Δεκάλογος Ορθής Διεξαγωγής Διαδηλώσεων και Διαμαρτυριών

Posted on 29 Απριλίου, 2011 2:01 μμ από

28


Εν όψει πρωτομαγιάς και γενικής απεργίας της 11ης Μαϊου, ο Δεκάλογος της Ορθής Διεξαγωγής Διαδηλώσεων και Διαμαρτυριών.

Το κείμενο της «χριστιανικής αδελφότητας αναρχικών, ο Όσιος Τραμπούκιος ο Μπυροβλήτης«, συνυπογράφουν η Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Προεδρία της Δημοκρατίας, η Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, τα Υπουργεία Εσωτερικών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη, η ΓΣΕΕ, ο ΣΕΒ, η Ένωση Συντακτών, το ΛαΟΣ, η Δημοκρατική Συμμαχία, η Δημοκρατική Αριστερά, οι Ατενίστας και ο Ιωάννης Αλαφούζος.

Δεκάλογος Ορθής Διεξαγωγής Διαδηλώσεων και Διαμαρτυριών

  1. Φέρουμε πάντα την αστυνομική μας ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης, ένα πρόσφατο λογαριασμό νερού, τηλεφώνου ή ρεύματος που να πιστοποιεί τον τόπο μόνιμης κατοικίας, καθώς και το εκκαθαριστικό της εφορίας για την πιστοποίηση του ΑΦΜ μας. Δεν δίνουμε το δικαίωμα για προσαγωγή προς διακρίβωση των στοιχείων μας.
  2. Δεν σπάμε βιτρίνες και τζάμια καταστημάτων, παρπρίζ αυτοκινήτων, φανάρια τροχαίας, κάδους σκουπιδιών και ταμπέλες οδών. Αν αντιληφθούμε παραβατική συμπεριφορά, έχουμε την άμεση υποχρέωση να συλλάβουμε τον ταραχοποιό και να τον οδηγήσουμε στον πλησιέστερο αστυνομικό.
  3. Απαγορεύεται να παραδίδουμε στην πυρά ελληνικές σημαίες και άλλα σύμβολα του έθνους, καθώς και η καύση σκουπιδιών (ειδικά πλαστικών). Οι ομάδες περιφρούρησης οφείλουν να φέρουν μαζί τους επαρκή αριθμό πυροσβεστήρων (προσοχή στην ημερομηνία λήξης και την τακτή αναγόμωση) για την κατάσβεση πιθανών εστιών φωτιάς πριν αυτές λάβουν έκταση.
  4. Αποφεύγουμε διά ροπάλου τις σεξιστικές εκφράσεις, όπως «άνανδρος», «αδερφή», «πούστης», «πουτάνα» κ.λπ, όπως και εκείνες που θίγουν τα ζώα («γουρούνι», «σκουλίκι», «γάιδαρε»).  Προτιμάμε την αξιοπρεπή εξύβριση, όπως «αχρείε», «άτιμε», «ποταπέ» κ.λπ., τόσο για λόγους εντιμότητας όσο όμως και για επικοινωνιακούς λόγους, καθώς η απόδοση αυτών των εκφράσεων παραμένει αλογόκριτη, χωρίς ενοχλητικά αποσιωπητικά και μπιπ που αλλοιώνουν το νόημά τους.
  5. Δεν υβρίζουμε τα θεία και δεν φωνασκούμε έξω από ναούς, νοσοκομεία, νεκροταφεία, σχολεία, βιβλιοθήκες.
  6. Σε περίπτωση τραμπουκισμού, ξυλοδαρμού ή ρίψης τροφίμων σε πολιτικά πρόσωπα, κάνουμε γνωστή την ταυτότητά μας. Αμέσως πριν την πράξη, φωνάζουμε δυνατά και καθαρά: παοκτζής, χριστιανός ορθόδοξος, φασίστας, χρυσαυγίτης, συριζαίος, πασόκος κ.λπ. (αν δεν γνωρίζετε ή δεν έχετε ακόμη αποφασίσει, φωνάξτε «ανένταχτος»). Πέραν του ότι η ταυτοποίηση προσδίδει αξιοπιστία στην πράξη μας, θα μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για το μέλλον καθώς αποφεύγεται η άδικη ταμπελοποίηση (πολύτιμη σε όσους δεν ψηφίζουν Σύριζα).
  7. Σε περίπτωση ρίψης αντικειμένων εναντίον ζώντος στόχου, επιλέγουμε υλικά που δε βάφουν και δεν καταστρέφουν τα ρούχα. Ιδιαίτερη προσοχή  στα ευαίσθητα μεταξωτά πουκάμισα*. Όχι ακριλικά και πλαστικά χρώματα, φρουτοχυμούς, κόκα-κόλες και αυγά. Προτιμήστε τα λαχανικά (λάχανα, κουνουπίδια, μπρόκολα), ενώ, σε περίπτωση που ζητούμενο είναι το οπτικό αποτέλεσμα, επιλέξτε φυσική νερομπογιά.
  8. Ποτέ μα ποτέ δεν πετάμε το γιαούρτι μαζί με το πήλινο. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος τραυματισμού. Ούτε όμως και την πλαστική συσκευασία, διότι οι συνθετικές ύλες αποτελούν μία κάκιστη μορφή ρύπου, τη στιγμή που είναι ιδανικές για ανακύκλωση.
  9. Φροντίζουμε πάντα στις συγκεντρώσεις να είμαστε καθαροί και φρεσκολουσμένοι, ώστε να μη δώσουμε σε κανέναν τη λαβή να μας αποκαλέσει «άπλυτους».
  10. Μετά τη λήξη της διαδήλωσης κινούμαστε ανάποδα στην ίδια διαδρομή και συλλέγουμε προσεκτικά τα σκουπίδια που προκάλεσε. Φυλλάδια, τρικάκια, αποτσίγαρα, μισοφαγωμένα σάντουιτς, καλαμάκια από σουβλάκι, πλαστικά κύπελα φραπέ και μπουκάλια νερού, διαχωρίζονται προσεκτικά και αποτίθενται στους κάδους ανακύκλωσης. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 211.800.1830 και στο mail atenistasgroup@gmail.com.

Χριστιανική Αδελφότης Αναρχικών Αγίου Όρους
«ΟΣΙΟΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΟΣ Ο ΜΠΥΡΟΒΛΗΤΗΣ»

Και να θυμάστε πάντα:
Οι αστυνομικοί και οι υπάλληλοι της ασφάλειας ανήκουν στην εργατική τάξη

(*) ευτυχώς, για τυχόν καταστροφή μεταξωτών εσωρούχων δεν φέρουμε εμείς ευθύνη

Ζαphod


Short URL: http://wp.me/p1pa1c-9Iu