Τα πολλά λόγια είναι… μπλόγκια!
Κάθε μέρα συναντάμε εκεί που δεν το περιμένουμε έναν “χαλβά”…
Η μόνη λύση νομίζω, για να παραμένουμε ψύχραιμοι και λειτουργικοί, είναι η “ομοιοζαχαροπλαστική” …
Η «ομοιοζαχαροπλαστική» είναι μια λέξη που έχει … πόση ώρα γράφω το ποστ?… πες κάνα μισάωρο «ύπαρξης» στα μπλόγκια και αντιστοιχεί σε κάτι σαν την ομοιοπαθητική με γλυκά… με λίγο απ’όλα (χωρίς κρεμμύδι!)
… δοκιμάζει συνταγές η koula…
κοπιάστε και copyάστε δικές σας… ή κουταλιάστε κατά το δοκούν!
============================================
Χαλβάς σιμιγδαλένιος!! (συνταγή για «στενά» πορτοφόλια, πάντα)
Κάποιες από τις παλιές μαγείρισσες το λένε “ένα δύο τρία τέσσερα” γιατί είναι ευκολότερο και πρακτικότερο να θυμάσαι την αναλογία των συστατικών από το να θυμάσαι τα γραμμάρια και τα εμέλ (ml) στη συνταγή… και γενικά καλό είναι να το ακολουθήσουμε γιατί κάτι που “λειτουργεί” δεν το “πετάς” για να το παίξεις «έξυπνος»! (εγώ πάντα προτιμάω τα απλά ούτως ή αλλως… αν είναι να δυσκολεύουμε και το μαγείρεμα… καλά κρασά! Μόνο στη ζάχαρη συνήθως βάζω λιγότερη… δεν είναι και για χόρταση, οπότε αναλόγως και τους καλεσμένους και τι ζάχαρο έχουν, τελευταία στιγμή μπορεί να το αλλάξω σε 1 : 2 : (σχεδόν) 2 : 4 😀 )
Η «γενική» αναλογία λοιπόν των συστατικών είναι:
1 : 2 : 3 : 4 αντίστοιχα για
βούτυρο: σιμιγδάλι: ζάχαρη: νερό
και “λύνει τα χέρια” σε περίπτωση που δεν έχουμε ζυγαριά ακριβείας… ή αν λόγω ακρίβειας δεν παίρνουμε μεγάλες ποσότητες (αν και η συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει ακριβά υλικά) ή είμαστε εργένηδες και άρα η συνταγή που συνήθως είναι για 4 πρέπει να τροποποιηθεί αλλά δε θυμόμαστε τη μέθοδο των τριών ή δεν έχουμε κομπιουτεράκι… 😉
Πάμε ?
Ποδιά δε χρειάζεται απαραίτητα – δε χρησιμοποιούμε αλεύρι – αλλά αν θέλετε να βγάλετε και φωτο για το «πριν και μετά» το δικό σας και της κουζίνας, νο πρόμπλεμ!
Bάλτε την καλή σας ποδιά – αυτή με το σηματάκι «cool cook» – και smile 🙂 !
Βρείτε τη μεζούρα που σας βολεύει και αν δεν έχετε, βρείτε ένα μπωλάκι ή μια κούπα. Ε, ‘νταξ’ αν τυχόν έχετε μεγάλη κούπα ή μόνο φλιτζανάκια μικρά, μετρήστε τα «μισά» ή «όλα διπλά «… μη γκρινιάζετε με το παραμικρό, πια! … αυτοσχεδιάστε και αν κάτι πάει στραβά μην ξεχάσετε να μας το πείτε! Και φωτο από το ατυχημένο αριστούργημα… πάντα δεκτές!! 🙂 🙂 🙂
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κούπα βούτυρο (ή και λάδι-πχ ηλιέλαιο, γιατί σκεφθείτε ότι πρόκειται για γλυκό και καλό είναι μην είναι βαριά η γεύση του…) – άλλος τρόπος είναι να βάλετε τόσο λάδι ώστε να καλυφθεί με περίπου μισό δάχτυλο (όχι κατακόρυφα!) λάδι ο πάτος του σκεύους και να προσθέσετε και 2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο για τη γεύση. Γενικά καλύτερα να έχει λιγότερο λάδι παρά να «βαρύνει» επειδή έπεσε πολύ, άλλωστε το θέλουμε για να καβουρντιστεί το σιμιγδάλι και όχι για να κάνουμε παπάρες όπως στις σαλάτες… 😛 )
- 2 κούπες σιμιγδάλι (εγώ έχω συνηθίσει να τρώω χαλβά με το ψιλό σιμιγδάλι αλλά δεν αλλάζει και τίποτα αν τυχόν δε βρείτε και βάλετε χοντρό σιμιγδάλι…)
- 3 κούπες ζάχαρη (ή/και μέλι )
* και λιγότερη ζάχαρη να βάλουμε, δεν είναι πρόβλημα… δηλαδή και με 2 κούπες ζάχαρη και 3 κουταλιές μέλι πάλι θα είναι γλυκός ο χαλβάς!
**δεν έχω δοκιμάσει με υποκατάστατα ζάχαρης τη συνταγή αλλά ξέρω ότι γενικά είναι “πιο γλυκές” αυτές οι τύπου-ζαχαρίνες από ότι η αντίστοιχη ποσότητα ζάχαρης… οπότε δε μπορώ να σκεφτώ την ποσότητα που θα ταίριαζε αλλά αν ξέρετε εσείς, πείτε το σε σχόλιο για να το προσθέσω σαν πληροφορία… μερσί en αντβάνσ !)
