Κουλτούρα έχουν, δύο εκατ. ευρώ δεν έχουν

Posted on 25 Μαρτίου, 2011 1:24 μμ από

23


του Γαλαξιάρχη

Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κουλτούρα, είναι διαφορετικοί, άλλοι ήρθαν να περάσουν και να φύγουν.

Άννα Νταλάρα (σύζυγος Γιώργου Νταλάρα, ξαδέρφη Γιάννη Ραγκούση), 26 Ιαν 2011, υφ. Εργασίας, υπεύθυνη για τη Μεταναστευτική Πολιτική (ρ/σ Flash) – αναφερόμενη στους μετανάστες απεργούς πείνας του μεγάρου Υπατία.

Έχουν δεν έχουν κουλτούρα οι κάτοικοι της Αφρικανικής και της Ασιατικής ηπείρου, σίγουρα αυτοί στους οποίους αναφερόταν η Άννα Νταλάρα, δε διαθέτουν δύο εκατομμυριάκια για τρεις πέτρινες εξοχικές κατοικίες στην Αντίπαρο. Και για να πούμε την αλήθεια, καθώς δεν είναι και σύζυγοι «εθνικού τροβαδούρου», δεν μπορούν να «πουλήσουν κουλτούρα» ακόμη κι αν τη διέθεταν. Η κυρία Άννα μας όμως και κουλτούρα διαθέτει και ταϊζει τρία στόματα με αυτή.

Η είδηση; Πετραδάκι, πετραδάκι, ολοκληρώθηκε το σετ εξοχικών κατοικιών του ζεύγους Νταλάρα στην Αντίπαρο, που σύμφωνα με τις κακές γλώσσες κόστισε ανάμεσα σε ένα και δύο εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για τρεις πέτρινες κατοικίες 300 τ.μ. έκαστη, στην Αντίπαρο, με τη μία να προορίζεται για «προίκα» της θυγατρός Γεωργιάννας. Αν και οι βίλες Νταλάρα αποτελούν περσινά ξυνά σταφύλια, επανέρχονται στο προσκήνιο, από κυριακάτικη εφημερίδα που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Καλά κάνει η κυρία υφυπουργός βέβαια, καθώς και την ψήφισαν κατά χιλιάδες οι συμπολίτες μας αλλά και κατάθεσαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ στη δισκογραφία του συζύγου Γιώργου (σημειωτέον, ο κυρ Γιώργος μας, φρόντισε κι αυτός να στολίσει το κίνημα «Δεν Πληρώνω» αποκαλώντας τους λίγο ως πολύ «καρμίρηδες που τσιγκουνεύονται τα 3-4 ευρώ»).

Λαϊκισμός; Κομματάκι ναι. Ωστόσο, πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα της παθογένειας της αστικής δημοκρατίας, με την αντιπροσώπευση να περιορίζεται σε ένα κλειστό κλαμπ της αστικής τάξης, του οποίου η θρασύτητα αποτελεί -ως λογική συνέπεια της ίδιας της μορφής του πολιτεύματος- στοιχείο ταυτότητας. Λαϊκιστής εκείνος που θα «κουτσομπολέψει» τα πέτρινα εξοχικά του ζεύγους Νταλάρα και ταυτόχρονα υπεύθυνη πολιτικός η Άννα Νταλάρα που θα κατηγορήσει 300 απεργούς πείνας για έλλειψη… κουλτούρας. Σημεία των καιρών και όχι μόνο…

Πρόσφατη συλλογή «υπεύθυνων σοσιαλιστών»

Φίλιππος Πετσάλνικος (Πρόεδρος της Βουλής – 3ος στην ιεραρχία του πολιτεύματος)

Ο άνθρωπος που είχε το θράσος να φωτογραφίζεται με πιτσιρίκια που έσπασαν τον κουμπαρά τους για να προσφέρουν το χαρτζιλίκι τους στο «λογαριασμό για το εθνικό χρέος» που ο ίδιος άνοιξε, έχτισε και αυθαίρετη και αδήλωτη πισίνα στο χωριό του, διότι -όπως έγραψε κι η Αυγή– στο Μαυροχώρι Καστοριάς αν δεν έχεις πισίνα σε φτύνουν στο καφενείο.

(Νεοδημοκρατικό αντίστοιχο: Γιώργος Σουφλιάς με το ένα εξοχικό που έγινε… δύο εξοχικά)

Μιχάλης Καρχιμάκης (βουλευτής Λασιθίου και «λαγωνικό» νεοδημοκρατικών σκανδάλων)

Εκμεταλλευόμενος το νόμο Χατζηδάκη περί μετατάξεων από το ξεπούλημα της Ολυμπιακής, βολεύτηκε σε προσωποπαγή θέση στο Υπουργείο Υποδομών. Θέση που περιμένει να τον υποδεχτεί όταν με το καλό αποχωρήσει από τα βουλευτικά έδρανα. Ο κατά τ’ άλλα λαλίστατος Καρχιμάκης εξαφανίστηκε από προσώπου γης όταν τον έκαναν βούκινο για τη μελλοντική επαγγελματική του αποκατάσταση που του εξασφάλισε η εξουσία στην οποία ο ίδιος συμμετέχει, σε μία χώρα με επίσημη ανεργία 16%. Άφησε στο πόδι του τον Πεταλωτή και τον Ρέππα να επαναλαμβάνουν την περίφημη ρήση Βουλγαράκη «το νόμιμο είναι και ηθικό» σε όλους τους τόνους.

«Αυτή είναι η δουλειά του και θα πρέπει με κάποιον τρόπο, όταν δεν θα είναι βουλευτής, να διασφαλίσει το οικογενειακό του εισόδημα» (Γ. Πεταλωτής)

«Δεν επιβαρύνει το κράτος με μισθό. Δεν πληρώνεται από εκεί. Τη θέση αυτή τη διατηρούσε πριν από 20 χρόνια και μετά εξελέγη βουλευτής. Τι να κάνουμε τώρα;» (Δ. Ρέππας)

(Νεοδημοκρατικό αντίστοιχο: Βασιλική Τζότζολα που έκανε χρήση του ίδιου νόμου, αλλά μόλις την πήραν χαμπάρι την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια)

Ζaphod

Short URL: http://wp.me/p1pa1c-8VM