Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Στρος Καν

Posted on 17 Μαΐου, 2011 4:35 μμ από

4


του Γιάννη Καλαϊτζή

Γράφει ο Λένιν Κοκκίνου

Αναπάντεχη τροπή παίρνει το σκάνδαλο της εικαζόμενης απόπειρας βιασμού μίας νεαρής καμαριέρας από το διευθυντή του ΔΝΤ Στρος Καν. Σύμφωνα με δημοσιέυμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters οι δικηγόροι του Στρος Καν παρουσίασαν βίντεο που εμφανίζει την νεαρή καμαριέρα να συμμετέχει σε διαδήλωση το 2006 με μπλοκ αριστεριστών που συγκρούονταν με τα ΜΑΤ στα λουλουδάδικα στο Σύνταγμα. Ερχόμενη αντιμέτωπη με αυτές τις αποκαλύψεις η καμαριέρα παραδέχτηκε πως είναι μέλος αριστερίστικης συλλογικότητας ονόματι ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πως ενήργησε βάσει οργανωμένου σχεδίου, παρασέρνοντας τον ανυποψίαστο διεθυντή του ΔΝΤ σε σεξουαλική πράξη, με στόχο να του κάνει τη »στάση» πληρωμών που υποστηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όταν όμως εκείνος αρνήθηκε, επιμένοντας πως λόγο ηλικίας το καλύτερο που μπορει να ελπίζει είναι σε μία »επιμήκυνση» και αυτή μόνο με δική του πρωτοβουλία, αυτή θύμωσε και αποφάσισε, για λόγους αντεκδίκησης, να τον καταγγείλει στη διεύθυνση του ξενοδοχείου και την αστυνομία για απόπειρα βιασμού. Κατόπιν αυτών των εξελίξεων ο Στρος Καν αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος από στιγμή σε στιγμή ενώ η καταγγέλουσα έχει ήδη συληφθεί.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε πως μετά από αυτές τις εξελίξεις η κυβέρνηση είναι έκθετη ενώ χαρακτήρισε τον κ. Πάγκαλο ψέυτη και συκοφάντη επειδή υποστήριξε νωρίτερα πως η καμαριέρα είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ που επεδιώκε να υπονομεύσει την κυβέρνηση και να οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία. Αποδεικνυεται, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, αυτό που από την αρχή υηποστηρίζαμε, ότι ο ΣΥΝ δεν θα μπορούσε να έχει καμία σχέση με το επεισόδιο καθώς κανένα μέλος του δεν θα έκανε τη »στάση» πληρωμών στον Στρός Καν, παρά μόνο ένα γενναίο μεν, αλλά συναινετικό »κούρεμα», που είναι και η θέση του κόμματος. Ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως αισθάνεται δικαιωμένος και απέναντι στους εξ αριστερών, επικριτές του ΣΥΝ, αφού αποδεικνύεται πως η »στάση» πληρωμών δεν είναι προς το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων.

Ταυτόχρονα η ΕΛΕ (Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου) σε ανακοίνωση της επισημαίνει πως έχει στείλει ήδη ομάδα εργασίας στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλή το διάσημο οικονομολόγο Κώστα Λαπαβίτσα, για να μελετήσει το θέμα και να καταθέσει το πόρισμα της. Ώστόσο στελέχη της δήλωσαν of the record πως είναι σχεδόν σίγουροι ότι το επεισόδιο είναι σε μεγάλο βαθμό »έκνομο» ή και »παράνομο», ενώ χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά του διευθυντή του ΔΝΤ »απεχθή», σύμφωνα με κείμενα του ΟΗΕ, για την οποία η νεαρή καμαριέρα δεν πρέπει να πληρώσει.

Τέλος, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του καταδίκασε τη βία από όπου και αν προέρχεται, ενώ χαρακτήρισε την ενέργεια της καμαριέρας να εκβιάσει τη »στάση» πληρωμών, τυχοδιωκτική καθώς αυτό που προέχει είναι η συστράτευση όλων των Ελλήνων στην προσπάθεια να βγεί η χώρα από την κρίση. Ο κ. Κουβέλης τόνισε πως εάν η καμαριέρα ενδιαφέρονταν πραγματικά για την Ελλάδα θα βοηθούσε τον κύριο Στρος Καν να »ανορθώσει» την οικονομία μας.

http://wp.me/p1pa1c-a5M