- 4 κούπες νερό (κατά προτίμηση από αυτό που είναι διάφανο και πόσιμο…)
Θα χρειαστεί λίγη φλούδα λεμονιού… κοινώς, ένα λεμονάκι καλά πλυμένο που θα το ξεφλουδίσουμε, σε ποσότητα θα ήταν ας πούμε … χμμμ…. 2-3 κομμάτια με επιφάνεια όση έχει ένα κέρμα 2 ευρώ… (μην κάνετε «αναγωγή» και καταλήξετε σε πολλά 5λεπτα γιατί θα καταντήσει λεμονόπιτα…)
Μπορείτε να προσθέσετε και κομμένους ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς:
αμύγδαλα (το μη αλατισμένο και μάλιστα καλύτερα χωρίς τη φλούδα του), καρύδια, κουκουνάρι …
α ναι! παραλίγο να ξεχαστώ!
κάτω τα χέρια από τα πεύκα!!! ΛΕΦΤΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΠΙΕΣ!!
αν όχι αυτές… ποιές? Αν όχι τώρα?… Πότε??? η Άνοιξη είναι τώρα εδώ! ΚΟΥΚΟΥΛΙΑ ΤΕΡΜΑ!
Στην Αίγυπτο έχουν ήδη ρίξει τον Μουμπάρακ! Εμείς ΠΟ’ΤΕ??? πότε θα τον ρίξουμε τον Μουμπάρακ???
(για να κρατάμε και το ενδιαφέρον των ΠΕ…)
… πού είχαμε μείνει??? α ναι!
Εκτός από ξηροκάρπια βάζετε αν θέλετε και σταφίδες (ολόκληρες) κλπ… και ό,τι άλλο θέλετε τέλος πάντων, είναι γνωστό, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!
Επίσης, γαρύφαλλα και κανέλα θα χρειαστούμε ή μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας (αλλά τι άλλο θα βάζατε καλέ? Κανελογαρύφαλλο του πάει… άντε και άχνη για ντεκορασιόν στο τέλος…)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
α) Ζεσταίνουμε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη (ή το μέλι) και τα μυρωδικά (κανελογαρύφαλλο) και τη φλούδα από το λεμόνι (… κομμένα τα στιχάκια στην κουζίνα!! μόνο το ημερολόγιο τοίχου έχει τέτοιο δικαίωμα ρίμ-ινγκ!)
β) Ανακατεύουμε συνέχεια για να λιώσει καλά η ζάχαρη και να γίνει ομοιόμορφο το σιρόπι (α ναι! Το σιρόπι φτιάχνουμε! Ξέχασα να το πω… δε βαριέσαι… ινάφ με τις ταμπέλες!)
γ) Μόλις πάρει βράση (μτφρ: μόλις δείτε πολλές και μεγάλες μπουρμπουλήθρες) χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι για να συνεχίσει να βράζει για άλλα 5-7 λεπτά.
δ) Στη συνέχεια αφαιρούμε τα κανελλογαρύφαλλα και ό,τι επιπλέει γενικά… (αν δεν βλέπετε κάτι κίτρινο, ξεχάσατε το λεμόνι… τι να πω… ξέρω γω? Ξαναβάλτε το λίγο να ζεσταθεί το σιρόπι και προσθέστε τα “τώρα”… κι αν βγει χάλια δε θα φταίει η koula… ψάξτε για άλλον φταίχτη!)
ε) Σε άλλο μικρότερο κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο (ή ζεσταίνουμε το λάδι) και προσθέτουμε το σιμιγδάλι για να καβουρντιστεί!
Σημείωση/περιγραφή: Καβούρντισμα = να ψηθεί έως να αλλάξει χρώμα –> “κοκκινίζει/ροδίζει” κάπως…
αλλά αν αρπάξει πολύ παίρνει κάποιους τόνους καφέ… και αν τυχόν είστε ονλάιν και γράφετε στο μπλογκ θα το βρείτε μαύρο (ΧΩΡΙΣ κόκκινο)… ό,τι ποστ και να διαβάζατε… οπότε
ΠΡΟΣ’ΧΗ!!!
Το “μάτι” το έχουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μην το βάλετε φουλ γιατί θα καεί το… κακόμοιρο το σιμιγδάλι!
Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα ξύλινο κουτάλι (κατά προτίμηση) αλλά αν δεν έχετε… τι να κάνουμε… δε θα σας στείλουμε και στο koula’s house να αγοράσετε “ειδικό κουτάλι ΕΥΚΑΙΡΙΑ! ΤΩΡΑ μόνο με 18 ευρώ!”.
Πάρτε την κλασική κουτάλα και προσπαθήστε να μην αφήνετε πολύ στον πάτο το σιμιγδάλι για να μην αρπάξει και μυρίσει καμένο αντί καβουρντισμένο!
ΠΡΟΣ’ΧΗ και πάλι!
Ξαναλέω ότι το καβούρντισμα είναι περίεργη φάση… εύκολα καίγεται το σιμιγδάλι και μετά θα έχει γεύση καμένου όλο το γλυκό… οπότε δε χαζολογάμε!! ούτε τηλ ούτε σχόλια ούτε τουίτσ ούτε τίποτα!
Προσέχουμε πόσο έχει αλλάξει χρώμα όσο περνάνε τα λεπτά και γενικά το έχουμε συνέχεια σε κίνηση με την κουτάλα και δεν ξεχνάμε και στις γωνίες του σκεύους να «καθαρίζουμε»! Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε σε αυτό το στάδιο και τα ξηροκάρπια, να πάρουν και εκείνα λίγο χρωματάκι… (κρατάμε λίγα όμως και για το τελικό στάδιο ντεκορασιόν).
Όταν πάρει χρώμα το σιμιγδάλι (πριν γίνει καφέ είπαμε!) αρχίζουμε και προσθέτουμε με την κουτάλα το σιρόπι από την άλλη κατσαρόλα.
