ΑΠΟ ΠΟΡΔΕΣ, ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ

Posted on 14 Φεβρουαρίου, 2011 4:02 μμ από

15


Η στρατηγική του αντιπερισπασμού είναι τόσο παλιά όσο και ο πόλεμος ο ίδιος… Παρόλα αυτά το πεδίο στο οποίο μπορεί να εφαρμοστεί ποικίλει. Δηλαδή δεν χρειάζεται οι δυο αντίπαλοι να βρίσκονται αντιμέτωποι σε ένα πολεμικό πεδίο, χωροταξικά προσδιορισμένο ή να υπάρχουν απαραίτητα δύο αντίπαλοι στρατοί… Όχι. Ένα τρανό παράδειγμα είναι αυτά που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες στα μμε… Βέβαια απο την άλλη, το να χαρακτηρίσουμε ως αντιπερισπασμό αυτά τα καραγκιοζιλίκια μπορεί να τους δίνουμε απλά περισσότερη αξία…

Και να λοιπόν που εμφανίστηκαν στην τιβι οι εκπρόσωποι της τρόικας και άρχισαν να λένε για αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δις που πρέπει να πραγματοποιηθούν στα επόμενα 5 χρόνια!!!  Το πως  δεν είχαμε θύματα από την αιφνιδιαστική αυτή δήλωση είναι απορίας άξιο. Αφού συνήλθαν από το σοκ οι έλληνες πολιτικοί πέρασαν με μανία στην αντεπίθεση. Έξαλλοι λοιπόν έκαναν απίστευτης σκληράδας… δηλώσεις εναντίον των εκπροσώπων και ο Γαπ εξέφρασε την αγανάκτηση του (!! απ’ τους κεραυνούς του βροντορίχτη Δία κρύβεσαι απ’ του Γαπ την αγανάκτηση όχι) στους Στρος Καν, Τρισε και Μπαροζο…

Σωπάτε ρε..

»Ο ελληνικός λαός κυβερνά την Ελλάδα, δεν την κυβερνά και δεν τη διαφεντεύει κανείς άλλος»

»Ένα πράγμα πρέπει να είναι σαφές από όλους: Ο τόπος αυτός, που διέρχεται τώρα μία βαθιά οικονομική και δημοσιονομική κρίση, έχει πλήρη συνείδηση του προβλήματος. Οι Έλληνες πολίτες, η ελληνική κοινωνία, είναι αυτοί που στηρίζουν τις αναγκαίες αλλαγές»

«Αυτό που κάνουμε είναι επώδυνο, αλλά έχει προοπτική, δίνει ελπίδα στην ελληνική οικονομία, στον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός, όμως, μέσω της Βουλής και της Κυβέρνησής του και στο πλαίσιο του Συντάγματος και των δημοκρατικών αρχών, κυβερνά την Ελλάδα. Δεν την κυβερνά και δεν την διαφεντεύει κανείς άλλος. Όσοι βοηθούν την προσπάθειά μας -και τους ευχαριστούμε για αυτό- ξέρουν πως πρέπει να σέβονται την αξιοπρέπεια και τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού»

Σώπα ρε Μπενι… Πάρε και κανένα ηρεμιστικό…

»Πρέπει να τελειώσει το καλαμπούρι, να το κόψει η κυβέρνηση με το μαχαίρι. Δεν μπορούν να βγαίνουν και να μιλούν εν ονόματι της χώρας. Τι εκφράζουν, τι εκπροσωπούν; Δεν είναι δυνατόν να μην βγαίνει η κυβέρνηση και να βγαίνει η τρόικα να κάνει πολιτικές συνεντεύξεις»

Τάδε έφη ο υπερήφανος και μάχιμος »αγρότης» Σκανδαλίδης

»Οι εκπρόσωποι της τρόικας, ξεπέρασαν τα όρια. Τα όσα είπαν, χθες, είναι απαράδεκτα και αποδοκιμαστέα. Τελεσιγραφικές υποδείξεις και εντολές για το πώς θα αξιοποιηθεί η περιουσία του ελληνικού δημοσίου, η περιουσία του ελληνικού λαού, δεν δεχόμαστε από κανέναν. Και από κανέναν, δεν δεχόμαστε να κουνά το δάκτυλο του στον ελληνικό λαό, μέσα στο σπίτι του. Να το κουνάνε στα δικά τους σπίτια»

Και σηκώνει το λάβαρο της επανάστασης ο αγωνιστής Καρχιμάκης…

«Κανείς από όλους όσοι οφείλουν να συνδράμουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση δεν μπορεί να παρεξηγεί τον ρόλο του. Και ο ελληνικός λαός σε κανέναν εκπρόσωπο δεν έχει δώσει εντολή να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο ελληνικός λαός σε κανέναν εκπρόσωπο της τρόικας δεν έχει δώσει την εντολή, ή την εξουσιοδότηση, να του δίνει μαθήματα. Και γι αυτό τον λόγο σε ανύποπτο χρόνο έχουμε ξεκαθαρίσει τους ρόλους. Η ευθύνη μάς ανήκει, μάς ανήκει αποκλειστικά και είμαστε σε θέση απέναντι στον ελληνικό λαό, ανά πάσα στιγμή, να αιτιολογήσουμε τις αποφάσεις μας»

Να και ο αρχιτσέλιγκας Ραγκούσης…

Την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ζήτησε το Σάββατο η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου των επικεφαλής της τρόικας, αλλά και τη  δήλωση του Γ.Πεταλωτή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, «η κυβέρνηση ήξερε πολύ καλά και τις προθέσεις και τις αποφάσεις της τρόικας. Μαζί της είχαν αποφασίσει, όπως κατ’ επανάληψη, δημόσια έχει δηλώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Και προφανώς πήρανε χθες γραμμή από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, όταν τον άκουγαν να λέει ότι ‘δεν θα απολέσουμε βασικά στοιχεία της εθνικής μας κυριαρχίας».

