληση του απογεύματος της Τρίτης 18/5, μαζί με μοίρασμα κειμένων (μοιραζόταν η αφίσα σε Α4), από δεκάδες συντρόφισσες και συντρόφους, από διάφορες συλλογικότητες, είχε το νόημα από τη μία της ανοιχτής κοινωνικής απεύθυνσης για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και από την άλλη το πέρασμα από τον άξονα εκείνο της πόλης που τις τελευταίες μέρες εκδηλώθηκαν εκτεταμένα ρατσιστικά πογκρόμ.

Η αφισοκόλληση κατέβηκε καταρχήν από την οδό Ηπείρου και έστριψε στην Γ’ Σεπτεμβρίου με κατεύθυνση προς την πλατεία Βικτωρίας. Πέρα από τις αφίσες και τα κείμενα σβήνονταν επίσης και φασιστικά συνθήματα και σύμβολα, τα οποία υπήρχαν κυρίως γύρω από το σημείο δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη. Στο επόμενο τετράγωνο, στη διασταύρωση Γ’ Σεπτεμβρίου & Ιουλιανού, εμφανίστηκαν δεκάδες μηχανές ΔΕΛΤΑ & ΔΙΑΣ οι οποίες μας ακινητοποίησαν. Μέσα σε λίγα λεπτά δεκάδες ακόμα μηχανές της αστυνομίας, περιπολικά και διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο, ενισχύοντας τον περιμετρικό αποκλεισμό μας.

Η εντολή είχε έρθει από τα κεντρικά της Κατεχάκη και αφορούσε ουσιαστικά στην πολιτική απαγωγή μας από τον δρόμο. Στην απομάκρυνση του κόσμου και του λόγου της αλληλεγγύης από τις πολύπαθες γειτονιές του κέντρου. Εκεί που για μια βδομάδα, με κρατική κάλυψη και συνδρομή, νεοναζιστικές συμμορίες εκδήλωναν τις αιμοδιψείς, μισάνθρωπες και δολοφονικές τους διαθέσεις.

Κατόπιν μας μετέφεραν στη ΓΑΔΑ με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων. Η φασαρία για την αδιανόητη απαγωγή μας μεταφέρθηκε από τον δρόμο στον 6ο όροφο του τμήματος «ασφάλειας κράτους και πολιτεύματος» της ΓΑΔΑ. Το κλίμα μεταξύ μας ήταν πολύ καλό και συλλογικό και παρά την ταλαιπωρία η διάθεση ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένη. Κάποιοι κόλλησαν 2 αφίσες στο διάδρομο και στο κελί που μας κρατούσαν.

Όταν μετά από ώρες μας άφησαν ελεύθερους, μαζί με αλληλέγγυους και αλληλέγγυες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την ΓΑΔΑ, κατηφορίσαμε όλοι μαζί την Αλεξάνδρας, πραγματοποιώντας αφισοκόλληση και στα δύο πεζοδρόμια. Γελοία φιγούρα, ο επικεφαλής-αξιωματικός μιας διμοιρίας των ΜΑΤ που μας ακολουθούσε από απόσταση, τον οποίο εντοπίσαμε στα μέσα της διαδρομής να κατεβάζει τις αφίσες από την πλευρά της καθόδου της Αλεξάνδρας. Άλλο ένα παράδειγμα «υπέρβασης καθήκοντος» και συγγένειας (αν όχι ταύτισης) αντιλήψεων με τα φασιστοειδή φιλαράκια τους.

Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν… αλληλεγγύη ή φόβος.

Αφίσα κολλημένη πάνω από τον πάγκο που παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα

Αφίσα στο κρατητήριο του 6ου ορόφου, στο τμήμα "ασφάλειας κράτους και πολιτεύματος".

Και μερικές δικές μου ερωτήσεις με την αφέλεια που με διακρίνει:

Από πότε οι χουλιγκάνοι των ΜΑΤ καθαρίζουν αφίσες;

Είναι μέσα στα «καθήκοντα» της «υπηρεσίας» ;

Γιατί καθαρίζουν μόνο πολιτικές αφίσες και δεν κατεβάζουν αφίσες από σκυλάδικα, στρηπτιζάδικα ή και μεγάλες διαφημιστικές που είναι και παράνομες και κοστίζουν ζωές;

Είναι ή δεν είναι ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση και πράξη το κατέβασμα πολιτικών αφισών από τα «εντεταλμένα» «όργανα» του κράτους;

Αυτή η ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση από στρατιωτικοποιημένο σώμα της «αστυνομίας» είναι άνωθεν εντολή ή κάποιος έτσι κάβλωσε και αυτό έκανε;

Αν έτσι «καβλώνει» και έτσι πράτει μια διμοιρία οπλισμένη μέχρι τα δόντια στο κέντρο της Αθήνας, θα θέλαμε -φαντάζομαι- οι περισσότεροι μια ξεςκάθαρη απάντηση..

Πόσο ελέγχεται η αστυνομία από το υπουργείο;

Αν δεν ελέγχεται πλήρως τότε σε τι βαθμό συμβαίνει;

Ποιός ευθύνεται ; Ποιος γνωρίζει ;

Προφανώς οι ερωτήσεις είναι για κόσμο που δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και δεν είναι και αναγκασμένος να ξέρει τη πραγματικότητα της καταστολής. Είτε γιατί δεν την έχει βιώσει η γιατί (και δικαιολογημένα) πιστεύει ότι η «αστυνομία» κάνει το «έργο» της.

Από εκεί και πέρα όμως ξεκινάει η κουβέντα για το ποιος συντηρεί ,ανέχεται, πριμοδοτεί, συμπλέει και ευθύνεται για τις τακτικές παρακράτους που εφαρμόζονται.

Διότι περί αυτού πρόκειται. Για πρακτικές ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ.

Είτε με πολιτική εντολή είτε με εντολή παράκεντρου.

Advertisements