Αν τυχόν δούμε να γίνεται πολύ λασπώδες το μίγμα, δεν βάζουμε άλλο σιρόπι, περιμένουμε να το απορροφήσει και κρίνουμε μετά αν μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλο.
Προσεκτικά γιατί το ένα είναι καυτό σκεύος (κατσαρολάκι)
και το νερό (σιρόπι) που προσθέτουμε μπορεί να πεταχτεί και να μας κάψει…!
Γενικά καταλήγει σταδιακά όλο το σιρόπι να είναι μαζί με το καβουρντισμένο σιμιγδάλι σε ένα σκεύος και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι! Το ψήσιμο θα έχει ολοκληρωθεί όταν τεστάρουμε:
ΤΕΣΤ: Ο χαλβάς δεν κολλάει στην κουτάλα?? Οκ! είναι έτοιμος!
Οπότε τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το ανακάτεμα για να κρυώσει και πιο εύκολα 😉
Σερβίρισμα:
Αν θέλουμε το βάζουμε όλο το υλικό σε φόρμα με σχήμα της αρεσκείας μας…
ή ανάποδα σε μια πιατέλα και του δίνουμε εμείς σχήμα σα να είμαστε σε αμμώδη beach… (γιατί αν δεν έχει πλάζ, ο Mitsaras δεν έρχεται!)
Σημείωση: αν θα το δώσουμε σε φίλους αναρχοτέτοιους ίσως να αρχίσουν τα ΝΤΟΥ μόλις δουν τη “φόρμα”… και πιθανότατα να αρχίσει η μίρλα για “τα καπιταλιστικά καλούπια που δεν αφήνουν τις μάζες (γλυκές) να πάρουν το σχήμα που θέλουν”… οπότε μπορούμε απλά για να γλιτώσουμε τα άλλαντάλλα μπάχαλα να το βάλουμε σε απλά πιατάκια… διατηρώντας το ακανόνιστο σχήμα της κουταλιάς που “το έριξε έτσι ωμά, όπως είναι η ίδια η ζωή στους δρόμοι, πάνω στο πιατάκι για να συναντήσει ξένες γλώσσες…”
και γενικά, αν θέλουμε βάζουμε κι άλλες κουταλιές για να μη νιώθει μόνη… (… η γαλαρία ακούστηκε και δε θα φάει γλυκάκι σήμερις!!)
Τρικ: αν δεν έχεις σκεύος για να δώσεις σχήμα, πάρε το πάνω μέρος του πορτοκαλοστίφτη και βάλε στην “κοιλότητα” λίγο χαλβά, οπότε θα γίνει σαν κώνος αλλά με “τεθλασμένες πλευρές”… (όπως είναι και στη φωτογραφία πιο πάνω που πτσάρεπτσα από το ίντερνετ)
Προφανώς, στο τέλος πασπαλίζουμε με άχνη, αν θέλουμε και ρίχνουμε και κανέλα και ίσως λίγα ξηροκάρπια (σημαντική κίνηση για να ξέρει αυτός που σερβίρεται τι περιέχει “μέσα” το γλυκό, μην του’ρθει απότομο…)
Χάλβ Φάν!
ΥΓ και χαλβάδιασμα είναι όταν έχει γίνει λάσπη λόγω υπερβολικής ποσότητας σιροπιού, αλλά δεν είν’ κακό… 😛
Sweet Link: http://wp.me/p1pa1c-7ad
γλυkoula… και μην ακούσω ντου… για θα φτιάξω post για ντου-βαρα-λάκια νεξτ τάιμ!
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 8:43 μμ
χαλβαντού ρε
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Narrator
18 Φεβρουαρίου, 2011 8:46 μμ
Τσιμπούσι ολόκληρο σήμερα…
koula
18 Φεβρουαρίου, 2011 8:47 μμ
συμ-post-ιο κανονικό! 🙂
loophole
18 Φεβρουαρίου, 2011 8:47 μμ
τι σεντόνι είναι αυτό που πρέπει να διαβάσουμε για έναν χαλβά! μπορούμε να παραγγείλουμε έτοιμο?
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 8:50 μμ
γιαυτο καλομιλουμε της κουλας,
που να μη χρειαστει να ταλαιποριομαστε…..
loophole
18 Φεβρουαρίου, 2011 8:50 μμ
Επίσης αυτή η φωτογραφία με τους στοιχισμένους χαλβάδες και το κόκκινο γαρύφαλλο πάνω δεξιά σαν συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι.. 😛 😛 😛
koula
18 Φεβρουαρίου, 2011 8:52 μμ
ναι ειναι ΠΑΜΕ να ΦΑΜΕ!
😛
βαρεθηκα να κανω φωτοκοψιμο… σκάσε και τρώγε! 😛
Narrator
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:11 μμ
Κούλα δεν πιστεύω ο Χαλβάς με το γαρούφαλλο να είναι υπονοούμενο για το στεφάνι μου….
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 8:52 μμ
ααααααααααααχαχαχαχαααααα 🙂 🙂 🙂 🙂
Eddie
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:05 μμ
παλιοπροβοκατορα 😛
ChristosK
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:38 μμ
κατσε οπου να’ναι γυρναει ο Μητσαρας απο το διοδιο-μετωπο και θα παρεις αυτο που σου αξιζει 🙂
ChristosK
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:39 μμ
στο loophole πηγαινε
loophole
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:41 μμ
ναι καλά.. ο mitsaras τώρα θα χαλβαδιάζει με καμιά υπάλληλο των διοδίων, δεν τον ξέρεις τι μαλαγάνας είναι.. 😛
koula
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:44 μμ
παντα στα Διοδια Μαλαγανας τη βγαζει… 😛
ChristosK
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:46 μμ
ελπιζω να περασει στο ντουκου αυτο και να μην εχουμε κανα ερωτικο καυγα παλι βραδιατικα
Narrator
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:47 μμ
σήμερα που μαγειρεύουμε το έχω πρόχειρο το τηγάνι… δεν θα ξέρει από που του ΄ρθε!!
http://www.soundsnap.com/node/38921
Αθανασία
18 Φεβρουαρίου, 2011 8:55 μμ
Α ρε Κούλα νοικοκυρά με τα ωραία σου !!!!!!!!!!!!!!!!!!
