ελεύθερη μετάφραση κειμένου της Jolie O’Dell, απο inflammatory
Υπάρχουν δεκάδες υπηρεσίες στο διαδίκτυο που αποσκοπούν να βοηθήσουν στο έπακρο την αξιοποίηση της ανανέωσης πληροφοριών απο τα blogs του κυβερνοχώρου. Πολλές απο αυτές επικεντρώνονται στην ανεύρεση υψηλής ποιότητας περιεχομένου ή και αυτού που αφορούν περισσότερο τις προτιμήσεις του εκάστοτε χρήστη. Παρακάτω μπορείς να βρείς 10 προτεινόμενα blog directories απο το γνωστό Mashable, στα οποία μπορείς να περιηγηθείς ανα θεματολογία και συνακόλουθα να βρείς το περιεχόμενο ή το blog που θες. Για περισσότερες πληροφορίες κλίκαρε στην αντίστοιχη επικεφαλίδα.
1. Alltop
To Alltop είναι ο πατέρας των εργαλείων ανεύρεσης blogs και συνιδρύθηκε το 2008 απο τον Guy Kawasaki της Silicon Valley. Είναι γνωστό για το γκρουπάρισμα – αυστηρά ανα θεματολογία – της αφρόκρεμας των blogs και άλλων ενημερωτικών sites. Αν θες να προσαρμόσεις στα γούστα σου την υπηρεσία, χρησιμοποιείς το MyAlltop που σου δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης blogs ή feeds σε εναν πίνακα ελέγχου (dashboard)
2. Technorati
Είναι και αυτό ενας απο τους παλαιότερους και μεγαλύτερους «καταλόγους blogs» στο διαδίκτυο. Μπορείς να κάνεις αναζήτηση με λέξεις κλειδιά για συγκεκριμένα posts ή θέματα ή και για ολόκληρο blog που αναφέρεται σε ενα θέμα για το οποίο ψάχνεις, κάτι το οποίο καθιστά το εν λόγω site ενα καλό εργαλείο τόσο για την ανακάλυψη λεπτομερών πληροφοριών όσο και εμπειρογνωμόνων.
3. Blog Catalog
Οπτικά ελκυστικό site, περισσότερο για να προμοτάρεις την ιστοσελίδα σου και να δικτυωθείς με άλλους bloggers αλλά και να βρείς καινούργια blogs ανα θεματολογία.
4. Guzzle.it
Το Guzzle.it σου επιτρέπει να δημιουργήσεις και να οργανώσεις σε ενα προσωπικό ταμπλό θέματα που σε ενδιαφέρουν, περισσότερο απο mainstream πηγές.
5. Your Version
Το YourVersion σου επιτρέπει να βλέπεις blog posts ή αν θες και άλλο περιεχόμενο, όπως tweets και βίντεο της αρεσκείας σου ενώ μπορείς να οργανώσεις αποτελεσματικά τα bookmarks. Παρέχει επίσης σχετική εφαρμογή για κινητές συσκευές iPhone, iPad και Android.
6. Paper.li
Είναι σαν μια online εφημερίδα με τα πιο δημοφιλή posts – διαχωρισμένα ανα κατηγορίες – που κοινοποιούνται απο σένα και τους φίλους σου, στην κεντρική σελίδα του λογαριασμού σου στο facebook ή twitter.
7. Post Post
Φιλτράρει κοινοποιήσεις μόνο απο το Facebook και συγκεκριμένα αυτές που άρεσαν στους φίλους σου ή των σελίδων (pages) που έχεις κάνει like. Εν ολίγοις είναι ενας συγκεντρωτικός πίνακακας για «οτιδήποτε οι φίλοι σου θα πρότειναν να διαβάσεις».
8. Utopic
Η εφαρμογή αυτή συνδέεται με το facebook, το twitter και το youtube και επικεντρώνεται στα δημοφιλέστερα θέματα απο το δίκτυο των φίλων σου των τελευταίων 12 ωρών ή ημέρας, εβδομάδας, μήνα, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που επιθυμείς να κάνεις.
