Η Ελλάδα να γίνει Τζαμάικα

Posted on 13 Μαΐου, 2011 3:03 μμ από

58


απο 247news

Συμβουλές να γίνουμε… Τζαμάικα έδωσε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Takatoshi Kato.Το κλιμάκιο της τρόικας ξεκίνησε τις επαφές στην Αθήνα.

Να κινηθούμε στα πρότυπα του προγράμματος διάσωσης που εφάρμοσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Τζαμάικα το 2009 εκτιμά ότι μπορεί να είναι το πρώτο βήμα βοήθειας για την κρίση χρέους της Ελλάδας ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής του ΔΝΤ, Takatoshi Kato.

Θεωρεί σίγουρο πως θα εξεταστεί η επιμήκυνση του ελληνικού χρέους, κάτι που εφαρμόστηκε και στην Τζαμάικα μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει ανυπέρβλητες δυσκολίες σε ό,τι αφορά την άντληση κεφαλαίων από τις αγορές λόγω των υψηλών αποδόσεων.

Ο πρώην αξιωματούχος του ΔΝΤ, που διετέλεσε επίσης υφυπουργός Οικονομικών στην Ιαπωνία, σημείωσε ότι η περίπτωση διάσωσης της Τζαμάικα μέσω του προγράμματος του ΔΝΤ ίσως προσφέρει ένα καλό παράδειγμα για την Ελλάδα.

Επισήμανε πως το σχέδιο για τη χώρα της Καραϊβικής περιελάμβανε τη μείωση των επιτοκίων του χρέους μέσω της ανταλλαγής υφιστάμενων χρεών με νέα ομόλογα χαμηλότερου επιτοκίου.

Στο μεταξύ, το κλιμάκιο της τρόικας έφτασε στην Αθήνα και ξεκίνησε τις ασφυκτικές πιέσεις για τη λήψη μέτρων πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, έχοντας στο χέρι το χαρτί της πέμπτης δόσης.

Η δραματική υστέρηση εσόδων στα κρατικά ταμεία και το, όπως φαίνεται, αδύνατο σενάριο να βγει η Ελλάδα στις αγορές το 2012 για να καλύψεις τις ανάγκες της αποτελούν τα δύο μεγάλα «αγκάθια».

Είναι ενδεικτικό ότι τα έσοδα καταγράφουν υστέρηση 1,88 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ η μείωση των συνολικών δαπανών υπολείπεται των στόχων που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών κατά 150 εκατομμύρια ευρώ.

σχόλια απο τον μανικάκο:

Μια τεράστια πλεκτάνη έχει στηθεί,αγαπητέ τρόλη,στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Οι αποδειξεις περνούν καθημερινά απο μπροστά μας,κωδικοποιημενες ωστε να «φυτεύονται» κατευθειαν στο υποσυνείδητο μας…

τα περίφημα ελληνικά προιόντα και η «πράσινη» ανάπτυξη τελικά μάλλον ήταν κατι αλλο…
οι φωτογραφίες μιλούν απο μονες τους….

Για μια επανάσταση στο παγκόσμιο αναπτυξιακό πρότυπο έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας για την “πράσινη ανάπτυξη”. Όπως τόνισε, για την Ελλάδα, αυτή η εξέλιξη μπορεί να αποτελέσει απειλή, αν μείνει ουραγός ή ευκαιρία, αν γίνει πρωτοπόρος.

"οικολογικές καλλιέργειες"

η γραμματέας του Takatoshi Kato.

Επίσης καθόλου τυχαία/δε νομίζω ειναι κατι τραγουδάκια της σειράς απο κατι συγκροτιματάκια της ίδιας σειράς που προσάρμοσαν την νέα πραγματικότητα με την ελληνική κουλτούρα…
ιδου και η απόδειξη(προσοχή,δεν περναει στην εφορία)
Και επειδή δεν είμαστε τίποτα τυχαίοι επαέ στον παραλληλογράφο,βρεθήκαμε στην καρδιά της πλεκτάνης.
Στην φωτιά στην παραζάλη,μας μεταφέρει ο συντρολος DrAluca…
Tα αποτελέσματα βεβαίως τα παρακολουθήσατε αυτες τις μέρες.Ενα παλιότερο βίντεο απο τα αποτελέσματα της «πράσινης » αναπτυξης του ΔΝΤ και των παρατρεχάμενων….
Οι καιροι είναι δυσκολοι,αγαπητέ τρόλη…γιαυτό στο αφιερώνω!

Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια.
Στο μυαλό είναι ο Στόχος
το νου σου ε;

http://wp.me/p1pa1c-a0I

μανικάκος