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 8:56 μμ
νοικοκυραια!!!!
😀 😀 😀 😀
koula
18 Φεβρουαρίου, 2011 8:59 μμ
χαχαχαχα
τι σου ειναι το ιντερνετ τελικα… για ‘ό,τι θες «περνάς» χαχαχαχα 🙂
καλησπέρα Αθανασία! 🙂
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 8:55 μμ
να κερασω και γω μια..
🙂 🙂 🙂
loophole
18 Φεβρουαρίου, 2011 8:59 μμ
Καλά τώρα το είδα!!! Πασπαλίζουμε με άχνη τον χαλβά?? Είσαι τρελήηηηηηη!!!?
koula
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:01 μμ
χααχαχχαχαχαχαχα
απο πανω ρε! καποιοι ετσι γουσταρουν (εγω δε βαζω… αλλά εχει τυχει να με κεράσουν και τέτοιο… ε, κάνεις μια κίνηση με το κουταλάκι και τη βγάζεις 😛 )
sitcha
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:01 μμ
ναι, γιατι αμα σου το προσφερουν με άχνη, δε θα το φας!!!ε???
loophole
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:02 μμ
άλλο αυτό..
DrAluca
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:03 μμ
Πες τα….
Ο παλιογκρινιαρης…..
Φαι ειναι ρε.
Που εχεις και αποψη…
😉
Χαμογελατε…
koula
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:01 μμ
alla trellh είμαι, δεν καταλαβαίνω την έκπληξή σου, loopholaki…
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:01 μμ
φοβασαι μη την σνιφαρεις κατα λαθος????
😀 😀 😀 😀
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:03 μμ
*snif-αρεις….
Galileo Galilei
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:00 μμ
Πολύ ωραίο…μέχρι και εγώ μπορώ να το κάνω 😛
Eddie
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:03 μμ
τη μαρμελαδα ακομα την περιμενει ο Dr Aluca παντως 😉
DrAluca
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:22 μμ
Αν δεν ειχα και σενα….
Ακουτε αγαπητη Lotea?
Μαρμελαδα…γκουχ γκουχ….
Χαμογελατε…
lascapigliata
18 Φεβρουαρίου, 2011 10:37 μμ
Έεεφτασε……
😀
Eddie
18 Φεβρουαρίου, 2011 10:39 μμ
εσυ που προσφερθηκες, ποια εισαι; 😀
DrAluca
18 Φεβρουαρίου, 2011 10:40 μμ
Ελαχιστη σημασια εχει….
Ειναι ηδη μεσα στην καρδια μου.
🙂
Χαμογελατε…
Galileo Galilei
18 Φεβρουαρίου, 2011 10:46 μμ
Είμαι από ανταγωνιστικό μαγαζί χαλβά….
Eddie
18 Φεβρουαρίου, 2011 10:48 μμ
ε οχι και χαλβας 🙂
Δε σε καταλαβα νομιζεις;
Με γεια το μαγαζι (καινουριο απο οτι βλεπω).
ΥΓ: Και φυσικα δεν παιζει κανενας «ανταγωνισμος»
Galileo Galilei
18 Φεβρουαρίου, 2011 10:54 μμ
Εσύ με κατάλαβες…ο γιατρός τσίμπησε όμως 😆
DrAluca
18 Φεβρουαρίου, 2011 11:00 μμ
Εγω απο Lotea περιμενω μαρμελαδα…..
Απο οπου αλλου και αν ερθει ειναι ευπροσδεκτη φυσικα…..
😉 🙂 🙂
Αλλα η υποσσχεσις ειναι υποσχεσις….
Χαμογελατε…
Galileo Galilei
18 Φεβρουαρίου, 2011 11:03 μμ
Θα με κάνεις να στα στείλω με κούριερ…
Χαμογελάμε γιατρέ 😉
DrAluca
18 Φεβρουαρίου, 2011 11:10 μμ
Ε οχι και κουριερ βρε Lotea…..
Αμα ειναι να το κανουμε σωστα….Hand to hand.
Ετσι ειναι τα καλα νταλαβερια….
😉
Χαμογελατε…
koula
18 Φεβρουαρίου, 2011 10:41 μμ
παει…
εγω εναν χαλβαδακο ειπα να ανεβασω…
που δεν εχει και πολλες θερμιδες (σαν τις παστες και τα γουρνοπουλα!!! κυρια Jaquou και κυριε Zaphod)
και μας ξεκανατε με τα γλυκα…
ουφ… θα σκαρφαλωσει το ζαχαρο…
Spin
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:07 μμ
Θα τις δοκιμάσω και τις 2 τις συνταγές.με ψήσατε.
Eddie
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:08 μμ
δοκιμασε και τις δυο ταυτοχρονα για ενα sleazy αποτελεσμα 😛
koula
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:09 μμ
ok! να ‘ρθουμε μια μερα… να παραγγειλουμε μαζι ντελίβερι 😛
oldboy99
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:07 μμ
…πάντα έμαθα να λέω ΝΑΙ στον χαλβά!
Πόσο μάλλον αν είναι από τα χεράκια της Koulas μας 😉
koula
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:08 μμ
αντε ρε! 😛
κάντε τον.. και αν πετυχει να με φτυσετε! χαχαχαχαχα
Narrator
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:09 μμ
Ρε ^$(#%@ μου τι καταιγίδα είναι αυτή;
Όταν είχαμε dial-up τουλάχιστον δεν έπεφτε η σύνδεση!!