Ο κ. Μιχελάκης υπογραμμίζει, επίσης, ότι «ήταν η ίδια η κυβέρνηση που δεν είχε αντιδράσει όταν ο κ. Τόμσεν, στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου της τρόικας, είχε βάλει ευθέως κατά του θεσμικού ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας».

«Πώς αλλιώς, λοιπόν, να εξηγήσει κάποιος την απίστευτη πρόκληση της τρόικας η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μας κάνει τη χάρη να μην συμπεριλάβει στη γενική εκποίηση τα αρχαία μας μνημεία. Πώς αλλιώς, λοιπόν, να εξηγήσει κάποιος την απίστευτη ευκολία με την οποία θέλει να βγάλει στο σφυρί όλη τη δημόσια περιουσία. Πώς, αλλιώς, λοιπόν να εξηγήσει κάποιος τις προσβλητικές αναφορές για τις αντιδράσεις του λαού στα σκληρά μέτρα» αναφέρει.

«Όταν η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τις προτάσεις της τον Ιούλιο του 2010, είχε επιμείνει ότι την περιουσία του Δημοσίου πρέπει να την αξιοποιήσουμε και όχι να εκποιήσουμε τα ασημικά της χώρας. Μετά το χθεσινοβραδινό κλαυσίγελο τίθεται πλέον άμεσο θέμα απομάκρυνσης του κ. Παπακωνσταντίνου» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Μιχελάκη.

Σαν γνήσιοι πατριώτες που δεν γνωρίζουν τίποτα παρά το εθνικό συμφέρον απαίτησαν την παραίτηση του ποταπού προδότη Παπακωσταντίνου, και καλά έκαναν…

Ύστερα και ενώ το πανηγύρι στα κανάλια συνεχιζόταν (και ενώ εγώ έλεγα να βρω εκείνο το παλιό καριοφίλι του παππού για τον επικείμενο ξεσηκωμό) σκάνε μύτη σχεδόν μιξοκλαίγοντας (τόσο πολύ ντράπηκαν) οι εκπρόσωποι της τρόικας να μας ζητούν συγγνώμη για την αναστάτωση (και με πρόλαβαν πριν γίνω αντάρτης και ανέβω στο βουνό),δεν το θέλανε, τους ξέφυγε, σαν την πορδή ένα πράμα…

Και ενώ γινόντουσαν όλα αυτά, η μουσίτσα ο Παπακωσταντίνου υπέγραφε την “Τρίτη επικαιροποίηση Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής”.

αντιγράφω από εδώ

Δλδ την επικαιροποιηση του Μνημονιου, όπου εκει αναφερονται πολλά απο οσα ελεγε ο Τομσεν στη συνεντευξη του που (ΔΗΘΕΝ) προκαλεσε σαλο και τοσες αντιδρασεις.

Παραθετω μονο δυο σημεια απο το κειμενο που αναρτηθηκε στην ιστοσελιδα της κυβερνησης, με ημερομηνια 11/2:

α) Πολιτική αποκρατικοποιήσεων, αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και αναδιαρθρώσεων

Ενίσχυση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας για την περίοδο 2012-2015.

Ολοκλήρωση της καταγραφής και της δημιουργίας ενός χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων ύψους τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ. Στόχος είναι η συνολική είσπραξη εσόδων τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-2015 εκ των οποίων τα 15 δισ. έως το 2012.

και

β) Χρηματοπιστωτικό σύστημα

Το Ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει σταθερό, ενώ προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της ρευστότητας μέσα από νέα κανάλια χρηματοδότησης και η στήριξη πρωτοβουλιών για την αναδιάρθρωση του τραπεζικου συστηματος.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να παράσχει 30 δις. επιπλέον εγγυήσεις για την άντληση ρευστότητας από τις τράπεζες μέσω τραπεζικών ομολόγων, ώστε να  μπορούν να συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση της οικονομίας.”

ΚΑΙ από εδώ

»Το επικαιροποιημένο μνημόνιο έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από τη συμφωνία που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας. Μεταξύ άλλων, στο επικαιροποιημένο μνημόνιο προβλέπεται η χορήγηση επιπλέον 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες, με τη μορφή εγγυήσεων, η είσπραξη 50 δις ευρώ την περίοδο 2011- 2015 από πώληση δημόσιας περιουσίας, αλλά και η άμεση εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων, για τις οποίες η τρόικα έδωσε διορία πέντε μηνών για την εφαρμογή τους, αλλιώς θα υπάρξουν αλλαγές στον εργασιακό νόμο.»    με ημερομηνία 11/2..

ΑΜΑΑΑΝ, κοίτα κάτι πράματα. Τελικά δεν θα κάνουμε »επανάσταση». Ευτυχώς, γιατί το καριοφίλι του παππού δεν δουλεύει.

σύντομο λινκ: http://wp.me/pPn6Y-6ec

ΑΝΑΡΧΟΒΛΑΧΟΣ