9. Best of the Web Search
Μπορεί να είναι παλιάς σχολής μιας και ιδρύθηκε το 1994, ωστόσο παρέχει μια σειρά απο sites και blogs σε μια ευρεία ποικιλία θεμάτων. Τα αποτελέσματα αναζητήσεων σε πράσινο χρώμα σηματοδοτούν στο χρήστη οτι διαβάζει ιστοσελίδα με ανανεωμένη ροή ειδήσεων, σε αντίθεση με τα μπλέ που είναι στατικά. Επιπλέον δεν υπάρχουν προσωπικές δημοσιεύσεις, παρά μόνο blogs για το θέμα που αναζητάς.
10. Google Blogs Search
Αναμφίβολα η Google κατέχει το μονοπώλιο στη διαδικτυακή αναζήτηση και η ενότητα που αφορά τα blogs μπορεί να αποδειχτεί εξίσου αποτελεσματική. Υπάρχει συνεχής ανανέωση ροής των posts και ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δεί πότε δημοσιεύτηκαν πριν ανοίξει τον σύνδεσμο. Ωστόσο επειδή κάποια mainstream ειδησιογραφικά sites είναι καταχωρημένα ως «blogs», το Google Advanced Blog Search ενδέχεται να φανεί χρησιμότερο για περισσότερη διερεύνηση.
μανικακος
3 Μαΐου, 2011 11:15 μμ
ποια blogzzzzzzzz μωρε….????
αφου μονο //γράφο ειπαμε διαβαζουμε….. 🙂 🙂 🙂
πφφφφφφφ…………
koula
3 Μαΐου, 2011 11:22 μμ
ε.. μερικοι δεν τονε διαβαζουμε 😛
Narrator
3 Μαΐου, 2011 11:34 μμ
γιατί με καρφώνετε ρε όλοι;
koula
3 Μαΐου, 2011 11:38 μμ
εγω εβαλα πληθυντικο ευγενειας… επειδη ειμαι ευγενιkoula… αλλά δεν ηξερα κοπελια οτι ειμαστε στο ιδιο στραβοπεδο! 😀 😀 😀
mitera
3 Μαΐου, 2011 11:34 μμ
Οδηγίες χρήσης έχει το κουτί;;; 🙂
Julien Chaulieu
4 Μαΐου, 2011 12:10 πμ
Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν χρειάζετε. Χώρια που όλες αυτές οι σελίδες είναι Αμερικανοκρατούμενες και οι τύποι που σχολιάζουν είναι γλοιώδης Republicunts.
Η μόνη λύση για να προωθηθεί ένα μπλογκ είναι να γίνει συλλογικό. Ανοίγεις και μια αντιπροσωπευτική σελίδα στο fb & twitter, επικοινωνείς με άλλους συντρόφους και έγινες… σιγά σιγά γίνεται η δουλειά
inflammatory
4 Μαΐου, 2011 12:16 πμ
Δεν ειναι απαραιτητα για προωθηση blog…αυτο ειναι το λιγότερο…ειναι ουσιαστικα η δυνατότητα να εχεις συγκεντρωμενη την πληροφορια που μαζευεις απο facebook, twitter, youtube σε βολικο για αναγνωση layout…ή να ψαχνεις για ενα θεμα και να σου βγαζει ολα τα μπλογκς περι αυτου…
inflammatory
4 Μαΐου, 2011 12:17 πμ
Επισης ας μην ξεχναμε πως καποιος μπορει να κανει blog και για να γραφει συνταγες μαγειρικης ή να ποσταρει φωτογραφιες…οχι απαραιτητα για αντιπληροφορηση…
anarchovlaxos
4 Μαΐου, 2011 9:40 μμ
ενα ωραιο ηταν το favit οταν πρωτο ξεκινησε,αν και διαφορετικου στυλ απο αυτα παραπανω..
brandylara
6 Μαΐου, 2011 8:39 πμ
Αν και δεν σας γνωρίζω (όλους εσάς που, εδώ και 2-3 χρόνια, είστε η αγαπημένη μου καθημερινή «παρέα») οφείλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα έμαθα από εσάς.
