Το παιδί μίλησε!

Posted on 9 Φεβρουαρίου, 2011 12:12 μμ από

0


από τον loophole

«Ο Γιώργος Καμίνης, αν δεν το γνωρίζει είναι πλέον δήμαρχος Αθηναίων. Επειδή, πριν από μερικούς μήνες έδινε μαθήματα «μεταναστευτικής πολιτικής» ως υποψήφιος αλλά και ως Συνήγορος του Πολίτη, πρέπει να του υπενθυμίσουμε τι έλεγε τότε και τι κάνει σήμερα, που έρχεται στην επιφάνεια το μείζον θέμα της κατάληψης της Νομικής Αθηνών από 300 μετανάστες» , τάδε δήλωνε πριν 15 περίπου μέρες ο πρώην και κατά γενική ομολογία μάλλον χειρότερος δήμαρχος ever, Νικήτας Κακλαμάνης. Και -δυστυχώς- ποιός μπορεί να διαφωνήσει μαζί του αυτή τη φορά; Ο εντιμότατος κύριος Καμίνης, ο προοδευτικός νομικός, ο δραστήριος Συνήγορος του Πολίτη, ο -ανέξοδος είναι αλήθεια- υπερασπιστής του Συντάγματος, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των μεταναστών, μόλις έσκασε το θέμα με την απεργία πείνας  εξαφανίστηκε από προσώπου γης, ψελλίζοντας σε κάποια ανακοίνωση ότι ο δήμος Αθηναίων «δεν προτίθεται να επωμισθεί ευθύνες που δεν του ανήκουν«.

«Φέρτε πίσω τον Γιώργο και τον Φώτη μας» έλεγε η απεγνωσμένη έκκληση της καμπάνιας Bring them back δια χειρός Antista/Chef, που συνοδευόταν από μια μεγάλη αποκάλυψη: Εξωγήινοι απήγαγαν τον Καμίνη και τον Κουβέλη και τους αντικατέστησαν με ανδροειδή!

Αν τυχόν λοιπόν αγωνιούσατε κι εσείς όπως κι εγώ για την τύχη του «δημάρχου των πολιτών», σας έχω νέα, το παιδί μίλησε! Δυστυχώς όμως απ’ ότι φαίνεται οι εξωγήινοι συνεχίζουν να κρατούν όμηρο τον πραγματικό (;) Γιώργο Καμίνη και ο αντικαταστάτης του εμφανίζεται όχι μόνο λιποψυχος και ευθυνόφοβος αλλά και βασιλικότερος του βασιλέως, συντασσόμενος πλέον με όσους επιμένουν να κρατούν όμηρους -με τη σειρά τους – χιλιάδες ανθρώπους υπό καθεστώς ανυπαρξίας.

Αντιγράφω την σχετική είδηση από την χθεσινή Αυγή:

Την ένδειξη συμπαράστασης στους 237 μετανάστες απεργούς πείνας αρνήθηκε χθες η δημοτική πλειοψηφία διά στόματος Γ. Καμίνη. Κατα τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης προς τους 237 μετανάστες απεργούς, ενώ η Ανοιχτή Πόλη, διευρύνοντας τα περιεχόμενα, πρότεινε την έκδοση απόφασης από τον Δήμο, που, εκτός από την έκφραση συμπαράστασης στους απεργούς, θα ζητάει: 1. Άδεια παραμονής στους μετανάστες που την έχασαν λόγω ενσήμων 2. Επανεξέταση των αιτήσεων που έχουν απορριφθεί 3. Καταγγελία της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, η οποία έχει ήδη καταρρεύσει 4. Άσυλο στους πρόσφυγες, σύμφωνα και με τις διεθνείς συνθήκες στις οποίες εμπίπτει η χώρα μας.

Και οι δύο προτάσεις, ωστόσο, συνάντησαν την ηχηρή άρνηση και απόρριψη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, «οι περισσότεροι από τους συγκεκριμένους ανθρώπους ήρθαν στην Ελλάδα μετά το 2007 και δεν ανήκουν στην κατηγορία εκείνων, που είχαν παλιότερα νομιμοποιηθεί με τις δύο διαδοχικές νομιμοποιήσεις του 2005 και του 2007″. Αναφορικά, μάλιστα, με την παρουσία των 300 στη Νομική, σχολίασε πως «αν αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το άσυλο για κάθε σκοπό, θα υπονομεύσουμε και το δικαίωμα των συναθροίσεων», ενώ υπεραμύνθηκε της στάσης «Πόντιου Πιλάτου» που κράτησε ο δήμος στα γεγονότα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος Αθηναίων παραδέχτηκε ότι οι δύο διαδικασίες νομιμοποίησης έγιναν με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, γεγονός το οποίο, ως Συνήγορος του Πολίτη, είχε επισημάνει στον υπουργό Εσωτερικών, χαρακτηρίζοντάς το «παράλογο και άδικο», καθώς «ωθεί σε παρανομία ανθρώπους που χρόνια δουλεύουν και ζουν στην Ελλάδα». Παρ’ όλα αυτά, απέρριψε τη διευρυμένη πρόταση της Ελ. Πορτάλιου απαντώντας πως «η μαζική νομιμοποίηση, που προτείνει η κυρία Πορτάλιου, δεν συναντά την έγκριση της πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας, είναι ένα σοβαρό και περίπλοκο ζήτημα, που δεν λύνεται υπό πίεση».

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νικ. Κακλαμάνης, παρ’ ότι αρχικά στήριξε το ψήφισμα του ΚΚΕ, με την επιφύλαξη ότι πράγματι οι 237 δικαιούνται χαρτιά, στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ του λευκού, μετά και τη δεύτερη τοποθέτηση του δημάρχου Αθηναίων ότι οι μετανάστες δεν δικαιούνται χαρτιά.

Τελικά, υπέρ του ψηφίσματος συμπαράστασης τάχθηκαν επτά δημοτικοί σύμβουλοι, του ΚΚΕ, της Ανοιχτής Πόλης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του «Επιμένουμε Αθήνα», ενώ οι σύμβουλοι του Νικ. Κακλαμάνη ψήφισαν λευκό.

Φιλίες με τους εξωγήινους μου θέλατε..

http://wp.me/p1pa1c-651