Κατάληψη στον 9,84

Posted on 14 Φεβρουαρίου, 2011 3:20 μμ από

12


σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας και επικαιρη ερώτηση στη Βουλή από το ΛΑΟΣ για την ποινική δίωξη των οργανωτών της κινητοποίησης

[updated]

Κατάληψη πραγματοποιήθηκε από τις 2 έώς τις 4 σήμερα το μεσημέρι στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984 από την Επιτροπή Αλληλεγγύης, την Διακλαδική Πρωτοβουλία ΜΜΕ και εκπροσώπους εργαζόμενους που συμμετέχουν και στον Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Έγινε συνεχές πρόγραμμα,  με μετάδoση εκπομπής αλληλεγγύης, με επίκεντρο την απεργία πείνας των 300 μεταναστών, αλλά και με κυρίως θέμα την αλληλεγγύη μας μαζί με το γενικότερο ζήτημα της μετανάστευσης στο φόντο και της οικονομικής κρίσης, το πολιτικό παιχνίδι γύρω απο τα γεγονότα της Νομικής και το ζήτημα του ασύλου κ.α.

Συμμετείχαν οι μετανάστες και οι ίδιοι οι απεργοί πείνας από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, ακτιβιστές για το μεταναστευτικό, πανεπιστημιακοί κ.α.

Μεταξύ άλλων μίλησαν ο εκπρόσωπος των μεταναστών Αμπντούλ Αζίζ και η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ Δέσποινα Κουτσούμπα, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι «ο αγώνας των ελλήνων και των μεταναστών εργαζομένων για αξιοπρεπείς όρους εργασίας και διαβίωσης πρέπει να είναι κοινός». Ο εκπρόσωπος του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης στα Χανιά περιέγραψε το ιστορικό της απόφασης για την απεργία πείνας, έπειτα από συνεχείς συνελεύσεις στα χανιά. Ο Απόστολος Καψάλης από την ΙΝΕ/ΓΣΕΕ είπε ότι «δεν μιλάμε για νομιμοποίηση ανθρώπων, αλλά τακτοποίηση εργασιακών συνθηκών, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο στη χώρα, οι μετανάστες θα μπορούσαν να είναι ανάσα στα καταληστευμένα ταμεία». Ο Κώστας Δουζίνας, καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου στο Κολέγιο Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου επέμεινε ότι «υπάρχουν παράνομοι νόμοι και η αντίδραση των πολιτών σε αυτούς είναι σημαντική για να φέρει την Ελλάδα στον ίσιο δρόμο». Παρενέβησαν επιπλέον η γιατρός και μέλος του του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ Όλγα Κοσμοπούλου απαντώντας στην ξενοφοβική καραμέλα που προωθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με την οποία οι μετανάστες κοστίζουν στο εθνικό σύστημα υγείας, και ο δημοτικός σύμβουλος  του δήμου Νέας Σμύρνης με την παράταξη «Μία Πόλη Ανάποδα» Αλέξανδρος Παπασπυρίδης.

Ο Ρασίντ, ένας από τους απεργούς πείνας, μίλησε για την 21η μέρα της απεργίας πείνας «αν ανησυχούν για την υγεία μας, να μας δώσουν τα χαρτιά μας να μπορούμε να πάμε στα Νοσοκομεία» ήταν το σχόλιο για την επίσκεψη κλιμακίου ιατρών, με εντολή του Υπουργείο Υγείας. «Τρία χρόνια μόνο υπομονή για τα λεφτά από τους εργοδότες, που δεν παίρνουμε ποτέ. Θέλουμε την υποστήριξη όλων». Επίσης, στη συζήτηση συμμετείχαν παρεμβένοντας  και καλλιτέχνες  ανάμεσα τους οι Φοίβος Δεληβοριάς και  Τάκης Βαμβακίδης.

Μεταδόθηκε απευθείας εδώ: http://www.athina984.gr/liveplayer/athina984.html

Όταν η ηχογράφηση ανέβει στο διαδίκτυο θα δώσουμε το λινκ κι εδώ.

Το κείμενο που διαβάστηκε στην εκπομπή:

ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ

Είμαστε μέλη της Διακλαδικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων και Ανέργων στα ΜΜΕ, της Επιτροπής Σωματείων – Συνδικαλιστών Εργαζομένων και Ανέργων  και της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην απεργία πείνας που έχουν ξεκινήσει εδώ και 21 μέρες 287 μετανάστες εργάτες, με αίτημα τη νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα.

Παίρνουμε το μικρόφωνο του 9,84 γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ έχει στήσει στο εκτελεστικό απόσπασμα γιατρούς, δικηγόρους, δημόσιους υπαλλήλους, εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, το λαό της Κερατέας, τους μετανάστες, εμάς τους ιδιους. Η φωνή της αντίστασης και των κινημάτων δε χωράει στα δελτία των 8. Και όταν δίνεται ο λόγος σε ανθρώπους που αγωνίζονται, αυτό δεν γίνεται για να ακουστούν επί της ουσίας τα αιτήματά τους και η επιχειρηματολογία τους, αλλά για να δεχτούν τόνους λάσπης και συκοφαντιών, να απαξιωθούν οι αγώνες τους, να διαιρεθεί η κοινωνία και να λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός.

Γιατί έτσι μόνο  θα «καταπιούμε» το μονόδρομο του Μνημονίου και θα αποδεχθούμε ως τάχα  σωτήρες το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ευρωπαϊκή τρόικα.

