Βάζω τα ποπ-κορν, βάζεις τις αγωγές;

Posted on 29 Μαρτίου, 2011 7:12 μμ από

11


του Γαλαξιάρχη

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα εκατομμυριάκια διεκδικεί η κυβερνητική επιτροπή, συγγνώμη, δημοσιογραφική ομάδα, του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega από το δημοσιογράφο (!) Γ. Παπαγιάννη, τον οποίον και κατονομάζουν ως «ιδιοκτήτη» του μπλογκ Fimotro. Σύμφωνα με το σκεπτικό των αγωγών, το μπλογκ έχει θίξει την επαγγελματική τους υπόληψη, επειδή ανήρτησε online δημοσκόπηση με το ερώτημα «ποιος δημοσιογράφος γλύφει (sic) καλύτερα την κυβέρνηση», συμπεριλαμβάνοντας μόνο ονόματα από το Mega.

Οι μεγαλοϋπάλληλοι της εργολαβικής διαπλοκής αποφάσισαν να πλακωθούν με τα λιμά της κίτρινης μαφίας των εκβιαστών (βλ. «αποκαλυπτική δημοσιογραφία»). Ο ενδοαστικός ανταγωνισμός έχει και τα τυχερά του…

Οι συνοδοί πολυτελείας κάνουν μόνο στοματικό έρωτα. Τσιμπούκια παίρνουν οι φτηνές πόρνες. Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέπτονται εκεί στο Μεγ(κ)άλο Κανάλι, δηλώνοντας ότι θίγεται η υπόληψή τους από μία διαδικτυακή δημοσκόπηση σχετικά με το ποιος γλείφει καλύτερα την κυβέρνηση. Αν υπάρχει ακόμη και σήμερα άνθρωπος που δεν έχει καταλάβει το ρόλο του κεντρικού δελτίου του Mega στην αναπαραγωγή της κυβερνητικής παραπληροφόρησης και την προώθηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, τότε πρέπει να είναι τυφλοκωφός και μόνιμος κάτοικος της Ανταρκτικής. Μέχρι και οι πρασινοφρουροί έχουν στείλει στον πάτο του κουβά τον Πρετεντέρη, χαρίζοντας του ένα 2,3% εμπιστοσύνης (σ.σ. κι αυτό μάλλον για πλάκα) σε πρόσφατη δημοσκόπηση για την αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ. Χρυσοπληρωμένοι προπαγανδιστές που κυκλοφορούν με συνοδεία μπάτσων, βυσσοδομούν καθημερινά στα μονόστηλά τους εναντίον του συνόλου των πολιτών, χαϊδεύοντας την εξουσία όπου και όπως μπορούν, μιλούν για συνείδηση. Και αποφάσισαν να ξεπλύνουν την τιμή τους στέλνοντας αγωγές σε έναν δευτεροκλασάτο κιτρινιστή, τη στιγμή που μπροστά στο πληθωρικότατο ξεχέσιμο του Στάθη, σφύριζαν κλέφτικα κι έβαζαν συναδέλφους τους να υπογράψουν μία δήλωση-απάντηση εκ μέρους όλων των εργαζομένων του Mega, που τάχα μου θίγονταν από το ονομαστικό κατηγορώ του Στάθη.

Ο καημένος ο Χασαπόπουλος δεν έκανε αγωγή. Γιατί αυτός όχι βρε παιδιά; Τι αξία έχει ένα μυριάκι ακόμη;

Στην πραγματικότητα δε δίνω δεκάρα για τις ψιττακομαχίες των πολλών εκατομμυρίων και μακάρι να φάνε τα μουστάκια τους μέχρι τελευταίου. Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι το τι και πώς θα βγει στη φόρα από αυτήν την ενδοταξική κόντρα που έχει ανοίξει μεταξύ μέσων, εργολάβων και υπαλλήλων τους, μπροστά στο ενδεχόμενο να τους μείνουν τα ψίχουλα από την τούρτα του μνημονίου. Το δικαστικό πανηγύρι μεταξύ Mega και Fimotro, δεν είναι παρά μία ακόμη σελίδα στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών της μιντιαρχίας, με τις μηνύσεις και τα αλληλοκαρφώματα να πέφτουν βροχή (Αλαφούζος εναντίον Κουρή, Θέμος εναντίον Ψυχάρη, Θέμος εναντίον Παπακωνσταντίνου κ.λπ.). Κανονικότατο κατς, με όλη την κιτσαρία αλλά και το στήσιμο που χαρακτηρίζει το «σπορ».

