Τα σαγκουίνια του Συμβουλίου της Επικρατείας

Posted on 4 Φεβρουαρίου, 2011 1:08 μμ από

40


Του Back Door Man

Χαρές και πανηγύρια στο στρατόπεδο των «ελληνόψυχων»: Έπειτα από προσφυγή ενός δικηγόρου, τo Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόσφατη απόφαση του, έκρινε αντισυνταγματικές ορισμένες διατάξεις του πρόσφατου Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, παραπέμποντας την υπόθεση στην Ολομέλεια. Φασίστες και φασίζοντες (με βούλα ή μη) έσπευσαν να πανηγυρίσουν για τους γενναίους δικαστές που στάθηκαν εμπόδιο στον επιχειρούμενο αφελληνισμό της χώρας από τις ορδές των λαθρομεταναστών που νομιμοποιούνταν. (Όποιος είδε έστω και λίγο προχτές το βράδυ τον εμετικό Παπαγιάννη να υποδέχεται ως σύγχρονο Κολοκοτρώνη τον νεαρό δικηγόρο, καταλαβαίνει τι εννοώ). Η πραγματικότητα (ως συνήθως) είναι λίγο διαφορετική από αυτή που μας πλασάρουν οι αυτόκλητοι προστάτες των ιερών και όσιων της φυλής (και πολύ πιο απογοητευτική):

Tο δικαστήριο δεν ασχολήθηκε με τις διαδικασίες πολιτογράφησης αλλοδαπών για τις οποίες ζητούνται ουσιαστικές προϋποθέσεις πάνω-κάτω ίδιες (ή και αυστηρότερες) από όσες ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά με τις περιπτώσεις για τις οποίες απαιτούνται μόνο τυπικές προϋποθέσεις.

Διαβάζοντας λοιπόν την απόφαση, αφού το δικαστήριο κάνει αναδρομή σε Συνταγματικές διατάξεις αναφέροντας ότι “…το έθνος αναφέρεται τόσο στις παρελθούσες όσο και στις μέλλουσες γενεές, τα συμφέροντα των οποίων πρέπει να υπηρετεί η κρατική πολιτική”, στο δίκαιο της ιθαγενείας που διασφαλίζει την εθνική ομοιογένεια του κράτους με σταθερό κριτήριο το «δίκαιο του αίματος» (jus sanguinis), καταλήγει ότι

Η πολιτογράφηση αυτή γίνεται µε βάση αµιγώς τυπικές προϋποθέσεις…, χωρίς εξατοµικευµένη κρίση περί της συνδροµής της ουσιαστικής προϋποθέσεως του δεσµού προς το ελληνικό έθνος του αιτούντος την πολιτογράφηση αλλοδαπού, δηλαδή την εκ µέρους του εθελούσια αποδοχή των αξιών που συνάπτονται προς τον ελληνισµό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής εθνικής συνειδήσεως.”

Κατόπιν τούτου,

Oι διατάξεις των άρθρων 1Α παρ1-3 και 24 του ν.3838/2010 αντίκεινται, όπως βασίµως προβάλλεται στις ως άνω διατάξεις του Συντάγµατος, εφ’ όσον δεν προβλέπεται µε αυτές διαδικασία για τη διαπίστωση από διοικητικά όργανα, της συνδροµής, in concreto, της ουσιαστικής προϋποθέσεως γνήσιου δεσµού των αλλοδαπών προς το ελληνικό έθνος”.

Aς δούμε λοιπόν ποια είναι τα ύπουλα εκείνα άτομα τα οποία κατά τους αξιότιμους δικαστές απειλούν τις αξίες του ελληνισμού, την εθνική συνείδηση και τις μέλλουσες γενιές καθώς τίθενται εν αμφιβόλω οι δεσμοί τους προς το ελληνικό έθνος. Σύμφωνα λοιπόν με τις αντισυνταγματικές διατάξεις, οι πεμπτοφαλλαγγίτες είναι:

  1. Τέκνα αλλοδαπών που γεννιούνται και συνεχίζουν να ζουν στην Ελλάδα από γονείς που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα και οι δυο στη Χώρα επί πέντε τουλάχιστον συνεχή έτη
  2. Τέκνα αλλοδαπών που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα και κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στη Χώρα εφόσον και οι δύο γονείς τους διαμένουν νομίμως στην Ελλάδα.

Νομικές γνώσεις δεν έχω για να κρίνω τον ρατσιστικό χαρακτήρα αυτής της απόφασης, ο e-lawyer τα λέει πολύ καλύτερα από μένα. Υποθέτω όμως ότι οι αξιοσέβαστοι δικαστές, ως jus sanguinis Έλληνα μου επιτρέπουν να θέσω μια αφελή ερώτηση:

Περίπτωση 1η:

Έλληνας εφοπλιστής, μόνιμος κάτοικος Λονδίνου. Ιδιοκτήτης καραβιών κατασκευασμένων στα ναυπηγεία της Κορέας υπό Παναμέζική σημαία με φιλιππινέζικο πλήρωμα. Όσα από τα αφορολόγητα* (υπερ)κέρδη του δεν χρησιμοποιεί «επενδύοντας» σε CDS ελληνικών ομολόγων, τα καταθέτει σε ελβετικές τράπεζες.

*Σύμφωνα με τον  καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Γιάννη Μήλιο, το εφοπλιστικό κεφάλαιο αποδίδει στον κρατικό προϋπολογισμό λιγότερο από όσα αποδίδουν τα παράβολα που πληρώνουν οι αλλοδαποί εργαζόμενοι http://wp.me/pPn6Y-1Et

Περίπτωση 2η:

Παιδί Ιρακινών προσφύγων που γεννήθηκε στην Ελλάδα. Άλλη πατρίδα δε γνώρισε εκτός από τις αφηγήσεις των γονιών του. Μιλάει τα ελληνικά ως «μητρική» γλώσσα και τελειώνει το σχολείο. Πιάνει δουλειά ως μισθωτός και πληρώνει τους φόρους του.

Ποιος από τους δυο, κατά τους σοφούς του ΣτΕ, “έχει ουσιαστικότερους δεσμούς με το ελληνικό έθνος, αποδέχεται τις αξίες που συνάπτονται προς τον ελληνισµό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής εθνικής συνειδήσεως;”.

http://wp.me/p1pa1c-5YA