Όμως, ομολογώ, ότι στο θέμα των blogs δεν καταλαβαίνω τίποτα απολύτως. Σκεφτείτε ότι για να μπω εδώ και να σχολιάσω, ακολούθησα τυφλά τις οδηγίες και έκανα (; νομίζω;) μια σελίδα (;) στο Mr WordPress, που εδώ και μήνες την κοιτάω να στέκεται λευκή και δεν ξέρω ούτε τι είναι ούτε τι να την κάνω (μη γελάτε, είναι προσωπική τραγωδία).
Παρακαλώ, μπορείτε να οργανώσετε και αυτό το προσωπικό μου χάος; Θα μπορούσατε να με παραπέμψετε κάπου ή να γράψετε, για τα blogs και τις ιστοσελίδες, ενημερωτικές οδηγίες προς απροσάρμοστους και ανίδεους ; Ακόμη, πώς στέλνω με τα σχόλιά μου φωτό ή βίντεο;
Αχ! αχ! αχ! πιο απύθμενος πάτος δεν γίνεται…
katy
6 Μαΐου, 2011 8:55 πμ
brandylara, καλώς ήρθες. Να σου αφιερώσω για το καλωσόρισμα και να σε κεράσω ένα στιχάκι.
Χαίρε, ξένε! Δεν ρωτάμε τί είσαι. Αν είσαι Φίλος, σε
καλωσορίζουμε με την καρδιά μας και το χέρι μας.
Αν είσαι Άγνωστος, θα πάψεις να είσαι.
Αν είσαι Εχθρός, η αγάπη μας θα σε κατακτήσει.
Άρθουρ Γκίτερμαν (1871-1943), Αμερικανός Συγγραφέας & Ποιητής.
Για τεχνικά θέματα, θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν κάποιοι άλλοι πιό σχετικοί (η αγαπητή κυρία koula ακούει;).
inflammatory
6 Μαΐου, 2011 3:05 μμ
βασικά το μονο που εχεις να κανεις για ενα μπλογκ ή μεσο κοινωνικής δικτυωσης ειναι να ανοιξεις εναν λογαριασμο…απο κει και περα ειναι καθαρα θεμα διαβασματος και πειραματισμού πάνω στις οδηγιες που το ιδιο σου δινει…
brandylara
6 Μαΐου, 2011 2:05 μμ
Υπέροχο καλωσόρισμα. Ευχαριστώ πολύ. Από το tvxs, τους σχολιαστές χωρίς σύνορα και, τελευταία, τον παραλληλογράφο, νομίζω ότι σας ξέρω ήδη όλους. Είστε για μένα κάτι σαν ο άλλος μου εαυτός που μου μιλάει για να με ξυπνήσει…, άλλοτε τρυφερά κι άλλοτε βίαια. Το ότι ξυπνάω έχει σημασία.
Σας αφιερώνω κι εγώ κάτι που βρήκα τυχαία σε ένα παλιό μου χαρτάκι το πρωί :
Αν πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρχει το απίθανο, τότε κουνήσου για να του δώσεις υπόσταση. Η ακινησία θα σε αφήσει απλά στην πίστη χωρίς να σε οδηγήσει στη νόηση.
μανικακος
6 Μαΐου, 2011 2:08 μμ
εμενα με ξερεις? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
anarchovlaxos
8 Μαΐου, 2011 12:00 πμ
φιλε μου,το μονο που εχεις να κανεις κατ αρχην ειναι να μην βιαζεσαι..το ιντερνετ γενικα θελει το ..ρεχατι του ρε παιδι μου..χεχε..
εγω στην αρχη νομιζα οτι μπλογκς εχουν μονο οσοι φτιαχνουν κομικ,δνε ξερω γιατι το νομιζα αυτο αλλα..
brandylara
7 Μαΐου, 2011 11:55 μμ
inflammatory, ευχαριστώ για την προσπάθεια διαφώτισής μου, αλλά μη νομίζεις ότι διαφωτίστηκα κιόλας :D.
μανικακος, ο man(ικακος) με τα μικρότερα σχόλια-επιφωνήματα 😀 😀 😀