Γαλαξιάρχης (ex Zaphod)
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:12 μμ
Γαμώ τον υγιεινισμό μου μέσα!
Πάρτε ρε ένα μπράουνι ζουμερό, ζουμερό:
Συστατικά
* 200 γρ. κουβερτούρα
* 200 γρ. βούτυρο
* 200 γρ. ζάχαρη άχνη
* 4 αυγά
* 120 γρ φαρίνα
1. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε ενα κατσαρολάκι.
2. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη έως ότου να ασπρίσουν.
3. Προσθέτουμε την κουβερτύρα και ανακατεύουμε καλα.
4. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνουμε λίγη-λίγη την φαρίνα.
5. Βουτυρώνουμε μια φόρμα ή ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα μας. Δεν το πιέζουμε με κουτάλι για να απλωθεί απλά το κουνάμε πέρα δώθε.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά στους 180 βαθμούς…
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν το ψήσουμε σε φόρμα όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει και έπειτα το αναποδογυρίζουμε.¨Αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Narrator
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:13 μμ
ρε loopη, θα μας τρελλάνουν αυτοί… ΠΑΝΤΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΒΑΖΟΥΝΕ!!!
Γαλαξιάρχης (ex Zaphod)
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:17 μμ
Και για πιο δαιμονισμένες καταστάσεις
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ (με κανονική ζάχαρη Ναρ)
Υλικά
– 1 φλ. βιτάμ
– 5 αύγα
– 1 φλ. ζάχαρη
– 1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
– 1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις
– 250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
– 250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
Για το γλάσο:
– ½ φλ. κρέμα γάλακτος
– 125 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
– Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες.
– Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί Νο32 και ψήνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
– Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο.
– Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.
Eddie
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:19 μμ
ενα ενα τα βγαζεις στη φορα τα κρυφα ταλεντα σου, προεδρε 🙂
koula
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:20 μμ
asto dialo!
ανοιξες και την εικονα… αθεοφοβε!!!
loophole
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:20 μμ
@ναρ: ρατσιστές παιδί μου…
koula
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:15 μμ
τι εγινε??
βαριομαστε να κανουμε ποστ και ξεπεταμε ενα στα σχολια???
😛
Γαλαξιάρχης (ex Zaphod)
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:19 μμ
Δεν ποστάρω μη πολιτικά ποστ. Δε θα μου βγάλεις το όνομα εσύ, παλιομαγείρισσα! 😛
koula
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:29 μμ
πφ!
γιατί ήταν μαγειρικο το ποστ μου???
εγω μια ψευτικη συνταγη ανεβασα για να αποδειξω οτι στο ιντερνετ «ο,τι δηλωσεις … είσαι!»
ψυχοκοινωνικο τεστ δηλαδης… και εμπασα και μερικα προβοκατορικα πολιτικα τσιτάτα για να τσιμπησουμε κανα χιτ απο κανεναν βιαστικο που ειναι ονλάιν λόγω κακοκαιριας…
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:15 μμ
παω μια μεχρι «κουκουβαγια»
να δεις τι εστι «ζουμερο»…..
DrAluca
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:25 μμ
Σε 5 ειμαι κατω…..
Θα ερθει κανεις?
Βαζω και πεδιλο στην μπροστινη ροδα για να σερφαρουμε την Πειραιως.
Χαμογελατε…
Eddie
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:27 μμ
Χαμοζνα η κατασταση…
loophole
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:19 μμ
Τι να κλάσει αυτό το μπράουνι μπροστα στο Ζουμερό τω Χανίω!
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:21 μμ
μπράουνι…
ακου όνομα….. 🙂 🙂 🙂
μα μπράουνι…..
Spin
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:23 μμ
έχεις δίκιο μπάκουνι έπρεπε να το λένε 😛
oldboy99
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:26 μμ
…σιγά μη το το πούμε και Μπακούνιν ρε Spin 😛
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:28 μμ
γλυκό χωρίς τρόλια
ειναι υποδουλωση και βαρβαροτητα…ειπαμε…..
έμη
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:41 μμ
Ολα καλά κι όλα ωραια και νοστιμοτατα (και παχυντικοτατα – και γουσταρωωω!!!). Ομως στην κουβερτουρα του Παυλίδη θα τα χαλάσουμε. Γιατι παρακαλώ κάνεις διαφημιση;;;; Εξάλλου δεν υπάρχει Παυλίδης, μόνο πολυεθνικη υπαρχει. Να λεγες Γιωτης … αντε να το καταπιω! ΛΟΛ
έμη
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:44 μμ
Αλλα ντάλλα!!! Εσένα Ζαφοντ κυνηγαω!!! ΛΟΛ
Γαλαξιάρχης (ex Zaphod)
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:47 μμ
Ναι, γμτ… μου ξέφυγε ο παλιοσιωνιστής! 🙂
Θα τον σβήσω πάραυτα!!
Spin
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:13 μμ
Ωπ. χαλβάδιασμα ε. Για πάρτε 😉
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:20 μμ
θα πεθανω σημερο……. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Spin
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:22 μμ
Είναι βάρβαρο αυτό που κάνετε με τα γλυκά. με έχει πιάσει λιγούρα, σπίτι δεν έχω τίποτα και έξω έχει κατακλυσμό, αμάξια παρασύρονται, τρόλια πνίγονται κλπ
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:23 μμ
αληθεια ειν’αυτο με τα τρολια???
παναζία μ’ παναζία μ’……
Narrator
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:28 μμ
κάτσε μέσα Μανικάκο και μην βγάλεις ούτε τη μύτη σου έξω!! 😀
Πρόεδρε είχε και στο χωριό σου μπράουνι;
Spin
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:29 μμ
Μανικάκο μην την ακούς. απλά βρέχει τρόλια . η μέρα μας έφτασε 😀
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:30 μμ
😀 😀 😀 😀
Eddie
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:31 μμ
αυτο εννοουσαν οι προφητες οταν ελεγαν οτι θα βρεξει βατραχια;
Spin
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:35 μμ
Φοβού τους τρόληδες !!!