Παίρνουμε το μικρόφωνο του 9, 84, ενός δημοτικού Ρ/Σ του οποίου ο ρόλος θα έπρεπε να είναι στο πλευρό όλων των στρωμάτων της κοινωνία που πλήττονται ανεξαρτήτως φυλής θρησκείας ή εθνικότητας, για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

Για υπερασπίσουμε τον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας ως αγώνα ενός αναπόσπαστου τμήματος της εργατικής τάξης της χώρας μας, του οποίου η εξαθλίωση προαναγγέλλει και την εξαθλίωση και των υπολοίπων.

Παίρνουμε το μικρόφωνο για να εξηγήσουμε ότι η καταδίκη ενός σημαντικού κομματιού της κοινωνίας στην παρανομία ωφελεί μόνο τα αφεντικά που θέλουν σταδιακά να επιβάλλουν τους ίδιους όρους εξαθλίωσης και στα υπόλοιπα τμήματα της εργατικής τάξης, που θέλουν τους μετανάστες ως σύγχρονους δούλους μέσω των οποίων θα μπορούν να μειώνουν εκβιαστικά την αξία της εργασίας, να συσσωρεύουν αδήλωτα υπερκέρδη και να κλέβουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παίρνουμε το μικρόφωνο για να θυμίσουμε ότι η μετανάστευση και η προσφυγιά είναι αποτέλεσμα της καταλήστευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών προέλευσης των μεταναστών και των προσφύγων, της αφόρητης φτώχειας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που δημιούργησαν τα ισχυρά κράτη της Δύσης στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και σε πολλά ακόμη μέρη του κόσμου, με μερίδιο συμμετοχής και των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών.

Για να πούμε ότι η κατασκευή τείχους στα ελληνικά σύνορα στον Έβρο δεν θα αναχαιτίσει τους απελπισμένους μετανάστες και πρόσφυγες (όπως δεν τους αναχαίτισαν και τα προϋπάρχοντα ναρκοπέδια του θανάτου), αλλά  θα αυξήσει απλώς τα κέρδη των δουλεμπόρων και τον αριθμό των νεκρών και των θυμάτων.

Για να θυμίσουμε ότι την πικρή αλήθεια ότι η Ελλάδα, που χορηγεί πολιτικό άσυλο κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο, έχει κατ’ επανάληψη καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για βάναυση μεταχείριση προσφύγων και μεταναστών.

 

Καμία ζωή δεν είναι λαθραία. Ο εθισμός μας μέσα από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό των ΜΜΕ στην ιδέα ότι είναι θεμιτό να υπάρχουν μετανάστες ή πρόσφυγες χωρίς δικαιώματα οδηγεί αναπόφευκτα στο συνειρμό ότι είναι θεμιτό να υπάρχουν άνθρωποι χωρίς δικαιώματα.

Γι’ αυτό ο αγώνας των μεταναστών απεργών πείνας είναι αγώνας για τα δικαιώματα όλων μας.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΑΡΆΝΟΜΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ, ΧΩΡΊΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ 300 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ – ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ


Αδωνις – Πλεύρης – Βορίδης επί τω έργω…

Γιατί βέβαια πρέπει να ποινικοποιηθούν όλοι οι αγώνες, ειδικά αν αφορούν μετανάστες…

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΟΣ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

Θέμα: Κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 από λαθρομετανάστες και επαγγελματίες αντιρατσιστές.

 

Την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου λίγο μετά τις 14.00 περισσότεροι από  τριάντα (30) λαθρομετανάστες με την αμέριστα βοήθεια γνωστών και μη εξαιρετέων επαγγελματιών «αντιρατσιστών», μελών ακροαριστερών οργανώσεων, κατέλαβαν το στούντιο του δημοτικού σταθμού 9,84. Εισέβαλαν εν ώρα εκπομπής και φώναξαν συνθήματα, ενώ κατέλαβαν το στούντιο και πραγματοποίησαν δίωρη ραδιοφωνική εκπομπή με ακραίο φιλομεταναστευτικό προπαγανδιστικό περιεχόμενο.

Την απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια εις βάρος του αθηναϊκού λαού που πληρώνει τον «Αθήνα 9.84» και ο οποίος υποφέρει από την λαίλαπα των λαθρομεταναστών και αντιρατσιστών, υποστήριξαν διάφορες νεφελώδους σκοπών και νομιμότητας οργανώσεις όπως: η Επιτροπή Σωματείων Συνδικαλιστών Εργαζομένων, η Διακλαδική Πρωτοβουλία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 καθώς και το Φόρουμ  Μεταναστών Κρήτης.

Συνεπώς ερωτάσθε,

Α) Για ποιο λόγο επιτρέψατε την κατάληψη, συμμετέχοντας δια του τρόπου αυτού στην μετατροπή του Αθήνα 9,84 από σταθμό των Αθηνών, σε προπαγανδιστικό φερέφωνο της άκρας αριστεράς;

Β) Έχουν διερευνήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες αν αι πως συνδέονται όλες αυτές οι παραοργανώσεις μεταξύ τους, και αν ναι τι προτίθεστε να πράξετε για την αντιμετώπιση τους;

Γ) Ζητήθηκε από τον Δήμο η ποινική δίωξη των καταληψιών;

Αθήνα 14.02.2011

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών

Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών

Βορίδης Μαυρουδής, Βουλευτής Αττικής

Jaquou Utopie