Το μέτωπο της εγχώριας αστικής τάξης για την ώρα παραμένει συμπαγές, ανθρωποφαγικό και αρκούντως φασιστικό.  Ωστόσο, τα αλληλοφαγώματα, ως αποτέλεσμα του εσωτερικού ανταγωνισμού, ειδικά όσο περισσότερο διαφαίνεται ότι η καπιταλιστική αναμόρφωση που εκτελεί μεθοδικά -όσο μπορεί και όσο της κόβει- η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, θα αφήσει ψίχουλα (σ.σ. κατ’ αντιστοιχία με την κοιλιά του Πάγκαλου, πάντα) για τους ημεδαπούς καρχαρίες, έχουν την πλάκα τους. Κι αν τα άπλυτα που βγαίνουν στη φόρα δεν επαρκούν ακόμη για να συσπειρώσουν την εργατική τάξη, δεν υπάρχει λόγος μεμψιμοιρίας. Απενοχοποιημένα, έχω προμηθευτεί τα ποπ-κορν μου και απολαμβάνω το ερασιτεχνικό τους ξεκατίνιασμα. Θα δουν πολλά τα ματάκια μας…

Για να σοβαρευτούμε

Κάποιοι θέλουν και πάλι να το εμφανίσουν ως επίθεση σε έναν «σύντροφο» μπλόγκερ. Η άποψή μου περί συντροφικότητας, κοινοτικότητας και λοιπών ψευδοκινηματικών αηδιών της μπλογκόσφαιρας είναι ξεκάθαρη: δεν υπάρχει τέτοιο φρούτο. Ωστόσο, πέρα από το πόσο ξεφτιλισμένη είναι η δημοσιογραφική ομάδα του Mega, ή πόσο κίτρινος ο Παπαγιάννης, δεν γίνεται να αντιληφθούμε αυτήν την κίνηση πέρα και έξω από τη γενικευμένη προσπάθεια φίμωσης του Internet. Τα υπέρογκα ποσά που απαιτούν οι χρυσοκάνθαροι της κρατικοδίαιτης εργολαβίας και η χωρίς επιφυλάξεις ταυτοποίηση του Fimotro, δεν είναι άσχετα από την παραφιλολογία που αναπτύσσεται στο υπ. δικαιοσύνης (και όχι μόνο) σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης νομοθετικής ρύθμισης για τα blogs, με τη συζήτηση περί ευθυνών και ποινικών κυρώσεων να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Οι αδιόρθωτοι εξουσιαστές, από τις ΗΠΑ έως την Κίνα και από την Αίγυπτο ως τη Βόρεια Κορέα, προσπαθούν με λύσσα να βρουν τρόπο να ανακόψουν την ανεξέλεγχτη ισχύ του μέσου, αποδεικνύοντας εκτός των άλλων ότι είναι και βαθιά αγράμματοι, αδυνατώντας να το κατανοήσουν. Δίπλα στις δήθεν δημοκρατικές ή απροκάλυπτα ολιγαρχικές επεμβάσεις στην πρόσβαση και το δικαίωμα λόγου στο Διαδίκτυο, το πολύπαθο μέσο έχει να αντιμετωπίσει και τη διείσδυση των γραφίδων υπηρεσίας σε υποτιθέμενα blogs ή και σελίδες «εναλλακτικής ενημέρωσης». Η σαπίλα της εκάστοτε κυβερνητικής προπαγάνδας επιχειρεί και στη χώρα μας, μάλλον άγαρμπα, να εμφανιστεί ως «ηλεκτρονική άποψη» με κύρος, εκφραζόμενη από σελίδες όπως π.χ. το protagon.gr (του Στ. Θεοδωράκη) και το axmi.gr (του διευθυντή ειδήσεων του Mega, Χρ. Παναγιωτόπουλου). Αναμασημένες λαϊφταϊλίστικες δηθενιές και χονδροειδέστατες φιλοκυβερνητικές μπαρούφες, αναμεμειγμένες με κατά παραγγελία (και με το αζημίωτο) σχολιασμό, πασπαλισμένες με παροχυμένη αισθητική και εμφάνιση, επιχειρούν να λειτουργήσουν ως αντίβαρο στο πολύχρωμο μπάχαλο της μπλογκόσφαιρας, αντιπαραβάλλοντας τη δήθεν σοβαρότητα και επαγγελματισμό στον (συχνά εξίσου δήθεν) ερασιτεχνισμό και αναξιοπιστία. Για την ώρα παραμένουν στη σφαίρα του γραφικού (τουλάχιστον στα μάτια όσων γνωρίζουν το μέσο). Ωστόσο, με την επέκταση της διείσδυσης του Internet σε ολοένα και πλατύτερες μάζες που δε διαθέτουν ούτε την τεχνική γνώση ούτε (κυρίως) την εμπειρία του διαδικτύου, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μετατραπούν σε αντίγραφα της μιντιακής μαφίας που βιάζει καθημερινά την ενημέρωση σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Σύμφωνα με τον τελευταία οικονομικά στοιχεία του Mega, το κανάλι των εργολάβων έχει παθητικό 27 εκατομμυρίων. Στις αγωγές των 4 εκατομμυρίων, οι φασουλήδες της ενημέρωσης, δήλωσαν όλοι τους ως τόπο κατοικίας τη διεύθυνση του καναλιού (σ.σ. έχει πολύ πλάκα ο διευθυντής τους όταν ισχυρίζεται ότι θίγονται ως πρόσωπα και όχι ως κανάλι). Τυχαίο; Αν αυτό δεν είναι υπαλληλική ευσυνειδησία, δεν ξέρω τι είναι. Εύγε τους!

Zaphod

http://wp.me/p1pa1c-91J

Posted in: Ελλάδα