10 τρόποι να βρείς και να οργανώσεις blogs & πληροφορία της αρεσκείας σου

Posted on 3 Μαΐου, 2011 11:11 μμ από

17


ελεύθερη μετάφραση κειμένου της Jolie O’Dell, απο inflammatory

Υπάρχουν δεκάδες υπηρεσίες στο διαδίκτυο που αποσκοπούν να βοηθήσουν στο έπακρο την αξιοποίηση της ανανέωσης πληροφοριών απο τα blogs  του κυβερνοχώρου. Πολλές απο αυτές επικεντρώνονται στην ανεύρεση υψηλής ποιότητας περιεχομένου ή και αυτού που αφορούν περισσότερο τις προτιμήσεις του εκάστοτε χρήστη. Παρακάτω μπορείς να βρείς 10 προτεινόμενα blog directories απο το γνωστό Mashable, στα οποία μπορείς να περιηγηθείς ανα θεματολογία και συνακόλουθα να βρείς το περιεχόμενο ή το blog που θες. Για περισσότερες πληροφορίες κλίκαρε στην αντίστοιχη επικεφαλίδα.

1. Alltop

To Alltop είναι ο πατέρας των εργαλείων ανεύρεσης blogs και συνιδρύθηκε το 2008 απο τον Guy Kawasaki της Silicon Valley. Είναι γνωστό για το γκρουπάρισμα – αυστηρά ανα θεματολογία – της αφρόκρεμας των blogs και άλλων ενημερωτικών sites. Αν θες να προσαρμόσεις στα γούστα σου την υπηρεσία, χρησιμοποιείς το MyAlltop που σου δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης blogs ή feeds σε εναν πίνακα ελέγχου (dashboard)


2. Technorati

Είναι και αυτό ενας απο τους παλαιότερους και μεγαλύτερους «καταλόγους blogs» στο διαδίκτυο. Μπορείς να κάνεις αναζήτηση με λέξεις κλειδιά για συγκεκριμένα posts ή θέματα ή και για ολόκληρο blog που αναφέρεται σε ενα θέμα για το οποίο ψάχνεις, κάτι το οποίο καθιστά το εν λόγω site ενα καλό εργαλείο τόσο για την ανακάλυψη λεπτομερών πληροφοριών όσο και εμπειρογνωμόνων.

3. Blog Catalog

Οπτικά ελκυστικό site, περισσότερο για να προμοτάρεις την ιστοσελίδα σου και να δικτυωθείς με άλλους bloggers αλλά και να βρείς καινούργια blogs ανα θεματολογία.

4. Guzzle.it

Το Guzzle.it σου επιτρέπει να δημιουργήσεις και να οργανώσεις σε ενα προσωπικό ταμπλό θέματα που σε ενδιαφέρουν, περισσότερο απο mainstream πηγές.

5. Your Version

Το YourVersion σου επιτρέπει να βλέπεις blog posts ή αν θες και άλλο περιεχόμενο, όπως tweets και βίντεο της αρεσκείας σου ενώ μπορείς να οργανώσεις αποτελεσματικά τα bookmarks. Παρέχει επίσης σχετική εφαρμογή για κινητές συσκευές iPhone, iPad και Android.

6. Paper.li

Είναι σαν μια online εφημερίδα με τα πιο δημοφιλή posts – διαχωρισμένα ανα κατηγορίες – που κοινοποιούνται απο σένα και τους φίλους σου, στην κεντρική σελίδα του λογαριασμού σου στο facebook ή twitter.

7. Post Post

Φιλτράρει κοινοποιήσεις μόνο απο το Facebook και συγκεκριμένα αυτές που άρεσαν στους φίλους σου ή των σελίδων (pages) που έχεις κάνει  like. Εν ολίγοις είναι ενας συγκεντρωτικός πίνακακας για «οτιδήποτε οι φίλοι σου θα πρότειναν να διαβάσεις».

8. Utopic

Η εφαρμογή αυτή συνδέεται με το facebook, το twitter και το youtube και επικεντρώνεται στα δημοφιλέστερα θέματα απο το δίκτυο των φίλων σου των τελευταίων 12 ωρών ή ημέρας, εβδομάδας, μήνα, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που επιθυμείς να κάνεις.

9. Best of the Web Search

Μπορεί να είναι παλιάς σχολής μιας και ιδρύθηκε το 1994, ωστόσο παρέχει μια σειρά απο sites και blogs σε μια ευρεία ποικιλία θεμάτων. Τα αποτελέσματα αναζητήσεων σε πράσινο χρώμα σηματοδοτούν στο χρήστη οτι διαβάζει ιστοσελίδα με ανανεωμένη ροή ειδήσεων, σε αντίθεση με τα μπλέ που είναι στατικά. Επιπλέον δεν υπάρχουν προσωπικές δημοσιεύσεις, παρά μόνο blogs για το θέμα που αναζητάς.

10. Google Blogs Search

Αναμφίβολα η Google κατέχει το μονοπώλιο στη διαδικτυακή αναζήτηση και η ενότητα που αφορά τα blogs μπορεί να αποδειχτεί εξίσου αποτελεσματική. Υπάρχει συνεχής ανανέωση ροής των posts και ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δεί πότε δημοσιεύτηκαν πριν ανοίξει τον σύνδεσμο. Ωστόσο επειδή κάποια mainstream ειδησιογραφικά sites είναι καταχωρημένα ως «blogs», το Google Advanced Blog Search ενδέχεται να φανεί χρησιμότερο για περισσότερη διερεύνηση.