Eddie
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:36 μμ
και χαλβα φεροντας;
Γαλαξιάρχης (ex Zaphod)
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:31 μμ
Ναι ρε. Αφού λέμε ΕΧΕΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ! Μπααααααα….
sitcha
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:26 μμ
σε καταλαβαινω απολυτα!!!! κ γω το ιδιο εχω παθει… :p
Spin
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:28 μμ
Όλοι όσοι έχουμε δει τον willie wonka το ξέρουμε το συναίσθημα 😛
koula
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:27 μμ
ΠΕΣ ΤΑ!!!
σπίτι δεν έχω τίποτα και έξω έχει κατακλυσμό, αμάξια παρασύρονται, τρόλια πνίγονται κλπ
και εριξε και χαλάζι και κεραυνοί και ασταναπαν!!!
oldboy99
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:25 μμ
Χαλβα-τσίδες ενωμένοι ποτέ νικημένοι!
Μην θεωρηθούμε και απολιτικ, πάει πολύ 🙂
Eddie
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:29 μμ
αν εγραφες Xαλβατζηδες θα σε κατηγορουσα για δακτυλο Μητσαρα τωρα 😛
oldboy99
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:31 μμ
χαχαχα ρε Eddie βασικά περίμενα να «τσιμπήσει» ο Mitsaras μας, αλλά δεν το ΄κανε! 😛
Narrator
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:38 μμ
O Mitsaras τρώει ακόμα την πουτανέσκα μου… δίπλα είναι… χα χα χα
Γαλαξιάρχης (ex Zaphod)
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:32 μμ
Χαλβάτσηδες τσε Μπραουνάτσηδες
Jaquou Utopie
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:33 μμ
Eγώ θέλω sacher torte 😦
Γαλαξιάρχης (ex Zaphod)
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:34 μμ
Ίντα’ν΄αυτό;;;
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:35 μμ
ρε σεις….σκιάχτηκα….
τι ειν αυτο το θεριό….????????
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:34 μμ
ε αμα εισαι της υψηλης καινωνιας…. 🙂 🙂 🙂 🙂
Jaquou Utopie
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:34 μμ
Αλλά εντάξει, συμβιβάζομαι με ένα τσουρέκι με λευκή σολοκάτα και κάστανο…
Spin
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:37 μμ
Ήρεμα με τις φωτό , γλιστράνε τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο ;P
koula
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:38 μμ
θα σε βρισω… και θα’χω και δικιο…
πφφφ
loophole
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:34 μμ
πάστα το λένε κοπελιά!
Jaquou Utopie
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:37 μμ
πάστα το λένε στου Πουλαντζά, εμείς του ορθόδοξου μαρξισμού και του ολοκληρωτικού καπιταλισμού (τι είπα το παλιοτρόλι) το λέμε sacher torte 😛 🙂
Γαλαξιάρχης (ex Zaphod)
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:39 μμ
Ευρωκομμούνιααααα!!!
Narrator
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:36 μμ
κι άλλη Ευρωπαία χωριάτισσα μας βρήκε απόψες!! 😛
oldboy99
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:36 μμ
Ο Χαλβάς, μαζί με το Εκμεκ Κανταίφι είναι από τα κορυφαία γλυκά
Δεν έχω stop, όταν τα βρίσκω μπροστά μου τα τσακίζω κυριολεκτικά λέμε 🙂
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:39 μμ
βαζω τη συνταγη,βαζεις τα πτσαρια???? 🙂 🙂
Eddie
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:45 μμ
μουρμουρες κατα προτιμηση 🙂 🙂
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:46 μμ
να ταιριάζει με το μπλογκ…..\
οοοοοοοοχοχοχοχοχοοοοοοοοο
oldboy99
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:48 μμ
μανικακο, μέσα είμαι! 😉
Jaquou Utopie
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:40 μμ
oldboy99… Πήγα να σου ανοίξω την εικόνα και κατά λάθος την έσβησα… την ξανανεβάζεις;;;; Συγνώμη , χίλια συγνώμη 😦 😦 😦
koula
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:42 μμ
oy re!
ταχα μου «εσβησες»…
την εφαγες!!!!
oldboy99
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:49 μμ
Σιγά τα ωά ρε Jaquou! Δεν τρέχει τίποτα 😉
oldboy99
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:39 μμ
Ρε παίδες, πως βάζουμε απευθείας photo στο thread?
Η μόνο οι… ευνοούμενοι του «παλατιού» μπορούν!!! 😉
koula
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:40 μμ
βάλε και τις ανοιγουμε εμεις…
προσεχε κακομοιρη μου, τι θα με αναγκασεις να δω… 😛
simon
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:40 μμ
Ρε παιδιά, τί θα γίνει σήμερα;;; «Κόψαμε σάλιο», που λέμε εδώ στη Θεσσαλία και κάνουμε και δίαιτα! Αφήστε καναν άνθρωπο ν’ αγιάσει! 🙂 🙂 🙂
koula
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:54 μμ
simon! 🙂
για τη λιγούρα, γιαουρτάκι με μέλι 😉
ή ψητό μήλο με κανελίτσα (αλουμινόχαρτο και στο φούρνο – δεν ξέρω αν εχεις τζάκι… ή ψησταριά «stand-by»)
οι αλλοι μπορειτε να τηγανισετε (σε ελαχιστο λαδι-ηλιελαιο) λεπτες ροδελες μηλου,
και μετα κανελα.. μελι…
και ΑΑΑΧΝΗΗΗ χαχαχαχα 😛
loophole
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:57 μμ
ή γαλακτομπούρεκο.. το καλύτερο για τη λιγούρα..
