Κατάληψη κατοικίας Gaddafi στο Λονδίνο

Posted on 10 Μαρτίου, 2011 2:56 πμ από

21


Saif Gaddafi's house in Hamsptead seized by protesters

απο inflammatory. «Δεν εμπιστευόμαστε τη Βρετανική κυβέρνηση οτι θα αξιοποιήσει σωστά τα διεφθαρμένα περιουσιακά στοιχεία της κυβέρνησης της Λιβυής κι έτσι αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας» φώναζε ενα μέλος της ομάδας ακτιβιστών «Topple the Tyrants», οι οποίοι προέβησαν την Τετάρτη σε κατάληψη της οικίας του γιού του Gaddafi, Saif al-Islam, στην περιοχή Hampstead, βόρεια του Λονδίνου.

Η κατάληψη της μονοκατοικίας, αξίας περίπου  £10 εκατ. με 8 κρεβατοκάμαρες, 5 χώρους υποδοχής, πισίνα και τζακούζι, πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Λίβυους, μαζί με μέλη της πρωτοβουλίας BLSC (British-Libyan Solidarity Campaign) που μάχεται για τα δικαιώματα των εξόριστων απο τη Λιβυή. «Σκοπεύουμε να κρατήσουμε το σπίτι μέχρι να μπορεί να δοθεί πίσω στο λαό της Λιβυής» δήλωσε ο Dariush, ένας απο τους καταληψίες ενώ στη σκεπή είχαν τοποθετηθεί πανώ με  συνθήματα «Εξω απο τη Λιβυή – εξω απο το Λονδίνο» και «αλληλεγγύη».  Η εν λόγω ακίνητη περιουσία ήταν προς πώληση μέχρι ενα μήνα πρίν.

H Μεγάλη Βρετανία έχει δεσμεύσει απο την περασμένη εβδομάδα τα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στον Gaddafi και τα παιδιά του, των οποίων η αξία (σύμφωνα με πηγές) υπολογίζεται συνολικά στο £1 δισ. Τα βρετανικά γραφεία της Libyan Investment Authority, που διαχειρίζοταν δισ. δολάρια απο κέρδη πετρελαίου της χώρας σταμάτησαν να λειτουργούν, ενώ παραιτήθηκε ο επικεφαλής Συμβουλίου του LSE, Howard Davies, κατόπιν αποδοκιμασίας που υπέστη το πανεπιστημιακό ίδρυμα για την δωρεά που εισέπραξε απο τον απόφοιτο PhD, Saif al-Islam Gaddafi, ύψους £1.5 εκατ. καθώς και την υπογραφή συμβολαίου αξίας £2.2 εκατ. για εκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων της Λιβυής, εκ των οποίων το £1.5 εκατ. είχε ήδη κατατεθεί.

http://wp.me/p1pa1c-8wd