Πανευρωπαϊκή μέρα δράσεων αλληλεγγύης

Posted on 11 Φεβρουαρίου, 2011 1:35 μμ από

0


Με τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας. Για την αλληλεγγύη και την ενότητα ντόπιων και ξένων εργαζομένων Ενάντια στο ρατσισμό, την καταστολή και την ποινικοποίηση των αγώνων. Για ίσα δικαιώματα στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Η νίκη της απεργίας είναι νίκη της κοινωνίας!

Πανελλαδική και Πανευρωπαϊκή ημέρα αλληλεγγύης

Διαδηλώνουμε στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις.

Αθήνα, πορεία αλληλεγγύης, Παρασκευή 11/02, 6μμ, Μουσείο

Θεσσαλονίκη, διαδήλωση αλληλεγγύης, Παρασκευή 11/02, 6μμ,  στο άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα, πορεία αλληλεγγύης, Σάββατο 12/02, 12μμ, από το Παράρτημα και συναυλία στις 9μμ

Ηράκλειο, πορεία αλληλεγγύης, Παρασκευή 11/02, 6μμ, από τα Λιοντάρια

Λάρισα, συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης, Παρασκευή 11/02, 6μμ, Πλατεία Ταχυδρομίου

Γιάννενα, πορεία αλληλεγγύης, Παρασκευή 11/02, 6μμ, Πλατεία Νεομ. Ιωάννη 5

Χαλκίδα, συγκέντρωση αλληλεγγύης, Παρασκευή 11/02, 6μμ, Παραλία Χαλκίδας

Βέροια, πορεία αλληλεγγύης, Παρασκευή 11/02, 5μμ, Πλατεία Δικαστηρίων (Ρακτιβάν)

Επίσης έχουν ανακοινωθεί δράσεις σε Βερολίνο, Μόναχο, Λειψία, Φρανκφούρτη και άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις. Περισσότερες πληροφορίες στα sites: hungerstrike300.espivblogs.net και kinimatorama.net

Δεν χρειάζεται νομίζω να επιμείνω στο πόσο σημαντικό είναι οι συγκεντρώσεις και οι πορείες αυτές να έχουν μια μαζικότητα ανάλογη με αυτής της προχθεσινής συναυλίας στο Μουσείο. Οι μετανάστες βρίσκονται ήδη στην 18η μέρα της απεργίας πείνας. Ας είμαστε κοντά τους κι ας στηρίξουμε τον αγώνα τους με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας και σήμερα και ειδικά το κρίσιμο Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο, επίσης, η επιτροπή πρωτοβουλίας καλεί σε συνέλευση στις 4μμ στο Πολυτεχνείο (Γκίνη).

Ένα μικρό τραγούδάκι κι από μένα, αφιερωμένο όχι στους απεργούς αυτή τη φορά, αλλά σε όλους αυτούς που μένουν σιωπηλοί, μπερδεμένοι, ακίνητοι, σχεδόν υπνωτισμένοι απ’ όλα όσα γίνονται γύρω τους, εγκλωβισμένοι ανάμεσα στις υστερίες, τις τηλεοπτικές κραυγές, τους τραμπουκισμούς, την τρομοκρατία και τη διάχυτη χυδαιότητα της εποχής μας.  Κι εμείς φοβόμαστε, γι’ αυτό σας θέλουμε όλους δίπλα μας.

http://wp.me/p1pa1c-69Q

loophole