Eddie
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:59 μμ
Ε δεν υποφερεστε!
Παω να τσακισω την πιτα που εφερε η θεια απο το χωριο 🙂
oldboy99
18 Φεβρουαρίου, 2011 10:02 μμ
Α γεια σου ρε Loophole, φοβερό και το γαλακτομπούρεκο 🙂
Eddie
18 Φεβρουαρίου, 2011 10:04 μμ
Narrator
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:40 μμ
Ότι μαλακία και να λέτε, γλυκό χωρίς λεμόνι δεν πιάνει φράγκο (γαλλικό!)
lemon pie
loophole
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:43 μμ
καλά γαμάει η lemonpie.. σόρυ κιόλας
Narrator
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:45 μμ
συγχωρεμένος!!
oldboy99
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:51 μμ
…και στη lemon-pie λέμε ΝΑΙ 😛
Spin
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:46 μμ
άντε γαμίδια πάω να πάρω γλυκό. Καληνύχτες τρόλια 😀
Υ.Γ. : ο άνθρωπος έχει μια φυσική ροπή προς την τρολίαση. όποιος αμφιβάλλει ας τσεκάρει τις 2 τελευταίες αναρτήσεις αλλά και την επική ανάρτηση του αγίου βαλεντίνου. 😀
sitcha
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:48 μμ
αν σε βγαλει ο δρομος παντως, φερε κατι κι απο δω! οτιδηποτε! 🙂
loophole
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:49 μμ
μιλάς σοφά γέροντα..
oldboy99
18 Φεβρουαρίου, 2011 10:07 μμ
Ε, την προτελευταία εγώ την έκαμα με το «επίσημο» μου avatar ❓
oldboy99
18 Φεβρουαρίου, 2011 10:08 μμ
… στον Spin αναφέρομαι, αλλά σήμερα τρέχα-γύρευε 🙂
Jaquou Utopie
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:48 μμ
Αγόρια… σας έχω το σούπερ γλυκό… charlotte με σοκολάτα + 1 φράουλα 😉
Eddie
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:49 μμ
στα λογια του Μανικακου ηρθες 😉
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:57 μμ
εεε…αποχορω απο το μπλογκ…
δεν ειναι δυνατον να βλεπουμε τετοια πραμματα….
Eddie
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:58 μμ
κατσε ρε συντρολλε να’ουμ..
Τωρα που εκπληρωθηκε η επιθυμια σου την κανεις;
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 10:05 μμ
Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ JAQUOU CHOCOLATOUTOPIE ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ??????????????????
Eddie
18 Φεβρουαρίου, 2011 10:07 μμ
ελα παρε να’ χεις!
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 10:11 μμ
εννοω να ειναι μονιμα ανοιχτη….
loophole
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:50 μμ
Εδω μέσα μερικοί είναι ικανοί να βάλουνε και ζάχαρη άχνη από πάνω!
koula
18 Φεβρουαρίου, 2011 10:01 μμ
ε εσυ βαλε την αχνη απο κατω… σιγα το προβλημα πια…
Γαλαξιάρχης (ex Zaphod)
18 Φεβρουαρίου, 2011 9:50 μμ
Κι ύστερα σου λέει, έξω από το ευρώ, έξω από την ΕΕ.
Οπορτούνεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεες!
Πες κάτι ρε Μητσάρα, με αφήνεις μόνο μου να παλεύω με τις ρεφόρμες.
Narrator
18 Φεβρουαρίου, 2011 10:04 μμ
Ναι δεν σε ξέρουμε κι εσένε αρχι-ρεφόρμα… που θα μας κατηγορήσεις κι από πάνω!!
μανικακος
18 Φεβρουαρίου, 2011 10:03 μμ
Γαλαξιάρχης (ex Zaphod)
18 Φεβρουαρίου, 2011 10:18 μμ
Πάω να βάλω μαγιό!
mitera
18 Φεβρουαρίου, 2011 10:25 μμ
ααααα…… πατε και για μπανιο;;;
Γαλαξιάρχης (ex Zaphod)
18 Φεβρουαρίου, 2011 10:49 μμ
Μπάνιο;;;; Ζαμέ των ζαμών!
Φεύγει η βάπτιση (του αναρχοάπλυτου) 🙂 🙂 🙂
katy
19 Φεβρουαρίου, 2011 6:19 μμ
Νομίζω, ήρθε η ώρα να προτείνω κάποιες συνταγές, για ‘μας που δεν προτιμάμε πουτανέσκες, γουρνόπουλα, χαλβάδες (πάσης φύσεως) και (φτωχο)λικέρ.
Για πιο σικάτους και ντελικάτους χρήστες (ακούς Γαλαζοαίματε;) οι προτάσεις μου είναι:
1ο πιάτο.
Σαλάτα σπανάκι με καπνιστή πέστροφα
Κυρίως πιάτο
Συκώτι σοτέ με καραμελωμένα φρούτα
Επιδόρπιο
Πανδαισία σοκολάτας και κρέμας Ζαμπαγιόν
Και φυσικά το γεύμα συνοδεύεται από Σαμπάνια ( όσο πιο ακριβή, τόσο πιο καλή).
katy
19 Φεβρουαρίου, 2011 6:22 μμ
Aμάν κάποιος εγκάθετος «έφαγε» τις συνταγές μου.
1º πιάτο
http://toblogtonkirion.gr/2011/02/%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%ba%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae-%cf%80%ce%ad%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%b1/
Κυρίως
http://toblogtonkirion.gr/2011/01/%cf%83%cf%85%ce%ba%cf%8e%cf%84%ce%b9-%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%ad-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%bb%cf%89%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%86%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b1/
Επιδόρπιο
http://www.lovecooking.gr/index.php?option=com_rapidrecipe&page=viewrecipe&recipe_id=830&Itemid=54
μανικακος
19 Φεβρουαρίου, 2011 6:25 μμ
μπιλααααααααααχ 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
katy
19 Φεβρουαρίου, 2011 6:30 μμ
Δεν ξέρεις να τρως…..είσαι μικρός ακόμη……
μανικακος
19 Φεβρουαρίου, 2011 6:34 μμ
μα σπανακι???????
