Ραντεβού στους δρόμους του Los Angeles

Posted on 29 Μαρτίου, 2011 11:18 μμ από

7


 

Γράφει η Jaquou Utopie

Ανήσυχοι από τις πρόσφατες εξελίξεις στο Wisconsin , όπου ψηφίστηκε από τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη Γουόκερ ο νόμος που αφαίρεσε από τα σωματεία των εργαζομένων τη δυνατότητα συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά και δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στους αγώνες του Ουισκόνσιν, χιλιάδες εργαζόμενοι, από υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς μέχρι ηθοποιούς, φοιτητές , ακτιβιστές διαδήλωσαν το Σάββατο , 26 Μάρτη, στο κέντρο του Los Angeles. Συνδικάτα, κινήσεις πολιτών, και πολλές συλλογικότητες έμειναν πιστές στο  ραντεβού για «Το Σάββατο της Αλληλεγγύης» και η ανταπόκριση στο κάλεσμα «σε μια πορεία εργατικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους αγώνες του Wisconsin αλλά και σ’ αυτούς όλων των εργαζομένων της χώρας» ήταν εντυπωσιακή.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το σωματείο των εκπαιδευτικών , που στήριζε την κινητοποίηση, ανακοίνωσε στην ηλεκτρονική του σελίδα ότι η εργατική αντίσταση του Wiskonsin ενάντια στην αντεργατική νομοθεσία του ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη Γουόκερ δείχνει πόσο απαραίτητο είναι ένα πλατύ κίνημα. «Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε και να σταθούμε αλληλέγγυοι ώστε να μην δεχτούν την ίδια επίθεση τα δικαιώματα των εργαζομένων και στην California ».

Η διαδήλωση ξεκίνησε στις 11:00 από το Συνεδριακό Κέντρο του Los Angeles και έκανε στάσεις μπροστά σε τρεις μεγάλες επιχειρήσεις από οποίες οι εργαζόμενοι διεκδικούν αύξηση μισθών. Στη συγκέντρωση που ακολούθησε συμμετείχαν με δηλώσεις αλλά και παίζοντας μουσική ο Tom Morello: The Nightwatchman, οι Ozlomatli και Joel Rafael.

Μετά τις εξελίξεις στο Wisconsin χιλιάδες εργαζόμενοι, μέλη σωματείων της California, ουσιαστικά βλέπουν τα δικαιώματα τους να απειλούνται από την ατζέντα του ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη της πολιτείας που συνεχίζει να πιέζει για την κατεδάφιση των εργασιακών κατακτήσεων του δημόσιου τομέα. Εν τω μεταξύ οι υποστηρικτές του Tea Party στην πολιτεία της California συνεχίζουν να προωθούν με το σύνθημα «να πάρουμε τη χώρα πίσω» την κατάργηση των εργατικών σωματείων, ακόμα και σε εθνικό επίπεδο.

Οι εργαζόμενοι στην California επιμένουν να στηρίζουν τους εργαζόμενους στο Wisconsin , γνωρίζοντας πως τα μέτρα που ξεκίνησαν από εκεί θα πάρουν τη μορφή ντόμινο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα ποσοστά ανεργίας στην πολιτεία ανέρχονται στο 12,3 % γίνεται κατανοητό πόσο αναγκαία είναι η ύπαρξη και παρέμβαση οργανωμένων σωματείων ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Ο επόμενος σταθμός έχει ήδη ανακοινωθεί. Η Συνομοσπονδία Εργασίας της California (California Labour Federation) έχει ανακοινώσει ως επόμενη ημέρα δράσης σε ολόκληρη την πολιτεία την 4η Απριλίου, ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Martin Luther King. Με το όνομα «Είμαστε Ένα» το ραντεβού του αγώνα των εργαζομένων  έχει δοθεί σε 17 πόλεις σε όλη την πολιτεία με τους εργαζόμενους να διεκδικούν το δικό τους συλλογικό όνειρο.

Δείτε επίσης ενδεικτικά:

California Labour Federation

Industrial Workers of the World

I am Working America

και

“Σε ευχαριστώ Ουισκόνσιν”


shortlink:  http://wp.me/p1pa1c-92c