Ολυμπιάδα μάρκετινγκ και ντόπας

Posted on 5 Απριλίου, 2011 2:21 μμ από

25


Τη μέγιστη των ποινών για Κεντέρη, Θάνου, Τζέκο εισηγείται ο εισαγγελέας

thumb

Τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή για τον Κώστα Κεντέρη, την Κατερίνα Θάνου και τον Χρήστο Τζέκο, επιδιώκει ο εισαγγελέας της δίκης για το περίφημο ατύχημα της παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το πρωί της Τρίτης κατά την τοποθέτησή του ο εισαγγελέας Γιώργος Πέτρος ανέφερε πως «δεν έγινε κανένα ατύχημα και δεν υπήρχε κανένας λόγος νοσηλείας», ενώ υποστήριξε πως οι δύο αθλητές και ο τότε προπονητής τους έχουν πράξει όλα τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.

«Ουδέποτε έλαβε χώρα το συμβάν. Τα όσα κατέθεσαν μεταγενέστερα οι κατηγορούμενοι Κεντέρης, Θάνου, Τζέκος και ο αυτόπτης μάρτυρας Σακελαρίου ήταν ψευδή», υπογράμμισε, ενώ επεσήμανε πως δεν υπήρχε λόγος νοσηλείας των αθλητών στο ΚΑΤ στη συνέχεια. «Ήταν ψευδή όλα, δεν είχαν πάθει τίποτα», τόνισε.

Για την παράβαση καθήκοντος των επτά γιατρών ο εισαγγελέας θεώρησε ότι την έπραξε ο κ. Μπαλτόπουλος που διέταξε την εισαγωγή και δήλωσε πως οι αθλητές δεν μπορούν να καταθέσουν στην τροχαία η να δώσουν αίμα. Για τους υπόλοιπους έξι γιατρούς θεώρησε πως υπάρχει μόνο η συνέργεια.

Όσο για ελαφρυντικά, στην περίπτωση των αθλητών αναγνώρισε πως υπάρχουν καθώς είχαν «ψυχική εξάρτηση από τον προπονητή» και για τους γιατρούς επειδή «είχαν απέναντι τους δυο θρύλους της Ελλάδας». Αντίθετα δεν αναγνώρισε ύπαρξη ελαφρυντικών στην περίπτωση του Τζέκου για τον οποίο ανέφερε πως τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται σχετικά με τα σκευάσματα που βρέθηκαν έπειτα από την έρευνα στην εταιρία του.
Η δίκη θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις όλων των πλευρών, ενώ πρόθεση του Τριμελούς Πρωτοδικείου είναι η απόφαση να εκδοθεί πριν το Πάσχα.

Πηγή: Το Ποντίκι

«Επί σειρά ετών το κράτος «εξαγόραζε» την εικόνα των αθλητών»

Kατά την ομιλία του σε ημερίδα που πραγματοποίησαν τα τμήματα αθλητικής Δημοσιογραφίας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ιστιοπλοϊας, Κώστας Τριγκώνης, σχολιάζοντας την θέση του αθλητισμού της Ελλάδας εν μέσω της οικονομικής κρίσης, τόνισε:

«Έχω μεγάλη αγωνία για το μέλλον του αθλητισμού μας. Από τη μία λέω ότι είναι ευκαιρία να επέλθει η εξυγίανση καθώς το πράγμα είχε ξεφύγει με τις ασύστολες χρηματοδοτήσεις και τα προνόμια, αλλά από την άλλη φοβάμαι ότι η βίαιη προσαρμογή μπορεί να επιφέρει και καταστροφικά αποτελέσματα».

«Επί σειρά ετών το κράτος ‘εξαγόραζε’ την εικόνα των αθλητών. Το moto ήταν γνωστό. Η Πολιτεία έδινε απίστευτα οικονομικά κίνητρα για πρωταθλητισμό διεκδικώντας όμως τα επικοινωνιακά οφέλη από τις επιτυχίες των αθλητών. Το λέω αυτό παρότι και εγώ είμαι ευνοημένος από αυτό το σύστημα ανάπτυξης του αθλητισμού. Ειλικρινά όμως με ενοχλούσε«.

Όσο για το μέλλον ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής τόνισε:

«Υπάρχουν μέσα στην κρίση και ευχάριστα μηνύματα για την κοινωνία. Τα παιδιά και ο νεαρόκοσμος είναι πλέον προβληματισμένα και να αναλαμβάνουν την ευθύνη για αυτά που φταίνε. Την ίδια ευθύνη η οποία για πολλά χρόνια ήταν ορφανή, καθώς όλοι έκαναν ότι δεν ξέρουν τίποτε για το έγκλημα«.

Ο κ. Τριγκώνης απαντώντας σε ερωτήσεις των σπουδαστών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ακόμη τόνισε:

«Ο πρωταθλητισμός είναι από τα δυσκολότερα επαγγέλματα με τις περισσότερο αβέβαιες απολαβές. Μπορεί να προετοιμάζεσαι για μία μεγάλη διοργάνωση τέσσερα χρόνια και στο παραπέντε να έχεις ένα ατύχημα και να καταστραφούν τα πάντα».

«Ο πρωταθλητισμός δεν σου δίνει πολλές ευκαιρίες. Είναι απόλυτος και σκληρός. Μετά από τον αγώνα περνάς από το ταμείο για να εισπράξεις την αποτυχία ή την δόξα και το χρήμα».

Πηγή: Sport24.gr

Αναδημοσίευσε ο Γαλαξιάρχης

Short Link: http://wp.me/p1pa1c-9cm