γιααακ!!!!!!!!
katy
19 Φεβρουαρίου, 2011 6:41 μμ
“Θα ‘θελα να ‘ξερα ποιός βάζει τις βιταμίνες στο σπανάκι, στο καρότο και στο ρετσινόλαδο και δεν τις βάζει στα παγωτά, στα πατατάκια και στις καραμέλες;’.
Ένας πεντάχρονος.
μανικακος
19 Φεβρουαρίου, 2011 6:49 μμ
ααααααααααχαχαχχαααα
σωστος ο πιτσιρικας!!!!!!!!
😀 😀 😀 😀 😀
Back Door Man
19 Φεβρουαρίου, 2011 6:59 μμ
Aκόμα χαλβάδες τρως μανικάκο απο χτες, δεν έσκασες;
μανικακος
19 Φεβρουαρίου, 2011 7:01 μμ
εσκασα,μα και τι να καμω???
να τα πεταξουμε??? 🙂 🙂 🙂
oldboy9
19 Φεβρουαρίου, 2011 6:58 μμ
Παιδιά το επόμενο ντου, στον Πύργο της πυργοδέσποινας έχει πολύ πράμα στα κελάρια της! 🙂
Γεια σου ρε Katy, με τα εκλεπτυσμένα σου γεύματα! 😉
katy
19 Φεβρουαρίου, 2011 7:05 μμ
Έχω και τα καλύτερα κρασά!!!
Όλοι ευπρόσδεκτοι…..
Ντου λοιπόν……:) 🙂 🙂
oldboy9
19 Φεβρουαρίου, 2011 7:08 μμ
Άψογη η Πυργοδέσποινα μας 🙂 🙂 🙂
μανικακος
19 Φεβρουαρίου, 2011 7:12 μμ
λιγο cabernet ελεγε τωρα… 🙂 🙂 🙂
με κανα κομματι αγριοχοιρο…. 🙂 🙂 🙂
κυανοαίματος
19 Φεβρουαρίου, 2011 8:04 μμ
Τώρα που το λες katy, θυμάμαι το πιό εσεντρίκ δείπνο της ζωής μου..
Πίσω στον Μάη του ’02, στο Hotel Metropole του Μονακό μαζί με δύο συντρόφους (ο ένας απόγονος του Χιροχίτο, ο άλλος με ρίζες από την οικογένεια του μέγα έπαρχου της Al Andalus). Eίχαμε που λες για πρώτο πιάτο μαριναρισμένο φιλέτο τόνου σε ελαιόλαδο αρωματισμένο με σφακιανό λαδοτύρι, πασπαλισμένο με τριμένο μετσοβόνε που κολυμπούσε σε βαλσαμικό ξύδι από την ούμπρια αναμεμειγμένο με ψιλοκομμένα κερασάκια μαρασκίνο.
Γιά κύριο πιάτο σουβλάκι mix (greek style και σιεφταλιά) με μπόλικη chantilly ον τοπ οβ ιτ και σαλάτα «paysan» (με toxic ντομάτες Iεράπετρας) που κολυμπούσε σε καλαμποκέλαιο «monsanto 2020», αυτά τα υπέροχα τα συνόδευσε ένα θεσπέσιο νερό ΕΥΔΑΠ-1973 (με extra χλώριο).
Γιά επιδόρπιο φάγαμε ξύλο από κάτι μεθυσμένους μαρσεγιέζους ναύτες – ακόμα δεν μπορώ να φανταστώ τι τους πείραξε.. anyway!
μανικακος
19 Φεβρουαρίου, 2011 8:07 μμ
εμ μ’αυτα που τρωγατε τους πηρε η μποχα…. 🙂 🙂 🙂
katy
19 Φεβρουαρίου, 2011 8:10 μμ
Μόνο εσύ με καταλαβαίνεις 🙂 🙂 🙂
katy
19 Φεβρουαρίου, 2011 8:11 μμ
Για τον κυανοαίματο πήγαινε…..καταραμένο wordpress…..
katy
21 Φεβρουαρίου, 2011 8:51 πμ
«Στα συμπόσια, αφήνουν συνήθως στο τέλος όλα τα ευχάριστα, όπως τα γλυκίσματα, το γλυκό κρασί, τα φρούτα και τις προπόσεις. Στο συμπόσιο της ζωής, γίνεται το αντίθετο. Η θεία πρόνοια μας παραθέτει ως επιδόρπιο καθετί δύσπεπτο κι αηδιαστικό, τις ρυτίδες, την ποδάγρα, την πλήξη και την εγκατάλειψη».
Εμμανουήλ Ροΐδης (1836 -1904), Έλληνας Λογοτέχνης
katy
21 Φεβρουαρίου, 2011 9:04 πμ
Είδηση σ υ γ κ λ ο ν ι σ τ ι κ ή!!!
Αφήστε στην άκρη τη Σώτη, τους Χαλβάδες και τις Χορτοκρεοφαγίες!
Μαρίκα Μητσοτάκη: έχει άντρα, 4 παιδιά, 13 εγγόνια και δισέγγονα, αλλά κατέληξε στο γηροκομείο!
http://toblogtonkirion.gr/2011/02/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%ba%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%ac%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b1-4-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac-13-%ce%b5/
Το ‘χει πει ο σοφός Woody Allen, αλλά κανείς δεν ακούει.
“Να είστε καλοί με τα παιδιά σας, γιατί αυτά θα επιλέξουν το γηροκομείο σας!”
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